365 vragen
Persoonlijk

365 vragen | augustus 2023

Ik zag deze post al een paar keer voorbij komen in blogland. Onder meer bij Kelly en Sofie. Die op hun beurt hun mosterd haalden bij Irene. En omdat ik het zo een leuk idee vond, contacteerde ik Irene met de vraag of ook ik deze rubriek met 365 vragen mocht overnemen. Gelukkig vond ze dat helemaal ok. En dus bij deze: 365 vragen, de juli editie.

365 vragen – augustus 2023

1. Wat is het laatste boek dat je kocht?

2022: Anatomy of a scandal, op mijn e-reader. Ik had samen met het lief naar de serie op Netflix gekeken en wou nadien ook graag het boek lezen.

2023: voor mezelf eentje van Ken Follett en C.J. Sansom. Maar tegenwoordig worden de meeste boeken hier voor Tuur gekocht. Want die leest aan een razendsnel tempo.

2. Wat doe je graag maar heb je al lang niet meer gedaan?

2022: naar de wellness gaan.

2023: naar de wellness gaan. Al komt daar binnenkort verandering in want we hebben een wellness-avond geboekt voor de week dat we kinderloos zijn.

3. Weet je hoeveel stappen je vandaag hebt gezet?

2022: ja, want ik kan dat nagaan in de Garmin Connect App die met mijn sporthorloge verbonden is. In totaal zette ik er vandaag 5.729.

2023: ook nu kan ik dat nog steeds nagaan dankzij mijn Garmin. Vandaag waren het er 3.063.

4. Wat is je favoriete kunstwerk?

2022: euhm goeie vraag. Heb ik eigenlijk geen flauw idee van om eerlijk te zijn.

2023: nog steeds geen idee van 🙂

5. Wat is je mooiste juweel?

2022: ik heb er best wel wat die ik ongelooflijk mooi vind, maar het allermooiste vind ik de ketting die ik een paar jaar terug van Tuur en het lief kreeg voor Moederdag. Vooral omdat ik iedere keer als ik ze draag aan heb denk en hen dicht bij mij heb.

2023: die halsketting met een hartje eraan die van Tuur en het lief kreeg voor Moederdag blijft nog steeds mijn favoriete en mooiste juweel.

6. Als je iets aan jezelf kon veranderen, wat zou je dan veranderen?

2022: best wel veel om eerlijk te zijn. Zelfliefde is iets waar ik het heel moeilijk met heb. Maar sinds een jaar of twee ben ik daar aan aan het werken. En heb ik wel stappen in de goeie richting gezet om mezelf liever te leren zien.

2023: zelfliefde blijft hier een work in progress. Net als gewoon echt gelukkig zijn met wie ik ben, inclusief gebreken en sterkere kanten.

7. Hoe ziet een gewone weekdag er uit?

2022: eigenlijk vrij saai om eerlijk te zijn. Want de tijd gaat grotendeels naar werk, huishouden en Tuur. Al probeer ik wel om twee avonden per week te gaan sporten. En hier en daar wat te bloggen en te fotograferen.

2023: overdag zien mijn dagen er nog grotendeels hetzelfde uit. Alleen wissel ik ‘s avonds vaak fitness af met hardlopen. En is het aantal keer sporten per week tijdelijk wat opgetrokken door het loopschema dat ik aan het volgen ben.

8. Voor wie kocht je laatst een cadeautje en wat was het?

2022: voor onze buurvrouw, een boeket bloemen om haar een hart onder de riem te steken nu ze het even wat moeilijk heeft.

2023: voor mijn broer en zijn vriendin, toen we daar gingen eten. We hadden – zeer klassiek – wijn en bloemen mee.

9. Welk liedje is het leukste nu?

2022: euhm, een moeilijke. Want ik luister zelden naar muziek, tenzij tijdens het sporten. Daarbuiten luister ik vooral naar podcasts. En klassieke muziek. Maar dus niet meteen liedjes.

2023: Troy van Sinaed O’Connor. Ik herontdekte het onlangs, volgend op haar overlijden en vind het een heerlijk meebrulnummer. Dus het staat hier tegenwoordig vaak op.

10. Wanneer ging je voor het laatst naar de cinema en welke film zag je?

2022: in juli, tijdens een van die immens hete dagen en ik de bioscoop de beste oplossing vond om een namiddag met Tuur door te brengen. We gingen samen naar The Minions kijken.

2023: de laatste keer was nog steeds vorig jaar in juli.

11. Kun je stilte verdragen?

2022: ja, ik verdraag stilte beter dan veel geluiden. Een hele dag alleen thuiswerken is voor mij dan ook geen straf.

2023: door omstandigheden nog meer dan vorig jaar. Ik merk dat ik heel snel overprikkeld raak. En geluid is daar een grote trigger in.

12. Wat kan je moeilijk loslaten?

2022: gigantisch veel dingen. Naast zelfliefde is ook dit een van de dingen waar ik samen met een psycholoog en coach aan aan het werken ben.

2023: nog steeds best wel veel dingen. Al zijn het wel andere dingen dan vorig jaar.

13. Beschrijf je dag in drie woorden.

2022: Corona, film, poetsen.

2023: hardlopen, bad, Tuur afzetten op een verjaardagsfeestje.

14. Wat is het laatste museum dat je bezocht?

2022: Bozar in Brussel. De tentoonstelling over Vivian Maier stond al langer op mijn verlanglijstje. En toen Josefien voorstelde om er samen naartoe te gaan was ik er als de kippen bij.

2023: ik heb het moeten opzoeken. Maar het laatste was het MOT in Grimbergen dat ik met Tuur bezocht tijdens de krokusvakantie.

15. Wat wil je nog graag hebben (iets materieel)?

2022: ik heb in mijn bujo een lijstje staan met allemaal dingen die ik graag ooit nog eens wil hebben. Sommige materieel (zoals een nieuw fototoestel, nieuwe fotolenzen), andere dan weer immaterieel zoals steden die ik nog wil bezoeken of activiteiten die ik ooit nog eens wil doen.

2023: veel dingen, maar mocht ik echt kunnen kiezen: rust en tijd.

16. Welke eigenschap van iemand die dicht bij je staat apprecieer je het meest?

2022: de mogelijkheid om dingen los te laten en de knop om te draaien. Ik zeg dat vaak tegen het lief, dat ik net als hem zo eens een uitknop zou willen hebben.

2023: nog steeds die mogelijkheid om dingen los te laten en de knop om te draaien.

17. Om welk uur sta je normaal op?

2022: doorheen de week rond kwart na zes. Op zaterdag vaak om half zeven zodat ik een uurtje later al in de sportschool sta. En op zondag vaak rond 8u.

2023: doorheen de week is er qua uur niet veel gewijzigd. In het weekend is het tegenwoordig eerder half acht.

18. Beschrijf je dag in drie zinnen.

2022: werken. Sporten. Bijpraten met mijn ouders.

2023: laatste werkdag voor de vakantie. Frietjes eten op vrijdagavond. Genieten van een bad met een boek erbij.

19. Wanneer zag je je ouders voor het laatst?

2022: gisteren.

2023: eind juli.

20. Welke verandering zou je graag in je leven willen doorvoeren?

2022: hmmm, naast die grotere zelfliefde? Dat we nog rustiger en op ons eigen tempo zouden kunnen leven, dingen doen en bezoeken.

2023: eentje die de zorgen van de afgelopen maanden zou weg nemen.

21. Heb je spijt van iets wat je de afgelopen tijd deed?

2022: neen.

2023: neen, al betekent dat niet dat ik bepaalde dingen achteraf bekeken anders had willen aanpakken.

22. Wat ligt er altijd in je koelkast?

2022: groenten en fruit.

2023: nog steeds groenten en fruit. En eitjes van onze kippen.

23. Wat is het duurste dat je ooit kocht?

2022: mijn meest favoriete fotolens.

2023: nog steeds mijn favoriete fotolens.

24. Welk boek heeft veel voor je veranderd?

2022: er is er niet bepaald één, maar er zijn er best wel een paar om eerlijk te zijn.

2023: ook dit jaar is er niet bepaald één, maar zijn er best wel een paar.

25. Welke dag zou je nog graag eens willen over doen?

2022: de dag dat Tuur geboren werd. Ik heb daar wel een aantal herinneringen aan, maar sommige dingen ben ik ook echt opnieuw vergeten.

2023: nog steeds de dag dat Tuur geboren werd.

26. Wat wil je graag afleren?

2022: piekeren.

2023: piekeren.

27. Hoe gaat het echt met je?

2022: half en half. Ik heb de afgelopen weken me gerealiseerd dat ik echt wel een zomerkind ben. En daardoor echt wel wat opzie tegen de komende herfst- en winterperiode. Daarnaast kijk ik ook op tegen de ratrace die terug gaat beginnen. En om een reden waar ik zelf nog niet achter ben, kan ik daar in de lente beter tegen dan nu.

2023: minder goed dan vorig jaar.

28. Als je zomaar 2000 euro extra had op je rekening en je mocht het geld vrij besteden, waar zou je het dan aan uitgeven?

2022: zonder twijfel een reis voor ons drie. Er dient hier in ons huis nog gigantisch veel afgewerkt te worden, dus dat zou ook een optie zijn. Maar zo een verre reis, dat zorgt voor extra herinneringen. En krijgt dus eventjes mijn voorkeur.

2023: nog meer dan anders een verre reis 🙂 .

29. Hoeveel slaap je gemiddeld?

2022: Ik heb het opgezocht in mijn Garmin en gemiddeld slaap ik ongeveer 8u tot 9u per nacht. Of beter gezegd: lig ik 8u tot 9u per dag in mijn bed. Want elke nacht heb ik sowieso wel een paar rusteloze en wakkere momenten.

2023: nog steeds 8u gemiddeld.

30. Welk gevoel omschrijft je dag?

2022: een gemend gevoel, want enerzijds kijk ik uit naar het einde van de zomervakantie. Want hoera, opnieuw meer structuur voor Tuur. Maar anderzijds zie ik ook keihard op tegen de ratrace die terug gaat beginnen. En die koude donkere periode die er aankomt.

2023: een dag met heel veel gevoelens. Gaande van diep verdriet, naar boosheid en machteloosheid tot enorme vreugde.

31. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?

2022: hoe belangrijk het is om te ontspannen. Tijdens onze vakantie viel het me op dat mijn stressniveau laag lag (althans volgens mijn Garmin), ondanks onze fysiek drukke dagen. Als ik het vergelijk met de dagen waarop ik werk, dan ligt mijn stressniveau standaard een pak hoger. Ontspannen en allerlei dingen loslaten speelt daar dus heel duidelijk een rol in. En is iets waar ik de komende maand wil proberen op te letten.

2023: dat ik enkel kan controleren hoe ik op dingen reageer, niet hoe andere mensen dat doen. En dat ik sommige dingen daardoor dan ook beter loslaat.

Hoe was jouw maand augustus?

9 Comments

 • Kelly

  Ik lees deze antwoorden toch zo graag op een ander. Fijn, hé, om nu ook die met vorig jaar te vergelijken. Mijn maand augustus publiceer ik binnenkort. 😉

  • Evi

   Ik lees ze ook iedere maand heel graag bij jou en de anderen 🙂 En inderdaad, ik vind het super om ze te vergelijken met die van vorig jaar 🙂

 • Hilde

  Hier zit zoveel tussen, waarop ik instemmend zat te knikken van ‘ja, herkenbaar’. We ‘kennen’ elkaar intussen al iets beter vanuit het echte leven dus ik denk wel dat je weet waar die raakvlakken zich situeren. De éne dag is ook de andere niet, dat is bij ieder zo (wat sociale media ons ook mogen doen geloven of voorkauwen).
  Ik vind alleszins dat jij goed bezig bent, beste Evi. Wat 23. betreft, die investering zou ik ook als een grote plus zien ;-).
  Los daarvan, ik heb weer iets bijgeleerd: het MOT museum, daarvan had ik nog nooit gehoord. Lijkt me interessant. Dank je wel om dit te delen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *