Verbeelding book challenge – April 2018

Net als de voorbije twee jaar neem ik ook dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Bedoeling van deze challenge is dat je boeken leest in een ander genre dan wat je anders altijd leest. Je komt uit je leescomfortzone en ontdekt andere boeken. Elke maand publiceer ik een leesupdate met daarin een overzicht van de boeken die ik de maand ervoor las.

Leesupdate: deze boeken las ik in april 2018

Het lijkt zowat het gemiddelde per maand te worden: 2 boeken. Stiekem denk ik dat het ligt aan het feit dat ik vooral dikke boeken lees. Maar ik weet dat het  ook komt doordat ik ’s avonds te moe ben om nog veel te lezen. Wie weet brengt het mooie weer daar de komende maand wel wat verandering in!

Het meisje in de rode jas

Het gebeurt wel vaker dat de achtjarige Carmel Wakeford zich verstopt voor haar moeder. Maar wanneer ze dit spelletje uitprobeert tijdens een verhalenfestival voor kinderen, raakt ze haar moeder Beth plotseling echt kwijt. Een man, die haar heeft gadegeslagen, stapt op haar af. En vertelt haar dat haar moeder een vreselijk ongeluk heeft gehad. Hij doet zich voor als haar grootvader en ze rijden samen naar het ziekenhuis, waar ze echter nooit aan zullen komen. In werkelijkheid is Beth kerngezond. Ze begint een wanhopige zoektocht naar haar dochter. Hoewel ze geen enkel spoor heeft, houdt ze de hoop levend dat haar dochter nog ergens is, gezond en wel… (samenvatting: goodreads.com) 

Dit boek kwam op mijn leesradar terecht nadat ik er een review over las bij Hilde. Ik heb best wel even getwijfeld of ik het zou lezen. Want het is een thema waar ik niet van mag denken dat het mij ooit zo overkomen. Dat je kind verdwijnt, het moet een van de ergste dingen zijn die je als ouder kan meemaken. Maar goed, ik was te nieuwsgierig en ben het boek toch beginnen lezen. Razend spannend vond ik het. Doordat je afwisselend hoofstukken leest vanuit het standpunt van Beth (de mama) en Carmel (de verdwenen dochter) krijg je een volledig beeld van wat er zich afspeelt. En blijft het erg spannend en fijn om te lezen. Ik vinkte er puntje 21 van de leeschallenge met af.

Blood & beauty

Welke historische familie is oogverblindender, gevaarlijker en beruchter dan de Borgia’s? Rome, 15e eeuw, een periode waarin schoonheid en creativiteit gepaard gaat met machtswellust, wreedheid en corruptie. Wanneer Kardinaal Rodrigo Borgia door middel van omkoping benoemd wordt tot paus Alexander VI, gebruikt deze charismatische en doortrapte politicus zijn familie om aan de macht te blijven. Zijn oudste zoon, Cesare, een man met een duizelingwekkend ijzig brein en een nog koudere ziel, is zijn grootste wapen. Zijn dochter Lucrezia, wier naam voor altijd verbonden zal zijn aan vergiftiging, incest en intriges, is zijn belangrijkste troef.

Deze stond al een tijdje in mijn boekenkast. En wat ben ik blij dat ik hem gelezen heb. Ik hou enorm van historische fictie. En moet toegeven, de Borgia’s zijn fascinerend 🙂 De paus die kinderen heeft, deze als een sluwe politicus uithuwelijkt of koppelt aan politiek gezien belangrijke pionnen. Het kan alleen maar de basis vormen voor een geweldig goed verhaal. Dat dan ook nog eens vlot geschreven was. En op geen enkel moment ging vervelen. Een absolute aanrader voor wie fan is van historische fictie! Ik vinkte er bovendien puntje 15 van de leeschallenge met af.

Een volledig overzicht van de Verbeelding Book Challenge 2018 vind je hier.

Welke boeken lazen jullie onlangs? Tips voor de openstaande puntjes zijn altijd welkom! 

12 Comments

 1. Lize 11/05/2018 at 07:16

  Ik doe niet mee aan de verbeelding book challenge dit jaar. Ik lees momenteel vooral zelfhulpboeken en boeken van (jonge) ondernemers met tips over hoe zij het ondernemen hebben aangepakt.

  1. Evi 11/05/2018 at 08:34

   Welke boeken over (jonge) ondernemers lees je dan zoal? Want dat klinkt best wel interessant!

 2. Flavie 11/05/2018 at 13:19

  Het meisje in de rode jas spreekt mij wel aan.
  Zelf las ik nog niet veel de afgelopen dagen… vooral Murakami, lees ik heel erg graag!

  1. Evi 20/05/2018 at 16:40

   Wel, daar heb ik dus nog niets van gelezen. Misschien moet ik dat eens proberen als volgende boek 🙂

 3. Sofie 11/05/2018 at 19:23

  Het meisje met de rode jas ligt hier ook klaar om te lezen voor de VBC, ik heb hem gewonnen op de blog van Hilde 🙂

  1. Evi 20/05/2018 at 16:41

   🙂 Ik vond hem echt goed!

 4. Annelies 11/05/2018 at 23:01

  Bloody & beautysalon vond ik echt geweldig. Moet dringend het vervolg eens lezen!

  1. Evi 20/05/2018 at 16:42

   Oh is daar een vervolg op? Moet ik eens uitzoeken dan 🙂

 5. Hilde 12/05/2018 at 16:52

  Deze beide boeken las ik de afgelopen maanden, eveneens ikv de VBC maar dat wist je dus al 😉 In april las ik 3 bijkomende boeken, m’n update verschijnt gewoonlijk op de laatste dag van elke maand op de blog. Ben nu halfweg in de Verbeelding Book Challenge.

  1. Evi 20/05/2018 at 16:43

   Dat wist ik inderdaad 🙂 Ik ben nog niet halfweg, maar zie wel waar ik tegen het einde van het jaar uitkom. Zolang ik maar plezier beleef aan het lezen, want dat is het belangrijkste he 😉

 6. Le petit requin 17/05/2018 at 09:48

  Twee boeken per maand is toch al een mooi gemiddelde, niet?
  Dat boek over de Borgias klinkt heel erg de moeite! Vroeger las ik heel vaak historische, tegenwoordig veel minder, terwijl ik er eigenlijk nog steeds van kan genieten. Ga dat boek dus meteen eens op mijn lijstje zwieren 🙂

  1. Evi 20/05/2018 at 16:47

   Zeker doen, want het is absoluut de moeite waard.

Leave a Reply