verbeelding book challenge
Boeken & leestips

Verbeelding book challenge – April 2018

Net als de voorbije twee jaar neem ik ook dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Bedoeling van deze challenge is dat je boeken leest in een ander genre dan wat je anders altijd leest. Je komt uit je leescomfortzone en ontdekt andere boeken. Elke maand publiceer ik een leesupdate met daarin een overzicht van de boeken die ik de maand ervoor las.

Leesupdate: deze boeken las ik in april 2018

Het lijkt zowat het gemiddelde per maand te worden: 2 boeken. Stiekem denk ik dat het ligt aan het feit dat ik vooral dikke boeken lees. Maar ik weet dat het  ook komt doordat ik ‘s avonds te moe ben om nog veel te lezen. Wie weet brengt het mooie weer daar de komende maand wel wat verandering in!

Het meisje in de rode jas

Het gebeurt wel vaker dat de achtjarige Carmel Wakeford zich verstopt voor haar moeder. Maar wanneer ze dit spelletje uitprobeert tijdens een verhalenfestival voor kinderen, raakt ze haar moeder Beth plotseling echt kwijt. Een man, die haar heeft gadegeslagen, stapt op haar af. En vertelt haar dat haar moeder een vreselijk ongeluk heeft gehad. Hij doet zich voor als haar grootvader en ze rijden samen naar het ziekenhuis, waar ze echter nooit aan zullen komen. In werkelijkheid is Beth kerngezond. Ze begint een wanhopige zoektocht naar haar dochter. Hoewel ze geen enkel spoor heeft, houdt ze de hoop levend dat haar dochter nog ergens is, gezond en wel… (samenvatting: goodreads.com) 

Dit boek kwam op mijn leesradar terecht nadat ik er een review over las bij Hilde. Ik heb best wel even getwijfeld of ik het zou lezen. Want het is een thema waar ik niet van mag denken dat het mij ooit zo overkomen. Dat je kind verdwijnt, het moet een van de ergste dingen zijn die je als ouder kan meemaken. Maar goed, ik was te nieuwsgierig en ben het boek toch beginnen lezen. Razend spannend vond ik het. Doordat je afwisselend hoofstukken leest vanuit het standpunt van Beth (de mama) en Carmel (de verdwenen dochter) krijg je een volledig beeld van wat er zich afspeelt. En blijft het erg spannend en fijn om te lezen. Ik vinkte er puntje 21 van de leeschallenge met af.

Blood & beauty

Welke historische familie is oogverblindender, gevaarlijker en beruchter dan de Borgia’s? Rome, 15e eeuw, een periode waarin schoonheid en creativiteit gepaard gaat met machtswellust, wreedheid en corruptie. Wanneer Kardinaal Rodrigo Borgia door middel van omkoping benoemd wordt tot paus Alexander VI, gebruikt deze charismatische en doortrapte politicus zijn familie om aan de macht te blijven. Zijn oudste zoon, Cesare, een man met een duizelingwekkend ijzig brein en een nog koudere ziel, is zijn grootste wapen. Zijn dochter Lucrezia, wier naam voor altijd verbonden zal zijn aan vergiftiging, incest en intriges, is zijn belangrijkste troef.

Deze stond al een tijdje in mijn boekenkast. En wat ben ik blij dat ik hem gelezen heb. Ik hou enorm van historische fictie. En moet toegeven, de Borgia’s zijn fascinerend 🙂 De paus die kinderen heeft, deze als een sluwe politicus uithuwelijkt of koppelt aan politiek gezien belangrijke pionnen. Het kan alleen maar de basis vormen voor een geweldig goed verhaal. Dat dan ook nog eens vlot geschreven was. En op geen enkel moment ging vervelen. Een absolute aanrader voor wie fan is van historische fictie! Ik vinkte er bovendien puntje 15 van de leeschallenge met af.

Een volledig overzicht van de Verbeelding Book Challenge 2018 vind je hier.

Welke boeken lazen jullie onlangs? Tips voor de openstaande puntjes zijn altijd welkom! 

12 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *