verbeelding book challenge
Boeken & leestips

Verbeelding Book Challenge – Gelezen in juni

Net als de voorbije jaren neem ik ook in 2020 deel aan de Verbeelding Book Challenge. Bedoeling van deze challenge is dat je boeken leest in een ander genre dan wat je anders altijd leest. Je komt dus uit je leescomfortzone en ontdekt andere boeken. Elke maand publiceer ik een leesupdate met daarin een overzicht van de boeken die ik de maand ervoor las.

Verbeelding Book Challenge – Uitgelezen in juni 2020

Mei was hier een geweldig goeie leesmaand. En ook in juni ging het lezen vlot. Ik las dan wel minder boeken als in mei, maar er zat dan ook een stevige klepper tussen waar ik wel eventjes zoet met was.

Van In – Episode 3

Een politicus, een kapitalist, een maffiabaas en een jurist worden gegijzeld door een rechtse organisatie, opgericht en gesteund door Steve Bannon, voormalig strateeg van president Donald Trump. Hun hoofdkwartier in een eeuwenoud klooster in Italië huisvest tevens een gladiatorenschool voor culturele strijders. Het avontuur begint echt wanneer Pieter Van In en Rein Claeys in contact komen met Kodor, alias Cicero, en ze een reis aangeboden krijgen naar Mykonos, waar Van In geconfronteerd wordt met zijn verleden. De gewetensstrijd die daarop volgt stelt de ex-commissaris zwaar op de proef, maar versterkt aan de andere kant zijn relatie met Rein, die hem bijstaat in een van de moeilijkste beslissingen in zijn leven. Neemt hij wraak of blijft hij trouw aan zijn principes? En beseft hij dat het ergste nog moet komen?

Toen ik zag dat het derde deel in deze reeks verschenen was, kriebelde het te hard om het niet te lezen. Net als de vorige delen bevat ook dit boek alle typische Van In ingrediënten, met uiteraard enkele bekende personages. Zo nu en dan kwam er wel eens iets wat minder realistisch over. Maar al bij al blijft het een heerlijk ontspannend boek om te lezen. En ben ik wel benieuwd naar het vervolg!

Zon

Electra heeft het allemaal voor elkaar: ze is bloedmooi, schatrijk en wereldberoemd. Maar achter dit perfecte plaatje gaat een kwetsbare jonge vrouw schuil, die de oplossing voor haar problemen zoekt in drank en drugs. Electra heeft, anders dan haar zussen, geen behoefte om te weten waar ze vandaan komt. Totdat ze een bijzondere brief ontvangt…

Ik heb best wel wat getwijfeld of ik deel zes van deze reeks zou lezen. Want ik had wat schrik dat het nooit zo goed zou kunnen zijn als deel 5. Maar die schrik was ongegrond. Want ook al is het een heel ander verhaal, het viel hier wel in de smaak. Het bevat ook goed uitgewerkte personages en leuke plotwendingen. Waardoor het me eigenlijk niet eens opviel hoe dik het boek wel is. Laat deel zeven dus maar komen wat mij betreft 😉

Tijden van vuur

Carcassonne, 1562. De negentienjarige Minou Joubert -ontvangt een anonieme brief in de boekhandel van haar vader. De brief is verzegeld met een opvallend -familiewapen, en bevat slechts zeven woorden: Zij weet dat jij in leven bent. Maar voordat Minou de geheimzinnige boodschap kan ont-cijferen verandert haar lot voor altijd door een ontmoeting met de jonge hugenoot Piet Reydon. Piet heeft een eigen -gevaarlijke missie, en hij heeft Minou’s hulp nodig om de Cité levend te ontvluchten. Religie zorgt voor steeds meer verdeeldheid in de Midi. Oude vrienden worden aartsvijanden en zowel Minou als Piet komt vast te zitten in Toulouse. Overal in de hele stad laait de spanning op. Als een lang verborgen document boven water dreigt te komen, raakt de machtige en wrede Vrouwe van Puivert geobsedeerd door het document. Het geheim dat het bevat zou haar macht kunnen vernietigen – en dat wil ze koste wat kost voorkomen. 

Ik zag op Instagram wat reclame voor het nieuwe boek van Kate Mosse. Maar ik had nog nooit iets van haar gelezen. En dus nam ik het eerste deel van deze reeks mee uit de bib. Ik wist niet goed waar ik me aan moest verwachten, maar werd aangenaam verrast. Want het verhaal, de plotwendingen en uitgewerkte personages vielen hier absoluut in de smaak. Een aanrader als je van historische romans houdt!

Tussenstand

Verbeelding Book Challenge: 10/30

Goodreads Reading Challenge: 17/30

Wat lazen jullie de afgelopen tijd?

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *