Op (uit)stap

Daguitstap: Toverland

Tijdens het plannen van onze midweek op het domein van Landal De Schatberg ontdekte ik dat het pretpark Toverland zich op nog geen 5km van het park bevond. Een uitstap daar naartoe kon dan ook niet ontbreken tijdens onze midweek in Nederland!

Een dagje Toverland

Aangezien het pretpark Toverland op welgeteld 4km van ons vakantiedomein lag, konden we natuurlijk niet anders dan daar een dag door te brengen. Aanvankelijk had ik er wat schrik voor, want de uitstap met Tuur naar Plopsaland was geen onverdeeld succes geweest. Maar Toverland, dat bleek wel een schot in de roos te zijn!

Het park zelf vond ik erg groot aandoen, met heel veel attracties, natuur en eetgelegenheden. Hierdoor had ik ook niet de indruk dat het erg druk was. Of dat je in tijden van corona elkaar voor de voeten liep, wat uiteraard erg mooi meegenomen was 🙂 .

In vergelijking met Plopsaland vond ik bovendien ook dat er heel wat dingen waren voor Tuur zijn leeftijd. Het duurde zelfs letterlijk een paar uur voor we Tuur zover kregen om onze eerste stop te verlaten en de rest van het park te gaan verkennen.

Toverland: rijden met wagentjes
De attracties die hier in de smaak vielen

Tuur is een wildebras die niet vaak schrik heeft. Maar ons bezoek aan Plopsaland leerde me wel al dat hij het niet altijd zo heeft voor wilde achtbanen of dergelijke. Volgens het lief heeft dat te maken met “zelf geen controle meer hebben”. Maar goed, wat de oorzaak ook moge zijn, ik wist dus niet goed of Toverland dan wel of niet in de smaak zou vallen.

Maar al van bij de eerste attractie zat het goed. Het was ‘s ochtends namelijk nog een beetje fris en dus trokken we eerst naar Het Land van Toos. Een soort binnenspeeltuin waar ongelooflijk veel te beleven viel voor Tuur: kleine wagentjes die rondreden op een parcours, een klimhoed, toverhuis, theekopjes, tal van klimrekken en speeltuigen. Kortom, dat kind van ons leefde zich uit 🙂

Na de lunch trokken we dan naar buiten. En ook daar waren er best wel veel attracties die hij kon en wou doen. Al viel het spelen in de waterfonteinen nog het meest van al in de smaak 😉

Toverland: spelen in de waterfontein
spelen in de waterfontein
Een dagje Toverland: aanrader of niet?

Toegegeven, een pretpark met drie of meer bezoeken en daar dan ook nog eens lunchen, het is geen goedkope uitstap. Maar als we zagen hoe Tuur zich daar uitleefde en zich zonder problemen minstens zes uur kon vermaken, dan vonden wij dat wel de moeite waard. Zo hard zelfs dat we tegen elkaar zeiden dat we in de toekomst – als Tuur nog een beetje ouder is – vanuit België eens een dag naar Toverland gaan komen.

Hoe dat trouwens verliep in tijden van corona? Wel eigenlijk heel erg goed! Je moest op voorhand reserveren. Maar toen bleek dat de weersverwachting omsloeg belde ik en werden onze tickets zonder probleem omgewisseld naar een zonnige dag. Verder is het park zo ruim dat je elkaar niet over de voeten loopt. En er zijn ook best wel veel desinfecterende handgels aanwezig. Wij hadden er op geen enkel moment een onveilig gevoel!

Bezochten jullie ooit al eens Toverland?

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *