wandelzoektocht kinderen drongengoedbos
Op (uit)stap

Wandelzoektocht voor kinderen in het Drongengoedbos

Zij die ons al eventjes volgen weten dat we er graag op uit trekken. En dat ook wandelen iets is wat we graag doen. Dus toen ik online las over de Routen wandelzoektocht voor kinderen in het Drongengoedbos was ik meteen verkocht. De laatste week van augustus hadden Tuur en ik samen nog een weekje vakantie. En trokken we richting Aalter om ons aan deze wandeling te wagen.

wandelzoektocht kinderen drongengoedbos

Routen wandelzoektocht voor kinderen in het Drongengoedbos

De voorbije jaren zijn we regelmatig gaan wandelen met Tuur. Dus als ik dat woord hier laat vallen komt er niet altijd meteen protest. En al helemaal niet als het een interactieve wandeling gaat worden. Want daarvan weet hij dat hij ze leuk gaat vinden. Denk maar aan onze uitstapjes naar het avonturenpad in de Getevallei, het Trollenpad nabij Aalst, de Wolfsputten in Dilbeek of een interactieve stadswandeling in Gent

Eerder deze zomer hadden we al de Routen wandelzoektocht voor kinderen in de Kalkense Meersen gedaan. Maar de wandelzoektocht voor kinderen in het Drongengoedbos stond hier ook hoog op het lijstje met uitstappen. En dus trokken we daar een van de laatste vakantiedagen voor naar Aalter.

Het Drongengoedbos

Ik moet eerlijk toegeven dat wij nog nooit in het Drongengoedbos waren geweest. En dat terwijl het het grootste aaneengesloten bos van Oost-Vlaanderen is, dat zicht uitstrekt over Aalter en Maldegem. Je komt er zowel heide, bos als gras tegen. Net als tal van diersoorten.

Er zijn verschillende uitgestippelde wandelingen aanwezig. Net als een kabouterpad voor de allerkleinsten. Een speel- en sprookjesbos. En een wandelzoektocht voor kinderen tussen zes en twaalf jaar!

Drongengoedbos: de wandelzoektocht voor kinderen

Aalter ligt op een klein uurtje rijden van ons, dus we waren vrij snel daar. Op voorhand had ik wel de vragen, antwoorden en route geprint. Want ik ken mezelf. En weet uit ervaring al dat verkeerd lopen geen uitzondering is 😉 .

Het was die dag wat grijs, maar eigenlijk maakte dat de wandeling er net mooier op. Want er was nog niet heel veel volk aanwezig. Het was in het begin eventjes zoeken naar het startpunt. Maar eenmaal we dat gevonden hadden, was het slechts een kwestie van de juiste bordjes te volgen. En de vragen correct op te lossen.

De route zelf is ongeveer 5km lang. En brengt je langs een gevarieerd landschap. Waar we ook – net als bij de zoektocht in de Kalkense Meersen – de fameuze Galloway runderen tegen kwamen. De vragen zelf waren dit keer vragen die Tuur op één of twee na ook echt allemaal zelf kon oplossen. En uiteraard werd er onderweg ook de nodige tijd en aandacht besteed aan eenvoudigweg spelen in het bos.

In het Drongengoedbos is er trouwens een specifiek speelbos ook. Maar daar zijn wij dit keer niet langsgeweest. Tuur had er niet zo veel zin in. En we dienen ook een klein beetje op tijd thuis te zijn. Maar het staat wel op het verlanglijstje voor als we daar nog eens in de buurt zijn.

Drongengoedbos: eten & drinken met kinderen

Tijdens de wandelzoektocht kom je in het Drongengoedbos heel wat banken en picknickbanken tegen. Dus eigen versnaperingen meebrengen kan zeker. En is iets wat wij dit keer ook deden. Maar daarnaast heb je ook onderweg de mogelijkheid om te stoppen bij de hoeve. En daar te genieten van enkele snacks. Of in Tuur zijn geval een ijsje.

Heb je nadien nog honger en dorst? Dan kan je een bezoek brengen aan brasserie Het Jagershof. Kleine speurneuzen kunnen er zelfs hun Routen-pin gaan ophalen.

wandelzoektocht kinderen drongengoedbos

Praktische informatie

 • Adres: Drongengoedbos Krakeelparking
 • Start: knooppunt 17
 • Parking: bij de start van de wandeling is parkeergelegenheid aanwezig
 • De vragen, antwoorden en route kan je hier downloaden
 • Zoektocht voor kinderen vanaf 6 jaar
 • Wandelschoenen (laarzen bij regenweer) zijn geen overbodige must

Bezocht jij al eens het Drongengoedbos? Tips voor andere leuke wandelingen voor kinderen zijn ook altijd welkom 🙂

3 Comments

 • Goofball

  Mijn vader’s roots liggen rond het Drongengoed. Als ik heel klein was, dan had mijn oom daar ergens een lapje grond in dat bos. (blijkbaar was dat vroeger met versnipperde eigendommen. weet het ook niet precies hoor). We zijn daar een paar keer naartoe geweest en dan gingen we bladeren rapen voor hummus voor onze eigen tuin.

  Later daar nog met een vriendinnetje eens gaan spelen en heel stoer stiekem en illegaal onder de prikkeldraad gekropen om een dansje op de landingsbaan van het vliegveld daar toen te gaan dansen.

  Inmiddels is het daar allemaal wel flink verandert maar ik ben er nu nooit meer in de buurt, heb er geen familie dichtbij meer.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *