Life lately
Persoonlijk

As we speak #10

De vorige As we speak dateert alweer van februari. Hoog tijd voor een update me dunkt! In deze rubriek plaats ik korte stukjes over de dingen waar ik met bezig ben of die me bezig houden. De stukjes op zich zijn niet voldoende voor een volledige blogpost. Maar het zijn wel dingen die ik graag met jullie wil delen. De mosterd voor mijn As we speak berichten haalde ik trouwens bij Kelly en nog enkele andere bloggers die in navolging van haar dergelijke berichten publiceren.

Waar ik met bezig ben

De potjestraining van Tuur. Want die verloopt niet (altijd) vlot. Al maak ik me er nog geen zorgen in. Hij heeft nog tot september om ‘droog’ te zijn. Dus dat komt volgens mij wel goed. Verder bezorgt ook de bouw ons de nodige stress en kopzorgen. Want daar waar alles nog veraf leek, komt eind augustus nu plots wel dichterbij. En er moet nog heel wat gebeuren voor we effectief gaan kunnen verhuizen. Traditioneel gezien is het voorjaar een extreem drukke periode op het werk. Al lijkt het dit jaar nog drukker te zijn dan anders. Waardoor ik soms de indruk heb dat ik enkel nog maar aan het werken ben. Al een chance dat het leuke projecten zijn waar ik aan mag werken 😉

Wat ik eet

Op dit vlak is het tegenwoordig wat zoeken. Na een recente maagontsteking merk ik dat er best wel wat dingen zijn die ik niet echt meer verdraag. De koppen koffie ‘s ochtends zijn vervangen door thee. Of warm water met citroen en gember, naar dit recept. Door de extreem drukke weken slabakte het gezonde eten hier ook wat. En dus schakelde ik recent opnieuw over op grotendeels vegetarisch/veganistisch eten. Want ik merk toch echt wel een grandioos verschil voor mijn maag & darmen. Zij worden er overduidelijk een pak gelukkiger van!

Waar ik van geniet

Net als iedereen; van de warme, zonnige dagen 🙂 En het lief die eraan denkt om een fles rosé mee te nemen uit de winkel op zo een dagen. Maar ook die eerste BBQ een paar weekends terug, die zo hard smaakte naar meer na die lange winter. Ik genoot ook enorm van mijn blogbrunch met Josefien & Julie. En van het feit dat ik onlangs enkele bloggers inspireerde. Uiteraard scoren ook de fijne momenten met het lief en Tuur hele hoge punten op mijn ‘dingen waar ik van geniet’-lijstje 🙂

Waar ik naar kijk

Televisie kijken staat hier nog steeds niet hoog op de to do lijst. Met een half oog volgde ik de avonturen op Temptation Island, al kon het me iedere aflevering minder boeien 🙂 Waar ik dan wel graag voor thuis blijf is De Mol. En Nieuwsjagers. Want alhoewel ik jaren zelf journalisten gecontacteerd heb en dus wel wat weet over hoe ze werken, blijf ik het heel boeiend vinden om een blik achter de schermen van een redactie te kunnen werpen. Daarnaast kijk ik ook trouw naar Masterchef Australië en Gevoel voor Tumor. Beide kunnen me enorm boeien, al is het wel om totaal andere redenen.

Wat ik aan het lezen ben

Door alle drukte stond lezen hier tegenwoordig op een laag pitje. Ik las onlangs wel Blood & Beauty, wat een absolute aanrader is. Ook het boek Mentaal Kapitaal is absoluut de moeite waard. Maar om die wat zwaardere lectuur af te wisselen met iets luchtig las ik de voorbije dagen ook Truly Madly Guilty. En ben ik nu aan het twijfelen of ik zou beginnen in dit boek. Of toch maar een ander selecteren? Luxeprobleem 🙂

Sporten

Dat stond hier de afgelopen weken op een extreem laag pitje. Maar niet omdat ik geen tijd had. Wel omdat ik met een blessure zit. En dat is serieus balen. Want nu ik een maand niet mag joggen merk ik pas hoe hard ik het nodig heb. Om te ontspannen, mijn hoofd vrij te maken en als me-time moment. Maar goed, een echo en foto wezen uit dat het echt wel geen goed plan was om door te trainen. En dus skipte ik de 10 miles. En volg ik voor een keer braaf het advies van mijn dokter op. Nog 6 dagen en ik mag terug joggen 🙂

Waar ik naar uitkijk

De zomer want nu we mochten proeven van die zomerse temperaturen wil ik er meer van! Het moment waarop ik terug mag gaan joggen is ook iets waar ik erg naar uitkijk. Ik hoop dat mijn blessure verdwenen gaat zijn. Maar mijn conditie hopelijk niet 😉 Ik kijk ook enorm uit naar de catch-up date met V. die we aan het plannen zijn. Want het is al veel te lang geleden dat we elkaar nog eens in real life zagen. En naar onze verhuis want dat gaat betekenen dat alle bouwperikelen achter de rug zijn en we kunnen starten met een nieuw hoofdstuk!

Waar waren jullie de afgelopen tijd zoal met bezig? Tips voor lekkere & vooral makkelijke gerechten mogen trouwens ook altijd gedeeld worden 🙂 

26 Comments

 • Josefien De Bock

  Maak je geen zorgen over dat potje, dat komt wel goed! Ik heb met Emil ook veel geduld ‘moeten’ hebben maar als je rustig blijft en hem blijft stimuleren, dan krijgt hij het zeker op tijd te pakken.
  Ik eet nu 1 jaar lactosevrij en 90% veganistisch en ik ondervind ook enkel maar positieve gevolgen op mijn maag en darmen. Ik voel me er heel goed door!
  Ik ben ook fan van Nieuwsjagers, een beetje om dezelfde reden als jij! De Mol is verder het enige wat ik volg, ik heb geen idee wie de mol is maar ik kijk wel heel graag.
  Goed dat je binnen een paar dagen weer mag lopen. Het is altijd beter om naar je lichaam en de dokter te luisteren! Velen doen het niet en dan zitten ze maanden in de lappenmand hé… Slimme meid jij 🙂
  Xxx

  • Evi

   We zijn al even bezig met die potjestraining maar doen het op Tuur zijn tempo. En waken er heel goed over dat we hem geen druk opleggen, want dan gaat het denk ik helemaal de mist in gaan. Maar wel heel fijn om te lezen dat we niet de enige zijn die veel geduld ‘moeten’ hebben op dat vlak 🙂 En tja, soms is het verstand er 😉 Komt ook omdat zowel het lief als mijn huisarts zelf sporten & al wat blessures gehad hebben. En me op het hart drukten dat ik echt best zou rusten zodat ik er niet maanden met zou blijven zitten. Dus nog een paar dagen en dan kan ik eindelijk zien of het iets heeft opgebracht 🙂 X

 • Samaja

  De Mol vind ik dit jaar wel spannend, ik heb voor het eerst zelfs geen uitgesproken mol in gedachten. Andere jaren was ik verkeerd en bleek het telkens de verliezende finalist te zijn, maar nu heb ik dus geen enkel idee. Nieuwsjagers vind ik ook fascinerend. En het doet me ook wel beseffen dat ik de juiste keuze heb gemaakt door geen journalist te worden. Het lijkt me waanzinnig interessant maar ook extreem vermoeiend.

  • Evi

   Ik zat er ook al zowat elke aflevering naast denk ik 🙂 Dus dat wordt nog spannend zondag! En inderdaad, journalist lijkt me fijn voor even, maar ik zou het niet jarenlang elke dag kunnen doen. Denk dat je enorm gepassioneerd moet zijn om dat beroep vol te houden.

 • Katrien

  Ik vond Mentaal Kapitaal eigenlijk niet zo goed, maar misschien heb ik gewoon al teveel boeken in dat genre gelezen ;). Blij wel dat ik niet de enige ben met (ver)bouwtroubles! Hier hopelijk volgende week de vloer er in en de week er na de keuken. Dan is het nog de badkamer afwerken en zijn we er eindelijk bijna. En snel eindelijk weer lopen dus. Ik duim!

 • Chez Julie

  Aperitieven op ons terras (dat er eindelijk ligt): dat gebeurt hier ook geregeld:-) Het leukste moment van de dag als je ‘t mij vraagt! Net zoals vorige jaren ben ik zeer benieuwd wie de mol is, maar zoals steeds heb ik geen flauw idee wie het zou zijn. Zondag weten we het!

 • Sofinesse

  Geblesseerd zijn is zo klote he! Ik merkte ook vooral de mentale impact van niet kunnen lopen. Hopelijk komt het snel goed! En met dat potje zou ik ook niet inzitten. Bij mijn beide zonen was er ineens een klik, en dan was het op drie dagen geklonken. De ene op 2 jaar – de andere was bijna 3, het kwam gewoon op hun eigen tempo. Daarvoor duizend pogingen zonder enig succes. Alle finalisten van de Mol komen maandag naar ons! Ik vind dat kei spannend!

  • Evi

   Maandag mag ik opnieuw joggen, dus ik ben keihard aan het aftellen. En vind het ook wel spannend om te zien of de blessure weg gaat zijn. Ik hoop alvast van wel. Want het is inderdaad klote om niet te kunnen lopen. En wat spannend zeg, dat die finalisten bij jullie komen. Moest dat bij mij gebeuren, dan zou ik nu al op zijn van de zenuwen :-d

 • Kris10

  Ons snel succesrecept is een wrap met quornblokjes en leftover groentjes. (en pesto, of kaus, of een sausje)
  Eet dat op het terras voor nog meer zomers gevoel 🙂
  Wij zijn vooral bezig met snel beter worden. Boehoe buikgriep.

 • Hilde

  Nog tot september voor de potjestraining van Tuur, dat is toch nog ruim voldoende de tijd hé ;-). Oh neen een blessure, ik had het al op Instagram zien passeren. Kan me voorstellen dat dit voor jou echt niet leuk is. En blijkbaar is Mentaal kapitaal dan wel de moeite al zijn de meningen hier precies wel verdeeld… Het soort NF boeken dat me ook wel kan boeien. Waar we de afgelopen tijd mee bezig zijn geweest? Eigenlijk behoorlijk veel zorgen. Eigen zorgen en die van de dochter. Dat houdt mijn nu ontzettend bezig.

  • Evi

   We hebben inderdaad best wel nog tijd. Tuur mocht eigenlijk nu al naar school, dus zou in theorie tegen nu zindelijk moeten zijn, maar we vonden dat niet opportuun om hem voor 1,5 maand in een nieuw ritme te steken. Dan zomervakantie en dan terug een nieuw ritme. Dus nu heeft ie lekker wat meer tijd om te wennen aan dat potje. Geblesseerd zijn is inderdaad absoluut niet fijn. Zowel fysiek als mentaal heb ik er echt van afgezien. Want nu pas merk ik hoe hard ik dat lopen nodig heb om mentaal ‘gezond’ te blijven. De meningen zijn verdeeld maar ik vond het alvast een aanrader. Oei, hopelijk geen al te grote zorgen? Want eigen zorgen is 1 ding, maar zorgen om/over je dochter, daarvan kan ik me inbeelden dat ze je enorm bezig houden.

 • Sofie

  Mentaal Kapitaal ga ik eens opzoeken. De val der titanen vond ik bij momenten saai maar eigenlijk is het een goede heropfrissing van de oorlogsgeschiedenis. En hoera voor het vegan eten 🙂 Veel beterschap met de blessure!!

 • fieke

  Dit blijft een leuke rubriek! Wij zijn hier ook stilaan begonnen met het potje, maar we dringen nog niks op. ‘Gevoel voor Tumor’, daar kijken wij ook naar. Best een goeie serie!
  Veel succes met de verhuis! Dat komt allemaal wel goed!
  En voor snelle gerechten moet je binnenkort mijn blog in de gaten houden, want ik bestelde ‘The 15 minute vegan’. De volgende kookboekweek zal met dat boek zijn, ik ben al benieuwd!

  • Evi

   We laten het Tuur ook op zijn tempo doen hoor, want ik denk dat als je ze dwingt je het tegenovergestelde effect gaat krijgen. Thx voor de tip, ga ik zeker doen, want de titel alleen al klinkt ongelooflijk interessant 🙂

 • Annelies

  Ik hoop dat je snel weer kan gaan lopen ? en ja die lange weekends zijn zalig maar maken het ook weer heel druk op het werk en daarbuiten met alle sociale activiteiten. En hier nog een Molfan die uitkijkt naar de finale ?

 • Flavie

  Ik zie liever My Kitchen Rules… met Pete en Manu, ken je dit?
  Verhuizen… na onze verhuis heb ik er echt mijne buik van vol! Een tip: op tijd beginnen met dozen vullen en op tijd spullen sorteren wat mee mag en wat niet. Ondanks onze voorbereiding (wij hadden te weinig plaats om nog meer dozen te vullen) hadden we nog zoveel werk!

  • Evi

   Wij kijken soms naar My Kitchen Rules, maar om een onbegrijpbare reden vind ik Masterchef net dat tikkeltje leuker 🙂 Thx voor de tip! Gaat hier nog van pas komen.

 • Nina Vincx

  Door deze blogpost heb ik ook eens naar nieuwsjagers gekeken en vond het boeiend. Merci voor de tip. Ik heb ooit eens vakantiejob op een krantenredactie gedaan en in die 20 jaar is er niet veel veranderd precies. Behalve dat het digitale het alleen maar zwaarder maakt om een primeur te scoren en dat die mannen (want het zijn precies alleen maar mannen en een single vrouw) 24/7 moeten werken.

  • Evi

   Dat viel me dus ook op, dat 24/7 werken en slechts een paar vrouwen. Ik denk dat het een job is die sowieso erg moeilijk te combineren valt met een gezinsleven. En hoe je het ook draait of keert, vrouwen zijn precies toch altijd wat meer verantwoordelijk voor het gezin dan mannen (zonder hier een oordeel over te vellen trouwens)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *