Kookboek review

Kookboekweek #2

Mijn allereerste kookboekweek beviel me zo goed dat ik er vorige week nog eens eentje deed. Tijdens onze midweek in Nederland aten we niet elke dag even gezond (dat mag al eens in de vakantie 🙂 ) en dus leek Nooit meer diëten 3 me dan ook een ideale selectie te zijn voor mijn 2de kookboekweek. Het oorspronkelijke idee voor de kookboekweek komt trouwens van Fiekefatjerietjes en Julienne.

20170801_184944(0)
Net als de andere boeken begint Sandra Bekkari ook hier met tips en tricks voor een gezond en energierijk leven. De tien pijlers voor een bruisend leven worden afgewisseld met getuigenissen van mensen die dankzij de Sana-methode gewicht verloren en energie (her)wonnen. Je krijgt als lezer ook nog enkele snelle oplossingen voor drukke tijden en een voorbeeldweekschema mee en dan volgen de recepten. Aangezien deze kookboekweek tijdens onze vakantie viel maakte ik best wel wat gerechten klaar:

Salade van gerookte zalm met mango en rucola (p. 126)
20170722_132212Tijdens de zomermaanden eet ik enorm graag salades en deze was verrassend lekker. Ze is enorm verfrissend en heel licht, ideaal dus voor op een warme zomerse dag! Ik vond ze trouwens zo lekker dat ik ze meerdere dagen klaarmaakte.

Gevulde zoete puntpaprika’s met zuiderse quino (p. 135)
20170722_193224
Dit was een absolute topper! Ik ben sowieso al grote fan van gevulde groenten maar dit gerecht steekt er toch echt wel met kop en schouders bovenuit. Het is supergemakkelijk om klaar te maken en smaakt echt wel overheerlijk. Verbaast het jullie dat ik ook hier twee dagen van smulde? 😉

Toast met ricotta en blauwe druiven (p. 69)
20170724_075901Tijdens de vakantie heb ik iets meer tijd om te ontbijten en dus probeerde ik best wel wat ontbijtgerechten uit. Deze toast vond ik heel verfrissend en hij vult ook erg goed want ik had telkens echt wel pas een flink aantal uur later terug honger.

Tabouleh van quinoa met frisse kruiden, granaatappel en feta (p. 119)
20170725_120318Het oorspronkelijke gerecht gebruikt quico (mix van quinoa met rode linzen en wortel) in plaats van quinoa maar ik vond dat nergens bij ons in de winkel. Maar je kan het dus ook perfect met quinoa klaarmaken (staat zelfs als tip in het boek dus ik denk dat ik niet de enige ben die in een dorp woont waar ze dat niet verkopen 🙂 ). De granaatappel en kruiden maken het gerecht trouwens lekker fris.

Tomaat met spinazie en spiegelei uit de oven (p. 77)
20170727_091626Afgelopen week ging Tuur twee nachten bij mijn ouders slapen en had ik dus tijd om een ontbijt te maken dat iets meer tijd in beslag nam dan een gesmeerde boterham 🙂 Ik hou wel al eens van een eitje bij het ontbijt en deze combinatie van warme tomaten, spinazie en ei viel dan ook erg in de smaak!

Chocolademugcake (p. 74)
20170728_084835(0)
Een recept dat ik al langer wou uitproberen: mugcakes! De cakes kwamen erg vlot uit de mug en smaakten niet te zoet, iets waar ik op voorhand toch wel wat schrik van had. In combinatie met vers fruit en wat Griekse yoghurt is het wel een serieus stevig ontbijt. Qua hoeveelheden wordt er per persoon 1 cake voorgeschreven, maar ik at er telkens maar een halve op want het vulde echt wel enorm goed.

Zuiderse groentetajine met gemarineerde kip (p. 172)
20170727_193758Stoofpotjes, ik ben er verzot op. Heb je net als ik geen tajine in huis? Geen probleem want je kan hiervoor ook perfect een stoofpot gebruiken. Tijdens het pruttelen verspreidde er zich een heerlijke geur door de keuken en kwam het water me al in de mond 🙂

Algemene beoordeling
De recepten van Nooit meer diëten 3 zijn eenvoudig om te maken en nemen door de band niet al te veel tijd in beslag. Gemiddeld spendeerde ik zowat 30 minuten aan hoofdgerechten, ontbijtgerechten en salades klaarmaken duurt net iets minder lang 🙂 Het zijn telkens lichte gerechten met heel veel smaak wat ideaal is als je niet al te zwaar maar toch lekker wil eten.

“Nooit meer diëten 3” is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 24,95 euro. Ik kocht het boek zelf een poosje terug en besloot om het uit de kast te halen voor deze Kookboekweek. 

 

 

 

 

15 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *