verbeelding book challenge
Boeken & leestips

Verbeelding Book Challenge – November 2018

Net als de voorbije twee jaar neem ik ook dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Bedoeling van deze challenge is dat je boeken leest in een ander genre dan wat je anders altijd leest. Je komt uit je leescomfortzone en ontdekt andere boeken. Elke maand publiceer ik een leesupdate met daarin een overzicht van de boeken die ik de maand ervoor las.

Leesupdate: deze boeken las ik in november 2018 (Verbeelding Book Challenge)

Oktober was een geweldig fijne leesmaand. En ook in november las ik best wel wat boeken voor mijn doen. Dat het ‘s avonds vroeger donker is en er niet echt een geweldig groot of aantrekkelijk aanbod op televisie voor handen is, zit daar zeker en vast voor iets tussen!

Harry Potter and the Sorcerer’s Stone

Harry Potter has never even heard of Hogwarts when the letters start dropping on the doormat at number four, Privet Drive. Addressed in green ink on yellowish parchment with a purple seal, they are swiftly confiscated by his grisly aunt and uncle. Then, on Harry’s eleventh birthday, a great beetle-eyed giant of a man called Rubeus Hagrid bursts in with some astonishing news: Harry Potter is a wizard, and he has a place at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. An incredible adventure is about to begin! (samenvatting: boek.be) 

Harry Potter herlezen is altijd een goed idee. En zeker als de temperaturen wat beginnen te dalen en het buiten wat donkerder begint te worden. Ik ben een grote fan van de Harry Potter boeken dus het zal jullie niet verbazen dat ik het boek ook dit keer echt wel geweldig fijn vond om te lezen. Ik vinkte hier trouwens puntje 30 van de Verbeelding Book Challenge met af. Want met dit boek combineerde ik puntjes 17, 13 en 6.

The Westing Game

A bizarre chain of events begins when sixteen unlikely people gather for the reading of Samuel W. Westing’s will. And though no one knows why the eccentric, game-loving millionaire has chosen a virtual stranger – and a possible murderer – to inherit his vast fortune, one thing’s for sure: Sam Westing may be dead… but that won’t stop him from playing one last game! (samenvatting: goodreads.com) 

Tijdens mijn zoektocht naar een auteur die mijn initialen heeft kwam ik dit boek tegen. Ik wist op voorhand niet goed wat ik ervan moest denken. En weet het nu eigenlijk nog steeds niet goed. Het is een erg vreemd verhaal, met op zich wel enkele spannende elementen erin. Maar door de schrijfstijl en vreemde namen vond ik het niet zo vlot lezen. Uiteindelijk deed het me een beetje aan een vreemde combinatie van Cluedo en een hedendaags moordspel denken. Het is in ieder geval geen boek dat ik opnieuw ga lezen. Maar ik kon er wel puntje 10 met doorstrepen 🙂

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society

It’s 1946 and Juliet Ashton can’t think what to write next. Out of the blue, she receives a letter from Dawsey Adams of Guernsey – by chance, he’s acquired a book that once belonged to her – and, spurred on by their mutual love of reading, they begin a correspondence. When Dawsey reveals that he is a member of the Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society, her curiosity is piqued. And it’s not long before she begins to hear from other members. As letters fly back and forth with stories of life in Guernsey under German Occupation, Juliet soon realizes that the society is every bit as extraordinary as its name. (samenvatting: boek.be) 

Uit alle boeken die zich afspelen op een eiland koos ik dit boek, nadat ik op Goodreads erg goeie reviews ervan had gelezen. Ik geloof zelfs dat ik ergens zag dat ook Kathleen van De Verbeelding dit boek een goeie review gaf 🙂 En wat ben ik blij dat ik dit boek heb gekozen. Het verhaal leest enorm vlot. En bevat mijns inziens net voldoende elementen om er niet helemaal een chicklit van te maken. Absoluut een aanrader als je op zoek bent naar een soort liefdesverhaal dat oorlogselementen bevat en toch niet al te melig aandoet 🙂 En ik vinkte er meteen ook puntje 18 met af.

The Agincourt Bride 

When her own first child is tragically still-born, the young Mette is pressed into service as a wet-nurse at the court of the mad king, Charles VI of France. Her young charge is the princess, Catherine de Valois. Mette and the child forge a bond, one that transcends Mette’s lowly position. But as Catherine approaches womanhood, her unique position seals her fate as a pawn between two powerful dynasties. Her brother, The Dauphin and the dark and sinister, Duke of Burgundy will both use Catherine to further the cause of France. Catherine is powerless to stop them. But with the French defeat at the Battle of Agincourt, the tables turn and suddenly her currency has never been higher. Can Mette protect Catherine from forces at court who seek to harm her? Or will her loyalty to Catherine place her in even greater danger? (samenvatting: goodreads.com) 

Diegene die me al even volgen weten dat ik een grote voorliefde heb voor historische fictie. Dus toen ik zag dat Agincourt vroeger een plaats was in Frankrijk, was mijn keuze voor een boek voor puntje 2 snel gemaakt. En ook dit boek beviel me erg goed! Het leest als een trein, al moest ik soms wel even nadenken want deze historische feiten zaten toch wel goed verstopt in mijn geheugen. Maar intriges aan het hof verteld vanuit het standpunt van een dienstmeid, dat geeft gegarandeerd een goed verhaal 🙂

Welke boeken lazen jullie de afgelopen tijd? Suggesties voor boeken met een X in de titel of die zich afspelen in de ruimte zijn trouwens ook altijd meer dan welkom 🙂 

Een volledig overzicht van de Verbeelding Book Challenge vind je hier.

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *