De Betovering
Op (uit)stap

Getest & goedgekeurd: De Betovering (daguitstap)

Ik had De Betovering al een paar keer voorbij zien komen op Instagram. En bedacht me dan telkens dat dat wel een hele fijne uitstap moest zijn. Toen bleek dat het op 21 juli mooi weer ging zijn, overtuigde ik het lief en mijn broer om samen met mij en Tuur naar De Betovering te trekken.

De Betovering: een avonturenspel in een middeleeuwse fantasiewereld

Op voorhand had ik al een kijkje genomen op hun website. En eerlijk is eerlijk, op voorhand hadden we hier allemaal wat twijfels. Want zouden we ons wel minstens 3 uur kunnen bezighouden? En zou het wel goed in elkaar steken? Want een avonturenspel in een bos in een middeleeuwse fantasiewereld, dat kan wel al eens fout gaan 😉 .

Al die twijfels bleken uiteindelijk absoluut niet nodig te zijn. Want we amuseerden ons rot en brachten er zelfs een hele namiddag door.

De Betovering: het spel

Het avonturenspel start met een inleiding die je krijgt van de Prins van het begijnenbosdalwoud. Eenmaal je per bubbel een ploegnaam, kreet en dans hebt verzonnen krijg je bandjes om. Daarna mag je een kaart gaan halen, samen met een rugzakje en een opdrachtenblad.

En vanaf dat moment ga je op stap! Zelf was ik heel blij dat ik drie mannen mee had. Want kaarlezen is nooit één van mijn sterkste punten geweest 😉 . Doorheen het parcours doe je vervolgens verschillende opdrachten waarbij je bonen kan winnen. En uiteraard is het de bedoeling dat je op het einde van de tocht zo veel mogelijk bonen hebt verzameld.

De opdrachten zelf variëren van dingen uitbeelden tot dingen opeten en zelfs een heus avonturenparcours. Tuur leefde zich enorm uit en deed alle opdrachten flink mee. Ter info, Tuur is intussen net geen zes jaar dus het parcours is ook geschikt voor iets jongere kinderen. Al zou ik precies wel de minimumleeftijd van vier jaar aanhouden. Want een buggy, dat is geen optie 😉 .

Her en der staan over het parcours verklede personages verspreid bij wie je ook een opdracht moet doen. En uiteindelijk kom je dan terug bij het startpunt uit. Waar je nog een allerlaatste opdracht krijgt. Voer je die goed uit, dan krijg je een diploma!

De Betovering: praktische informatie

Aangezien het nog steeds corona is, reserveer je best op voorhand tickets. Er kwamen die dag ook wel een aantal mensen zonder tickets toe, maar na het laatste startuur. Dus ik vermoed dat je er ook ter plaatse kan kopen. Maar dan loop je natuurlijk wel het risico dat je geen plaats meer gaat hebben.

Bovendien kan je bij het reserveren je startuur kiezen, wat wel handig is. Zelf kozen wij voor 13u, net na een vroege lunch. Maar je kan ook in de voormiddag starten en een picknick meenemen. Die kan je dan tijdens het spel in het bos op eten. Als je tickets reserveert heb je ook de keuze om voor boomklimmen te gaan. Wij lieten die optie netjes links liggen, aangezien Tuur nog wat klein is. Maar het ziet er op foto’s wel spectaculair uit.

Na je speurtocht kan je iets verfrissend drinken in de Taverne. En misschien niet onbelangrijk: er is best wel een relatief ruime parking beschikbaar. En mocht die toch vol staan, dan kan je blijkbaar ook in de omringende straten parkeren.

Wat wij ervan vonden

Wij werden die namiddag aangenaam verrast. Op voorhand hadden we wat twijfels, maar die waren compleet overbodig! De hele ploeg deed ook enorm zijn best om alles in het Nederlands toe te lichten. En verstond Tuur toch een keer iets niet, dan vertaalden wij dat snel voor hem. De plattegrond, opdrachten en diploma’s zijn trouwens in een Nederlandstalige versie beschikbaar.

Tuur vond het zelfs zo fijn dat hij nu al aan het vragen is wanneer we nog eens gaan. En dat kan! Want doorheen het jaar (juni – november) komen er namelijk andere speurtochten en personages aan de beurt. Dit keer werden wij Tovenaars. Maar er zijn ook speurtochten om Ridder, Boogschutter of Heks te worden.

Meer informatie over De Betovering vind je hier.

Gingen jullie al eens naar De Betovering? Tips voor andere uitstappen zijn trouwens ook altijd welkom 😉

10 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *