Kookboek review

Kookboekweek #15: Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten

Ik heb hier thuis heel wat kookboeken liggen van Pascale Naessens, maar Nog Eenvoudiger behoort daar niet toe. Dus toen het boek – eindelijk – in de bib beschikbaar was, was ik er als de bliksem bij om het mee te nemen. En het te gebruiken voor de allerlaatste kookboekweek van 2019.

Kookboekweek: Nog Eenvoudiger met 4 ingrediënten
Nog eenvoudiger

Aangezien ik best wel wat kookboeken van Pascale in huis heb ben ik vrij bekend met haar visie op voeding en haar kookstijl. Maar ergens onderweg verloor ik interesse in haar gerechten. Misschien omdat de ingrediënten niet altijd even goedkoop zijn? Of misschien omdat ik na het laatste boek van haar dat ik in huis haalde – Puur & lichter – vrij teleurgesteld was.

Maar goed, Nog Eenvoudiger wou ik wel eens een kans geven. Het boek start met een aantal inleidingen over voeding en welke ingrediënten je standaard best in je voorraadkast hebt liggen. Daarna volgen heel wat gerechten. Die zijn ingedeeld op basis van de tijd die je nodig hebt om het klaar te maken. En uiteindelijk volgen dan helemaal achteraan een aantal desserten.

Roodlof met geitenkaas en noten
Nog eenvoudiger: witloof met kaas

Geitenkaas en noten, dat is sowieso een geslaagde combinatie. Ik had er zelf nog nooit roodlof of witloof bij gedaan. Maar het past er effectief wel heel goed bij. Een makkelijk en snel gerecht met veel smaak!

Gestoofde groenten met feta
Nog eenvoudiger: groenten en feta

Valt het op dat ik tijdens mijn deelname aan Try Vegan mijn kaasjes toch wel wat mistte? 🙂 Ik ben en blijf verzot op feta, dus ik moest en zou er toch minstens 1 gerecht met klaarmaken. En ook dit is een toppertje.

Veganistische schotel
Nog eenvoudiger: veganistisch gerecht

Toen ik dit gerecht tegenkwam in het boek was mijn aandacht getrokken. Want ik had van Pascale nu niet meteen een veganistisch gerecht verwacht. Maar kijk, ze komt verrassend uit de hoek. Dit gerecht is trouwens zo snel klaar dat het hier al een paar keer op het menu stond.

Gevulde tomaten met feta en courgette
Nog eenvoudiger: gevulde tomaten

Gerechten waarbij vooral de oven het werk doet, daar ben ik grote fan van. En dus ook van deze gevulde tomaten met feta. Ik raspte mijn courgette wel niet, maar sneed ze in blokjes omdat ik graag wat beet had.

Mozzarella met warme groenten
Nog eenvoudiger: ovengroenten met kaas

Naast feta is mozzarella een van die andere kazen waar ik verlekkerd op ben. En die kaas in combinatie met warme groenten is overheerlijk. Alleen ga ik de volgende keer de mozzarella heel kort even laten meegaren met de groenten zodat hij nog net iets meer smelt.

Appeltjes in de oven
Nog eenvoudiger: dessert

Op een zaterdagavond had ik nog een klein hongertje en maakte ik snel dit dessert. Want ook hier doet de oven het meeste van het werk. Ik likte er vingers en duimen bij af. Maar ga de volgende keer wel een iets kleinere portie maken, want het vult enorm goed 😉

Nog Eenvoudiger met 4 ingrediënten: eindoordeel

Ik schreef het eerder al: ik was na het boek Puur & Lichter wat teleurgesteld en liet Pascale bijgevolg een hele poos links liggen. Maar Nog Eenvoudiger met 4 ingrediënten vind ik wel een geslaagd boek. Vooral omdat je effectief heel weinig ingrediënten nodig hebt om een heerlijk gerecht in elkaar te flansen.

Bovendien vind ik het ook erg fijn dat er gerechten zijn die effectief slechts 10 tot 15 minuten tijd in beslag nemen. Die zijn ideaal voor op drukke weekavonden hier. En sommige daarvan gaan hier dus zeker en vast nog vaker op het menu verschijnen.

Geheel terzijde: ik ontdekte dat gerechten fotograferen op donkere winteravonden een kunst op zich is. Waar ik mij nog moet in verdiepen 😉

Nog Eenvoudiger met 4 ingrediënten verscheen bij uitgeverij Lannoo voor 25,99 euro.

10 Comments

 • fieke

  Die donkere dagen zijn echt een ramp als je foto’s van eten wil maken :-).
  Deze gerechten zien er allemaal superlekker uit! Ik moet misschien toch ook eens een boek van Pascale Naessens lenen in de bib 🙂

  • Evi

   Ze waren allemaal keilekker 🙂 En ik zou het je wel aanraden om eens een boek van haar uit de bib mee te nemen. Ben al benieuwd welke gerechten jij dan zou klaarmaken!

 • Katrien

  Ik vind haar gerechten altijd superlekker maar te weinig vullend. Ik heb achteraf altijd honger… en dat vind ik zo zonde. Daarom past Sandra Bekkari mij net iets meer denk ik. Nog niet zolang ontdekt maar intussen wel fan.

  • Nathalie

   Ik heb hetzelfde probleem als Katrien: lekker maar zo weinig altijd. Geen wonder dat je afvalt als je dit naar de letter volgt. Nu, het ziet er anders wel heel lekker uit.

  • Evi

   Bij deze gerechten viel het mee vond ik zelf. Maar ik moet wel toegeven dat ik bewust de wat meer vullende gerechten koos. En de portie soms ook iets groter nam dan zij voorschreef 🙂

 • Tamara

  Ik vind het wel interessant, die gerechten met weinig verschillende ingrediënten, want tijdens een gewone weekdag heeft de echtgenoot ook geen zin om lang te staan koken. Misschien moet ik toch maar eens zo’n boek van Pascal proberen.

  • Evi

   Ik vond het verrijkend, want hier heb ik vaak geen zin om te koken als ik pas laat thuis ben. Maar doordat het zo snel gaat & je effectief – kruiden niet meegerekend – maar een beperkt aantal ingrediënten nodig hebt, heb je toch wel een gezonde maaltijd op tafel. Anders eens kijken om het boek te lenen in de bib?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *