Planning, organisatie & zelfontwikkeling

20 voor 2020 – Update 2

De zomervakantie is al even van start gegaan en dat betekent ook dat het 2de kwartaal van 2020 achter ons ligt. Tijd dus om nog eens terug te blikken op de 20 voor 2020 doelen die ik me stelde. En na te gaan hoe het daar met staat.

20 voor 2020 – Update kwartaal 2

De afgelopen weken en maanden leerden me dat ik mijn doelen toch wat ga moeten bijstellen. Want door de semi-lockdown gaan een aantal doelen jammer genoeg niet voor 100% gerealiseerd kunnen worden. Maar dat is ok, want er zijn best wel wat waar ik wel vooruitgang in boekte.

30 boeken lezen waarvan 5 non-fictie

Ook de afgelopen drie maanden las ik heel wat boeken. Waardoor eind juni de teller op 17 stond, net iets over de helft van de vooropgestelde 30. Ik las ook 1 non-fictie boek uit, dus de vooropgestelde 5 lijken ook daar wel haalbaar te zijn.

4 workshops/opleidingen volgen

De Digital Academy ben ik nog steeds aan het volgen. Intussen rondde ik met succes ook de workshop Start je eigen bullet journal van Plan S af. En startte ik met de Instagram Level Up cursus van Studio Sociaal. Het einddoel komt hier wel heel dichtbij :-).

Een date night per maand

Tja, de semi-lockdown strooide hier toch wel flink wat roet in het eten. Tijdens die hele periode deden we één keer een soort van date night in ons kot, maar het was precies toch niet helemaal hetzelfde 🙂 . Maar daar kwam in juni verandering in. Want toen we terug op restaurant mochten gaan, boekten we een tafeltje in één van onze favo resto’s in Asse. En we genoten enorm van die date night. Hopelijk kunnen er in de komende maanden nog een paar volgen.

20 voor 2020 Lezen
Op stap gaan met Tuur

Ook hier strooide corona flink wat roet in het eten. En zal het vooropgestelde getal niet gehaald worden. Maar sinds we terug wat uit ons kot mogen, gingen we met ons 2 al eens naar het Museum voor Natuurwetenschappen. En de voorbije week stonden er tripjes naar Pairi Daiza en Plopsaland op de planning.

Mijn conditie verbeteren

Naast joggen startte ik begin mei ook met home work-outs en daar merk ik ongelooflijk veel effect van. Ik heb er niet alleen veel meer energie door, ook mijn algemene conditie begint stilaan te verbeteren. Ik ben er dus wel wat fan van geworden 🙂 .

Blijven luisteren naar mijn lichaam

En ook dat deed ik de afgelopen weken veel meer. Soms merkte ik na een work-out van Miek dat ik wat spierpijn had en ging ik bewust de dag erna niet joggen terwijl ik dat vroeger wel zou gedaan hebben. Verder nam ik ook zo nu en dan eens wat rust, als mijn lichaam aangaf dat nodig te hebben.

20 voor 2020 sporten
Ontspullen

Waar een hele periode thuis moeten doorbrengen al niet goed voor is want jawel hoor, intussen werd het medicijnenkastje hier aangepakt. Net als de kleerkast van Tuur en zijn speelgoedbakken. Ook onze garage werd uitgemest en ik installeerde er opbergrekken in zodat alles nu netjes ligt. Binnenkort zijn de keukenkasten nog aan de beurt en dan heb ik zo goed als elke kast in huis onder handen genomen 🙂 .

Onze tuin verder afwerken

Aangezien ver op vakantie gaan er dit jaar niet meteen inzit, maakten we de afgelopen weken werk van onze tuin. De afsluiting werd gehangen, het tuinhuis besteld en geïnstalleerd. Er werd duchtig onkruid getrokken. En ook het terras ligt er. Rest ons nog enkel om gras te zaaien en onze voortuin aan te pakken.

20 voor 2020: dingen waar ik al goed met bezig was en goed bezig bleef
 • Elke dag voldoende water drinken
 • Minder snoepen
 • Meer foto’s nemen
 • Meer tijd buiten doorbrengen
20 voor 2020: dingen waar er nog wat werk aan de winkel is
 • Woord bij Idee uitbouwen
 • Mijn blog (verder) laten groeien
 • Een podcast maken
 • 3 blogcocktails/evenementen organiseren
 • Een weekendje weg met het lief boeken
 • Fotoshoots inboeken
 • 2 keer gaan shoppen met mijn mama
 • Bureau inrichten

De oorspronkelijke post kan je hier lezen. En hier lees je de update van kwartaal 1.

Hoe zit het met jullie doelen voor 2020?

6 Comments

 • Annelies

  Toch goed bezig vind ik. Zonder de danslessen lukt het me niet om te bewegen voorlopig op wat wandelen na, dus chique dat die workouts zo goed werken voor jou. Ik hoop dat je nog heel wat date nights kan beleven en andere zaken kan afstrepen.

 • Flavie

  Goed bezig… en voor de dingen die je nog niet kon doen… er zijn nog 6 maanden te gaan in 2020 :-).
  Zelf had ik geen doelen… gewoon doen waar ik zin in heb en dat lukt prima 😉

 • zwartraafje

  Ik had mezelf geen doelen vooropgesteld dus dat loopt goed. 😉 Al probeer ik wel nog steeds mijn best om me niet over vanalles en nog wat schuldig te voelen en wat minder vaak online te zijn. Het grappige is dat ik vaak iets bereik zonder er een doel van te maken. Zo ben ik vrijwel onopgemerkt gestopt met cola zero te drinken terwijl ik dat vroeger dagelijks dronk en regelmatig last had van mijn slokdarm (die duidelijk niet zo gek is van die bruis). Ik drink het nu nog enkel heel sporadisch wanneer ik bij mijn schoonouders op bezoek ben en dat gebeurde dan weer veel minder frequent dankzij de hele quarantaine periode.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *