9 doelen voor 2021
Planning, organisatie & zelfontwikkeling

De 9 voor 2021

Een nieuw jaar, dat is voor velen ook het moment om nieuwe doelen te gaan opstellen. Zelf heb ik er heel lang over getwijfeld, of ik ook dit jaar een aantal doelen zou opstellen of niet. Want die van vorig jaar, tja, daar kwam door omstandigheden niet heel veel van in huis. Maar kijk, na lang twijfelen heb ik de knoop doorgehakt en toch 9 doelen voor 2021 opgesteld!

Doelen: 9 doelen voor 2021

Mijn mosterd hiervoor haalde ik deels bij Kathleen van Verbeelding. Vorig jaar stelde zij in het najaar 8 doelen op voor zichzelf, voor de resterende weken van het jaar. Dus toen ik eind december aan het twijfelen was, las ik haar bericht nog eens opnieuw. En bedacht ik mij dat ik de lat voor mezelf helemaal niet zo hoog hoef te leggen. Ik kriebelde wat dingen die ik sowieso dit jaar graag wil doen op papier. En kwam uit op 9 grotere doelen.

40 boeken lezen

In 2020 las ik 37 boeken. Dat waren er 2 minder dan in 2019, maar ik las wel meer pagina’s dan het jaar daarvoor. En als ik mijn Goodreads statistieken bekijk, dan stelde ik vast dat ik in 2017 al eens 40 boeken las. Het jaar daarop – 2018 – las ik er 37, en dan in 2019 39. Op zich zouden die 40 boeken dit jaar dus best wel haalbaar moeten zijn. Van die 40 boeken wil ik graag dat er 5 non-fictie zijn en 10 klassiekers. En ik wil verder ook nog wat werk maken van luisterboeken, want die ontdekte ik recent.


Fotografieskills verder aanscherpen

Of beter gezegd: oefenen. Sinds ik An haar cursus volgde vind ik het heerlijk om foto’s te trekken met mijn spiegelreflexcamera. Ik ben absoluut nog geen goede fotografe, maar dit jaar wil ik die skills dus verder oefenen en aanscherpen. Door bijvoorbeeld te proberen elke dag een foto te trekken. Door nieuwe dingen uit te proberen. En misschien zelfs door nog een bijkomende cursus te volgen.


2 seizoenen van BlogCast opnemen

Eind december lanceerden Nina van MissBliss en ik onze podcast: BlogCast. Ongelooflijk fijn vind ik dat om te doen: zo een podcast uitwerken en opnemen. Zo fijn zelfs dat ik dit jaar wil proberen om seizoen 1 van BlogCast af te werken en seizoen 2 uit te werken en op te nemen. Zin gekregen om al eens te luisteren naar onze afleveringen die al online staan? Dat kan via SoundCloud en Spotify!


Mijn blog laten groeien

Hiervoor ben ik eens in mijn statistieken gedoken. Want ja, ook vorig jaar had ik dit als doel opgeschreven. Maar zonder concrete cijfers erbij. En dan is het natuurlijk wat moeilijk om na te gaan of hij nou gegroeid is of niet 🙂 . Maar goed, ik wil dit jaar dus proberen om mijn bezoekersaantal met 30% procent te laten groeien, net als het aantal reacties. Die wil ik graag met 20% laten groeien. Verder wil ik proberen om 80 berichten te posten. En consequent werk te maken van een social media strategie voor mijn blog.

Doelen: fotografie oefenen
Maandelijkse uitstap met Tuur

Als vorig jaar me iets leerde, dan is het dat ik er enorm van hou om er op uit te trekken in ons eigen land met Tuur. Doordat heel wat dingen vorig jaar niet open waren, lukte dat niet altijd. Maar dit jaar wil ik wel proberen om elke maand minstens 1 dag samen met hem op stap te gaan. En dus wat quality time met hem door te brengen, zonder dat het huishouden of dergelijke roet in het eten strooit.


Maandelijkse date night

Ook hier wil ik terug meer werk van maken. Al zal het de eerste maanden nog een date night in ons kot zijn. Maar ook dat kan wel fijn zijn. Met kerst en oudjaar bestelden wij eten, en dat beviel ons ongelooflijk goed. Dus de eerste maanden wil ik dat proberen: eten bestellen en pas opeten als Tuur in zijn bedje ligt. Zodat we toch een beetje een date night gevoel hebben. Maar evengoed eens een dag alleen op stap gaan met het lief behoort ook tot de mogelijkheden!


Meer sporten

De laatste maanden van 2020 stond het sporten hier op een zeer laag pitje. En dat merkte ik op tal van vlakken. Mijn energieniveau daalde onder nul, terwijl de cijfertjes op de weegschaal dan weer stegen. En mijn hoofd niet meer leeg raakte. Om me dus terug wat beter in mijn vel te voelen, wil ik opnieuw meer gaan sporten. Concreet wil ik proberen om elke week twee keer 30 minuten te sporten. Dat kan gaan joggen zijn, of zwemmen. Of een work-out at home. Maakt niet, zolang ik maar minimum 2 x 30 minuten per week sport!


4 keer iets bakken

Want zowel Tuur als ik doen dat graag! En dus wil ik proberen om vier keer dit jaar een taart, koekjes, of iets anders lekkers te bakken. Suggesties en succesrecepten zijn altijd welkom 😉


2 cursussen volgen

Dingen bijleren, ik geniet daar enorm van. En heb daar ook een grote honger naar. Vorig jaar volgde ik tal van cursussen en daardoor leefde ik echt wel op. Dus ook dit jaar wil ik daar werk van maken. Ik heb de lat bewust laag gezet en het op minimum 2 gehouden. Want er staan nog heel wat veranderingen voor de deur, waardoor ik eventjes nog geen goed zicht heb op hoeveel tijd ik precies ga hebben hiervoor. Maar minstens 2, dat moet me toch wel lukken 😉 .

Heb jij bepaalde doelen gezet voor dit jaar?

28 Comments

 • Anne

  Mooie lijst! Twee cursussen volgen is wel een heel goed idee: dat staat niet op de mijne, maar zou ik er nog best graag aan toe willen voegen. Ik hou ook van dingen bijleren en vooral van nieuwe dingen leren, heb ik gemerkt 🙂

  • Evi

   Ik merkte vorig jaar dat ik er echt goed werk van maakte om opleidingen te volgen, net omdat ik dat als doel had opgesteld 😉 Dus ik kan alleen maar zeggen doen, toevoegen!

 • Kelly

  Leuke doelen en ook haalbaar lijkt me! Het feit dat je je ook beperkt tot die negen doelen betekent dat je er echt voor kan gaan en werk maken, maar onthoud dat het van mogen en niet van moeten is. 🙂
  Ik stel er dit jaar geen op en als ik al doelen heb dan hou ik ze deze keer voor mezelf (ik las ergens dat dit een soort truc is).
  Ik wens je alvast veel lees -en fotografieplezier en voor dat bakken kan ik je heel wat aanraden, maar daarvoor moet ik eerst wat je smaak kennen!

  • Evi

   Aaah, dat heb ik ook ergens gelezen / gehoord, maar ik dacht deze ga ik toch even delen 🙂 En ik ga idd vooral proberen te onthouden dat het van mogen is en niet van moeten.

   En top voor dat bakken, ik stuur je nog een berichtje daarover 😉

 • Mie kids

  Leuke lijst! Ik had er vorig jaar 20, dat was toch wat teveel. Dit jaar heb ik er maar 6, om het haalbaar te houden. Een cursus fotografie zou ik ook nog wel graag eens volgen.

  • Evi

   Als je op zoek bent naar een basiscursus, maar eentje die echt goed is dan kan ik die van An echt wel aanraden!

   En 6 is idd haalbaarder dan 20 he 🙂 Dat heb ik het afgelopen jaar ook gemerkt, dus ook hier werden ze stevig ingekort ten opzichte van vorig jaar.

 • Katrien

  Ik heb mijn doelen onlangs ook eens online gezet. Kwestie van dit jaar eens niet te ambitieus te zijn en tegelijk ook goed voor mezelf te kunnen zorgen. Ik wens je in elk geval heel veel succes met de jouwe! Het zijn leuke doelen.

  • Evi

   🙂 Ik kijk amper nog tv en tijdens de hele lockdown vond ik het fijn om te ontsnappen met een boek. Dus dat heeft wel flink geholpen natuurlijk!

 • Kathleen

  Ik merk dat mijn 8 van 2020 een heel goed duwtje in de rug waren om terug wat minder doelloos op de gsm te zitten scrollen. Hopelijk bekom jij met deze lijst hetzelfde resultaat.

 • fieke

  Mooie, inspirerende, duidelijke én haalbare lijst! Ik kijk vooral uit naar die podcasts, en ik duim mee dat het een leerrijk en leuk jaar voor je mag worden!

 • Annelies

  Mooie doelen! Ik wil ook meer creëren (schrijven, journallen, whatever…) en minder scrollen. Voldoende lezen, af en toe een cursus volgen. Minder werken. En hopelijk volgen er vele leuke uitstapjes dit jaar.

 • zwartraafje

  Je hebt er mooie uitgekozen. Zelf heb ik dat niet gedaan. Of toch niet bewust. Er zijn echter wel enkele zaken waar ik wat meer op probeer te letten. De ene keer lukt dat wat beter dan de andere keer. Zo hoop ik dit jaar vooral mezelf minder te vergelijken met anderen én met hoe ik vroeger was. Oftewel eindelijk is een keer die zelfliefde onder de knie te krijgen en mezelf te accepteren zoals ik ben zonder me aan anderen te spiegelen want dat is blijkbaar niet goed voor een mens zijn zelfvertrouwen.

  • Evi

   Dat is een heel mooi werkpuntje, maar ook eentje waar je denk wel een poosje zoet met gaat zijn (en ook eentje waar ik zelf beter ook wat meer werk van zou maken bedenk ik mij). Ik wens je alvast heel veel succes!

 • Leen

  Klinkt allemaal heel haalbaar eigenlijk, maar euh dat bedoel ik niet om druk te leggen, haha! Mijn lijst is bijna af. Ik was ook aan het aarzelen om hem op te stellen, maar ik heb gemerkt dat het voor mij een goed ankerpunt is om naar terug te keren doorheen het jaar, zo van “ahja, wat wilde ik weer graag doen voor mezelf dit jaar?”.

 • Goofball

  Nope ik zet nooit expliciete doelen maar ‘k ben toen ik kinderen kreeg (en op social media ging) wel helemaal stilgevallen met boeken lezen en dat begint met mondjesmaat wel wat terug te komen. Aangezien ik wel merk dat ik het fijn vind om even een boek erbij te pakken in het weekend hoop ik wel dat ik meer lees dan vorig jaar.

  (en voila, ik help je puntje om meer comments te krijgen :D)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *