9 doelen voor 2021
Planning, organisatie & zelfontwikkeling

9 doelen voor 2021 – Update 1

Ook dit jaar stelde ik voor mezelf een aantal doelen op, na heel lang twijfelen weliswaar. Om mezelf niet al te veel druk op te leggen besloot ik aan het begin van dit jaar om het te beperken tot negen doelen voor 2021. Aangezien het eerste kwartaal van 2021 er intussen op zit, leek het me wel fijn te zijn om eens stil te staan bij die doelen. En na te gaan hoe het er met staat en waar er eventueel nog wat bijgeschaafd kan worden.

doelen voor 2021 lezen

De 9 doelen voor 2021 – Kwartaal 1 update

Aan het begin van dit jaar had ik voor mezelf een paar doelen neergeschreven. Ik hield ze bewust beknopt. Want ik weet dat ik enerzijds doelen nodig heb om dingen in gang te zetten en om iets te hebben om naar uit te kijken en naartoe te werken. Maar anderzijds wou ik mezelf ook niet veel druk gaan opleggen, want doelen stellen betekent hier ook vaak alles in het werk stellen om ze te realiseren.

Maar goed, nu de eerste drie maanden van 2021 achter ons liggen, wil ik wel eens gaan kijken hoe het er voor staat met mijn 9 doelen voor 2021. Maandelijks reflecteer ik al een beetje in mijn SuccesPlanner en dus heb ik wel al een beetje een idee hoe het er voor staat. Maar het leek me ook wel een fijn idee te zijn om jullie een update te bezorgen.

40 boeken lezen

Eind maart had ik al 15 van de 40 boeken gelezen. Dus dat zit wel snor. Van die 15 boeken, waren er 4 klassiekers en 2 non-fictie. Hier zit alles dus wel snor om aan dat einddoel van 40, waarvan 10 klassiekers en 5 non-fictie te raken.

En alhoewel de luisterboeken momenteel terug eventjes op een laag pitje staan, komt het ook daar wel goed. Want ik heb er al een heel deel klaarstaan voor wanneer ik daar terug wat meer zin in heb.


Fotografieskills verder aanscherpen

Elke dag een foto trekken, dat kwam er hier voorlopig nog niet van. Maar ik trok wel al veel meer foto’s dan vorig jaar. En experimenteerde intussen ook al met zelfportretten.

Een paar weken terug kon de offline les die gepland stond voor Van Newbie tot Fotofreak ook eindelijk plaatsvinden. Niet alleen deed het ongelooflijk veel deugd om nog eens andere mensen te zien, ik leerde ook nog heel wat bij van An. Intussen ben ik de cursus ook nog eens het volgen. En probeer ik om toch ook elke dag een paar foto’s te nemen.

doelen voor 2021 fotografie

2 seizoenen van BlogCast opnemen

Intussen staan er 5 afleveringen live op SoundCloud en Spotify. En zijn er al heel wat plannen voor de overige opnames van seizoen 1. Daarna ga ik samen met Nina even de planning bekijken en zien wannneer we aan seizoen 2 kunnen beginnen. Want alhoewel het soms best wel wat tijd vraagt, is die podcast ook iets wat ik enorm graag doe. En waar ik dus ook heel wat energie uithaal.


Mijn blog laten groeien

Op het einde van elke maand doe ik een soort van review in mijn SuccesPlanner. En daar noteer ik tegenwoordig ook de cijfers van mijn blog bij. Die haal ik trouwens uit Google Analytics en WordPress. Qua bezoekersaantallen was het in januari een grote hit en zag ik het aantal gebruikers met maar liefst 40% stijgen. In februari ging dat aantal wel terug naar beneden en in maart ging het terug omhoog.

Als ik kijk naar het aantal berichten dat ik publiceerde, dan zit dat er zeker en vast voor iets tussen. Want 7 berichten vorig jaar ten opzichte van 22 berichten in dezelfde periode dit jaar, dat speelt natuurlijk een rol in betere cijfers 😉 .


Maandelijkse uitstap met Tuur

In januari trok ik met Tuur naar het Coudenbergpaleis in Brussel. Ze hebben daar namelijk een hele fijne zoektocht voor jonge kinderen. En doordat we de trein namen was het al een avontuur op zich 🙂 .

In februari gingen we dan weer wandelen met mijn broer en zijn lief in Gentbrugge. Maart was vooral heel hectisch dus toen trokken we er niet speciaal op uit. Maar goed, twee op drie is al niet slecht he qua score 😉 .


Maandelijkse date night

Zowel in januari als februari deden we een paar keer van take-away bij één van onze favoriete restaurants in Asse. En hielden we dus een semi-date night in ons kot. In maart deden we niet van take-away maar werden er wel gerechten besteld bij het oudercomité en de voetbal om ook hen wat te steunen. Die aten we telkens wel op met Tuur erbij. Maar dat werd dan weer ruimschoots gecompenseerd door regelmatig op week- en weekendavonden met ons twee naar een serie te kijken.

doelen voor 2021

Meer sporten

Het doel hier was om elke week twee keer dertig minuten te sporten. Eerlijk is eerlijk, dat kwam er hier niet van. Te veel veranderingen op het werk, te veel werk, te veel zorgen, … waardoor het zwemmen naar de achtergrond verschoof net als het joggen. De morning work-outs van Miek deed ik de afgelopen drie maand wel elke ochtend.

Maar goed, doordat ik zwart op wit zag staan hoe weinig ik de afgelopen tijd ben gaan sporten heb ik wel besloten om hier terug meer aandacht aan te schenken. Ik heb intussen mijn Start 2 Run app gereset – hoera voor die update waarin dat nu mogelijk is! En ben terug begonnen met het allereerste schema: van 0 naar 5 kilometer. En ook het zwemmen wordt hier terug ingepland, hetzij op andere tijdstippen. Maar hopelijk betere resultaten volgend kwartaal dus!


4 keer iets bakken

Begin dit jaar besloot ik om wat meer te bakken. En bepaalde ik voor mezelf dat ik minstens 1 keer per kwartaal iets zou willen bakken. De bakchallenge die Fieke van Fiekefatjerietjes in januari lanceerde kwam dan ook als geroepen.

In januari deed ik mee en slaag ik er in om madeleines te bakken. Februari en maart sloeg ik over. Maar ik bakte in die maanden wel broodpudding en bananenbrood. Dus op zich is er hier al drie keer iets gebakken 🙂 . Maar dat neemt niet weg dat ik de komende maanden ook nog wat meer wil proberen te bakken!


2 cursussen volgen

En ook dit doel heb ik intussen al gehaald 🙂 Want ik volgde al een Pinterest voor bloggers cursus en ook Organiseer je werk met een bullet journal cursus van Stephanie van Plan S bracht ik tot een goed einde.Daarnaast volgde ik ook de Let it go Masterclass van Hanane over piekeren.

En schreef ik me in voor nog een aantal andere cursussen en masterclasses, waaronder een blogcursus en een Ochtendroutine masterclass. Stuk voor stuk dingen waar ik keihard naar uitkijk. En aangezien ik heel veel energie haal uit nieuwe dingen leren, ben ik van plan om ook de rest van het jaar nog een aantal cursussen of masterclasses te volgen.


Doelen voor 2021: eindresultaat kwartaal 1

Al bij al heb ik goede vorderingen gemaakt de voorbije drie maanden. Met een aantal doelen voor 2021 zit het zeer goed. Voor een aantal andere heb ik nog wat werk aan de winkel. En dus ga ik de komende maanden vooral focussen op fotograferen, sporten, date nights of quality time voor ons als koppel, de BlogCast podcast en mijn eigen blog. Ik heb er alvast veel zin in!

Hoe zit het met jouw doelen voor dit jaar?

8 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *