Op (uit)stap

Een midweek Landal De Schatberg

Ergens in januari dit jaar boekten we voor juli al een midweek op het domein van Landal De Schatberg in Sevenum. Na heel veel wikken en wegen besloten we eind juni om die vakantie toch te laten doorgaan. De coronacijfers waren op dat moment nog niet zo dramatisch als vandaag en we hadden hier allemaal wel even nood aan een andere omgeving. Hoe we die week ervaarden, dat vertel ik jullie hieronder.

De Schatberg: ons huisje voor een midweek
Een midweek op domein Landal De Schatberg: ons huisje

We zijn al een paar keer op vakantie geweest met Landal en wisten dus vrij goed waar we ons aan konden verwachten. Aangezien de laatste keer de sauna in ons huisje ons zo goed beviel, boekten we ook dit keer een huisje met een sauna. En ook dit keer viel die in de smaak 😉

Bij aankomst werden we trouwens aangenaam verrast door de grootte van het huisje. Het telde zowaar 2 verdiepingen en was daardoor dus ook erg ruim. Er was in de woonkamer zelfs een soort kachel aanwezig, waardoor het ook in de winter erg gezellig moet zijn.

De Schatberg: ons terras aan het water
De Schatberg: onze woonkamer
Landal De Schatberg: het domein zelf

Niet alleen de huisjes maar ook het park van De Schatberg zelf is ruim. Er zijn verschillende speeltuinen, iets wat Tuur enorm kon smaken! Verder is er erg veel groen & water aanwezig. Waardoor je bij mooi weer tal van watersporten kan beoefenen.

Zelf opteerden wij voor het zwembad van De Schatberg in plaats van de watersporten, want daar was Tuur nog net iets te klein voor. Het binnenzwembad heeft een speciaal badje voor de allerkleinsten, een glijbaan en een soort van golvenbaan. Er zijn verder ook nog enkele buitenzwembaden, maar het weer liet niet meteen toe dat we ook die zouden gaan testen.

Uiteraard is er verder ook een klein winkeltje aanwezig op het domein. Net als twee restaurants waar je wat lekkers kan eten. Net als de voorbije jaren opteerden wij trouwens voor een Uit & Thuis arrangement. Daarbij gaan wij telkens de avond van aankomst uit eten in één van de aanwezige restaurants. En maken we de avond erop het gourmetpakket klaar. Op die manier hoeven we bij aankomst niet meteen te stressen en naar de winkel te hollen 😉

Schatberg: speeltuinen
Schatberg: speeltuinen
Bollo!
In de buurt

We bleven natuurlijk niet de hele week op het domein van De Schatberg zelf, maar deden ook heel wat uitstapjes. Zo trokken we naar Toverland en bezochten we ook het Oertijdmuseum, aangezien dat plots wat minder ver rijden was dan vanuit Asse.

Een uitgebreid verslag over Toverland en het Oertijdmuseum volgt nog, maar Mattel Play is ook absoluut de moeite waard om te bezoeken. Het ligt vlak naast het park en is eigenlijk een grote binnenspeeltuin met enkele restaurants eraan. Tuur vond het trouwens de max dat hij huizen kon bouwen als Bob De Bouwer. Maar vooral alle speeltuigen van Brandweerman Sam vielen heel hard in de smaak. Tuur heeft er dus zonder problemen een hele voormiddag gespeeld!

Op vakantie in tijden van corona

Natuurlijk kon je niet om corona heen. Zelfs niet in Nederland. Al waren de maatregelen daar op dat moment een pak soepeler dan in België. Zo droeg niemand daar bijvoorbeeld een mondmasker. En werd er ook niet om gevraagd of opgeroepen. In de winkel op het domein waren er geen beperkingen qua aantal mensen dat tegelijkertijd binnen mocht (en neen, je moest zelfs geen mandje of een kar nemen). En de flessen met desinfecterende handgel werden heel vaak genegeerd. Attractieparken, het zwembad, restaurants, … dat was allemaal wel met reservatie te doen. En daar verliep dat eigenlijk zeer vlot en werden de nodige voorzorgsmaatregelen ook goed gerespecteerd.

Voelde ik mij nu thuis veiliger dan op vakantie? Goh, soms wel en soms niet. Doordat we een eigen huisje hadden konden we zelf al heel veel maatregelen toepassen. Daarnaast droegen wij op hele drukke plaatsen die we echt niet konden vermijden wel een mondmasker. En ook de desinfecterende handgels gebruikten wij gretig. Net als thuis ging telkens maar 1 persoon naar de winkel. En verder was het vaak een kwestie van gezond verstand te gebruiken. Dus alles bij elkaar genomen genoten wij van onze midweek in De Schatberg!

Gaan jullie op vakantie in deze vreemde tijden? Of opteren jullie eerder voor een staycation?

10 Comments

 • Moederschip

  Oh super! Mattel play staat al lang op ons lijstje om eens te doen, want van hieruit is dat nog geen uur rijden. Denk dat het iets wordt voor de herfstvakantie 🙂 ziet er alleszins superleuk uit!

 • Annelies

  Ik ben naar Noord-Frankrijk geweest, ook in een huisje zodat je perfect in je bubbel kan blijven en op het strand was plek genoeg.
  Het huisje waar jullie verbleven ziet er echt mooi uit!

 • zwartraafje

  Het lijkt me een heel mooi park. Jullie terras straalt echt rust uit met dat mooie uitzicht. Dit jaar blijven we gewoon thuis. Als risicopatiënt vermoed ik dat we dat gaan blijven doen tot er een degelijk vaccin op de markt is. Voorlopig dus geen vakanties en uitstappen voor ons. Gelukkig werd in juni eindelijk ons terras gelegd waardoor het veel fijner is om van ons eigen tuintje te genieten.

  • Evi

   Ja mocht er hier een risicopatiënt geweest zijn dan hadden we het waarschijnlijk ook niet gedaan hoor. Wel fijn dat jullie kunnen genieten van jullie tuintje! X

 • Goofball

  Net terug van weekje Opaalkust last minute. Overal gezocht naar nog opties in “groen gebied”, onder andere vele landalparken in NL. maar daar waren al 3 provincies oranje en inmiddels veel meer, dus goed dat we daar niet s meer geboekt hadden (bijna alles was sowieso al vol zo last minute).

  In Frankrijk in ons eigen huisje van particulieren gehuurd, met tuin in gehucht, vlakbij leeg strand…nee daar voelde ik me veilig. ‘k heb er geen kat gezien behalve 2 keer op een terras gaan eten. Mondmaskerplicht was er zoals in België maar tafels stonden dichter bij elkaar en de Fransen hielden in het algemeen minder afstand (denk ik toch…laatste weken nu niet bepaald veel buitengekomen in België om te vergelijken).

  • Evi

   Ja ik denk dat wij ongelooflijk veel geluk gehad hebben met het moment waarop we naar Landal trokken. Toen was Nederland nog volledig groen & mocht het nog allemaal.

   Wel fijn dat jullie nog naar de Opaalkust konden trekken. Hopelijk hebben jullie ervan genoten!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *