Op (uit)stap

Een midweek in Landal Het Vennenbos

Ergens dit voorjaar beslisten we dat we deze zomer toch op reis wilden gaan. Niet al te ver want uren met een jengelende peuter op de achterbank doorbrengen dat zag ik niet zitten en Tuur heeft geen zittende poep dus een tripje met het vliegtuig zat er ook niet meteen in.  Vrienden met kinderen spraken altijd vol lof over Centerparks maar na wat surfen viel ik achterover van de prijzen.

Een budgetvriendelijker alternatief vonden we bij Landal Greenparks. Ze hebben verschillende parken verspreid over 9 landen en na wat zoeken besloten we om een midweek door te brengen in Het Vennenbos in Nederland. Op net iets meer dan een uurtje rijden, perfect te doen met Tuur 🙂 Bij de selectiecriteria keken we naast afstand ook naar peutervriendelijkheid en of er een kinderboerderij aanwezig was, want Tuur is zot van dieren.

PicMonkey Collage5
Het park bevindt zich in de Brabantse kempen en is omgeven door bossen. Ons huisje bevond zich dan ook midden in het groen. En alhoewel het er hier en daar  wat muf rook en er slechts 1 pan aanwezig was om met te koken (naast een serie potten) genoten we met volle teugen van onze midweek. Want dat vakantiepark is ideaal voor een vakantie met jonge kinderen:

 1. Buiten de aankomst- en vertrekdagen (maandag en vrijdag) is het park autoluw. Tuur houdt ervan om te rennen (stappen kent dat kind echt niet 😉 ) en hierdoor stond mijn hart niet iedere keer stil als hij de straat zonder ons overstak.
 2. Ons huisje was erg netjes en ruim genoeg: Tuur had een aparte slaapkamer en tijdens zijn middagdut en ‘s avonds genoten wij van de zon op ons terras.
 3. De kinderboerderij vlak achter ons huisje was een groot succes: ‘s ochtends maakte de pauw ons wakker, de eendjes mocht Tuur op ons terras brood voeren en hij was stapelzot van de andere dieren. Als het van hem afhing deed hij de hele dag niets anders dan “aai”.
 4. Wij hadden niet elke dag evenveel zin om zelf te koken maar op restaurant gaan met Tuur is (nog) niet altijd zo makkelijk. Hier kon dat wel zonder problemen: het park herbergt namelijk 5 restaurants die stuk voor stuk allemaal kindvriendelijk zijn. Toen wij er gingen eten lag er voor Tuur al een tekening en kleurpotloden klaar zodat hij zich kon bezighouden aan tafel. Er was een specifiek kindermenu voor hem en niemand keek vreemd op toen hij het beu was om aan tafel te zitten en wou rondrennen.
 5. Tuur is een grote fan van de speeltuin maar wat ik hier een absolute topper vond was de aparte speeltuin voor de allerkleinsten. Afgesloten met een hekje en niet al te groot zodat je als ouder een goed overzicht hebt over waar je kleine peuter zich bevindt. Tuur leefde zich uit in de zandbak, schommels en glijbanen die op zijn maat gemaakt waren en mijn hart stond niet altijd stil als hij ergens opkroop 🙂
 6. We zagen het niet zitten om voor de hele midweek eten mee te nemen maar dat hoefde ook niet want er was een winkel waar je tal van producten kon kopen en hoera die was elke dag open van 8 tot 20 u!
 7. Zelf hadden wij erg veel geluk met het weer: we hadden slechts een keer in de namiddag wat regen. En op dat ogenblik gingen we met Tuur zwemmen in het subtropisch zwembad. Ook hier was er opnieuw een zwembad speciaal voor de allerkleinsten, al vond Tuur het grote (en vooral diepe) golvenbad veel fijner.
 8. Er is in het park ook een binnenspeeltuin waarbij net als in de andere speeltuinen ook hier een stukje speciaal voor de allerkleinsten is gebouwd met een ballenbad en glijbaan.
 9. Topper voor mezelf: beddenlinnen en de schoonmaak waren in de prijs voorzien!
 10. Je kan hier helemaal tot rust komen want er is enkel in centrale faciliteiten gratis wifi. Wil je wifi in je huisje dan dien je hier (mijns inziens een vrij hoge prijs) voor te betalen. Wij kozen voor een wifivrij huisje en eens  niet de hele tijd verbonden zijn is een verademing (al moet ik wel eerlijk toegeven dat ‘s avonds de roaming kortstondig werd opgezet want er moesten toch wel wat foto’s via Whatsapp verstuurd worden naar het thuisfront 🙂 )

Ook voor de iets oudere kinderen is er trouwens meer dan genoeg te doen in het park (workshops, safari, kinderdisco, …) of je kan gerust ook eens wat tijd buiten het park doorbrengen en bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Efteling.
PicMonkey CollagePicMonkey Collage2PicMonkey Collage3PicMonkey Collage4
Onze eerste echte vakantie met Tuur was een schot in de roos: Tuur genoot met volle teugen al sliep hij er wel wat minder dan anders, maar wat wil je dan ook als er zoveel te doen is 😉 Wij genoten van Tuur die zich uitleefde en ik vond het wel iets hebben om ‘s ochtends gewekt te worden door de kreten van een pauw, ezel en haan in plaats van de gebruikelijke wagens die zich richting Brussel begeven. Voor herhaling vatbaar!

Noot: niets aan bovenstaande post is gesponsord. Deze vakantie was helemaal #zelfbetaald. 

12 Comments

  • Evi

   Zeker en vast! Ik had in het begin wel een beetje schrik want het was de eerste keer op vakantie met een peuter maar het viel reuzegoed mee 🙂

 • fieke

  Zo leuk! Wij zijn ook naar Nederland geweest, inderdaad niet té ver met een peutertje. Tuur zal er al meer aan gehad hebben dan Juliette, zij zat vooral in haar buggy of draagzak. Ik ga er ook nog over bloggen binnenkort! 🙂

  • Evi

   Nederland is ideaal he met zo een kleintjes 🙂 Tuur is ook beetje ouder he, dus Juliette zal daar volgend jaar ook wel meer aan hebben. Ben wel heel benieuwd naar jouw vakantieverslag!

 • zwartraafje

  Wat leuk dat jullie vakantie zo goed is meegevallen. Ik kijk zelf ook steeds uit naar een midweekje Centerparcs of Landal. Ondertussen hebben we beide parken al een paar keer geprobeerd maar ik merk dat we eigenlijk vrij vaak terug gaan naar Centerparcs Erperheide. Tot nu toe heb ik nog maar één keer een mindere ervaring gehad en dat was omdat het vakantiepark eerder een woonwijk was. Ik vind het een pak leuker om in een bos te zitten.

 • Nina

  Wij zitten nu in Roompot, het is de vierde keer en deze keer valt het mij een beetje tegen.

  Ik schrijf dit park dus bij de aanraders voor een volgende keer. Zeker met die kinderboerderij!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *