verbeelding book challenge
Boeken & leestips

Verbeelding Book Challenge – Gelezen in oktober

Net als de voorbije jaren neem ik ook dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Bedoeling van deze challenge is dat je boeken leest in een ander genre dan wat je anders altijd leest. Je komt dus uit je leescomfortzone en ontdekt andere boeken. Elke maand publiceer ik een leesupdate met daarin een overzicht van de boeken die ik de maand ervoor las.

Verbeelding Book Challenge – Uitgelezen in oktober

Daar waar ik in september wat moest zoeken naar momenten om te kunnen lezen, ging dat in oktober al wat beter. En dankzij enkele minder literair hoogstaande boeken slaagde ik er in om toch best wel wat te lezen 🙂

De testamenten

Vijftien jaar na de gebeurtenissen in Het verhaal van de Dienstmaagd heeft het totalitaire regime van de Republiek Gilead nog altijd de macht in handen. Maar van binnenuit begint het scheuren te vertonen. Op dit allesbepalende punt in de geschiedenis komen de levens van drie verschillende vrouwen samen, met mogelijk explosieve gevolgen. Twee van hen groeiden op aan weerszijden van de grens: de bevoorrechte dochter van een hoogstaande bevelvoerder in Gilead. En een meisje in Canada dat de verschrikkingen op tv ziet en meeloopt in demonstraties tegen het regime. De derde vrouw is een van de machthebbers in Gilead. Ze weet al jaren aan de top te blijven door schandelijke geheimen te verzamelen. En ze in te zetten tegen haar concurrenten. Diep verborgen geheimen brengen deze vrouwen uiteindelijk samen. En confronteren hen met zichzelf en met de vraag hoever ze willen gaan voor waar zij in geloven (samenvatting: boek.be)

Ik zag het boek eind september in de bib liggen en nam het meteen mee. Want alhoewel ik gemengde gevoelens had bij The Handmaid’s tale was ik wel benieuwd naar de opvolger. En ik heb er geen spijt van dat ik het meenam. Het verhaal is goed uitgewerkt, is vlot geschreven en bevat voldoende spannende elementen. En een einde dat me beviel 😉

Harry Potter and the deathly hallows

Harry zit opgezadeld met een donker, gevaarlijk en schijnbaar onmogelijke taak: het zoeken en vernietigen van Voldemorts laatste Gruzielement. Nog nooit heeft Harry zich zo alleen gevoeld. En nog nooit heeft de toekomst er zo uitzichtloos uitgezien. Gelukkig vindt Harry ergens diep in zichzelf de kracht om hiertegen te protesteren. En de opdracht te vervullen die hem kennelijk gegeven is. Hij moet de warmte, veiligheid en vriendschap die hij vond in het Nest, het huis van de familie Wemel, verlaten om zonder angst en twijfel het onverbiddelijke pad dat voor hem ligt, te bewandelen. (samenvatting: boek.be)

Zowat elk jaar herlees ik wel eens een Harry Potter boek. Want ze behoren absoluut tot mijn favorieten. En alhoewel ik dus al heel goed weet wat er gaat gebeuren en hoe het verhaal gaat aflopen kan ik er elke keer opnieuw van genieten. Ook dit keer vond ik het zalig om bij het grijze weer met dit boek vroeg in bed te kruipen. En te genieten van een wereld waarin er tovenaar en heksen zijn. Ik gebruikte dit boek trouwens voor puntje 18 van de Verbeelding Book Challenge.

Van In Episode 1

Commissaris Van In blijft de protagonist, maar zijn situatie is totaal anders. Pieter Van In is met pensioen, zit duidelijk niet lekker in zijn vel. En van Hannelore Martens, de kinderen en Guido Versavel is geen spoor. Van In Episode 1 is de start van een nieuwe reeks die tien boeken zal omvatten. Wie de tien boeken verzamelt, zal aan het einde van de reeks de lange rode draad door het verhaal kunnen ontwarren (samenvatting: boek.be)

Ik was op zoek naar een stationsroman en stootte daarbij op Van In. En dus nam ik er mijn Lexicon van Literaire termen even bij. Een snelle check later wist ik het zeker, een Van In valt daar onder: “verzamelbegrip voor populaire teksten afgestemd op massaconsumptie, die op de eerste plaats ontspanning willen brengen”. En alhoewel de plot al vrij snel in het verhaal duidelijk is, genoot ik toch van het boek. Heerlijk luchtige lectuur die snel wegleest, ideaal voor winteravonden na een drukke werkdag 🙂

Gij zult bloggen!

Bloggen kost tijd, moeite en ontzettend veel doorzettingsvermogen. Maar het is het waard: met een blog kun je een breed publiek vinden en nieuwe kansen voor jezelf creëren. Gij zult bloggen is een bliksemstart voor iedereen die zich tot het blogevangelie bekeert, en staat boordevol tips voor een succesvolle blog. Ernst-Jan Pfauth bespreekt op heldere en aanstekelijke wijze alles wat je als blogger moet weten: het idee achter je blog, het bepalen van een onderwerp, de praktische uitvoering en de promotie van je blog. De lezer van Gij zult bloggen zal meteen de daad bij het woord voegen (samenvatting: boek.be)

Zowat het enige boek dat ik in de herfstvakantie zelf van begin tot einde uitlas. Dat het een dun boekje was dat bovendien vlot leest, speelt daar natuurlijk een rol in 🙂 Ik heb intussen wel al een aantal boeken over bloggen gelezen. Maar stak ook deze keer hier en daar wat nieuwe dingen op. En bovendien deed het me ook wel nadenken over een aantal dingen rond mijn blog. Een ideaal boek als je op zoek bent naar praktische lectuur over bloggen.

Tussenstand

Verbeelding Book Challenge: 20/30

Goodreads: 34/25

Welke boeken lazen jullie onlangs? Tips voor de openstaande puntjes zijn ook altijd erg welkom!

11 Comments

 • Johanne

  Oeh, je bent goed onderweg met je challenges. Ik heb nog een lange weg te gaan voor het einde van dit jaar, haha. Niet dat ik niet genoeg boeken heb, maar ik vergeet gewoon te lezen. Hoe stom ook. Leuk dat je Harry Potter ieder jaar weer leest. Ik ken wel meer mensen die dat doen! Ik moet eerlijk bekennen dat ze allemaal in mijn kast staan, maar ik nooit verder ben gekomen dan boek vier. Staat nog wel op de planning 😀

  • Evi

   Ik probeer om elke avond wat te lezen, dat helpt me om beter in slaap te vallen. En dan kom je al snel wel aan wat boeken hoor 🙂

   En die Harry Potter boeken, zeker en vast eens lezen. Ik vind ze alvast de moeite waard!

  • Evi

   Ik vond het wel een fijn boek om te lezen, dat over bloggen. Het is ook niet zo een dik boek, dus dat is altijd mooi meegenomen 🙂

   En ook die Van In vond ik wel de moeite waard om nog eens te lezen. Ik ben vooral benieuwd naar het vervolg nu en wat er nu precies gebeurd is met Hannelore en de kinderen. Dus heb deel 2 gereserveerd in de bib 😉

 • zwartraafje

  Ik las de Harry Potter boeken vroeger regelmatig opnieuw en de laatste jaren lukt het niet meer om ze allemaal achter elkaar te herlezen. Dus ben ik ze net als jij boek per boek opnieuw uit de kast aan het halen. Onlangs herlas ik dan ook Harry Potter and the Goblet of Fire. In de geïllustreerde editie waarbij de prenten echt gebaseerd zijn op de omschrijvingen van J.K.Rowling. Zo mooi om te zien hoe de personages door haar verhaal en het creatieve talent van Jim Kay tot leven komen. Zo fijn ook om nog eens te kunnen wegduiken in die magische wereld.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *