zomer 2023 11 beelden
Fotografie

De zomer van 2023 in 11 beelden

Intussen zit die allereerste schooldag er al op. En ligt de zomervakantie definitief achter ons. Stiekem hoop ik wel op een mooie nazomer in september. Want het weer, dat was niet altijd me dat in juli en augustus. Maar voor het zover is, blik ik graag aan de hand van 11 beelden terug op de zomer van 2023.

De zomer van 2023 in 11 beelden

Door allerlei omstandigheden is de zomer van 2023 er eentje die niet was wat hij moest zijn. Het weer zat vaak niet mee. Maar daarnaast bood de vakantie ook niet de broodnodige rust die we nodig hadden. En waren er veel zorgen. Al was het ook niet allemaal kommer en kwel. Er waren ook zonnige dagen, met lichtpuntjes. En aan de hand van 11 beelden blik ik graag even terug op de momenten van de zomer van 2023.

1. Net als de voorbije jaren ging Tuur ook deze zomer regelmatig op dagkamp. Het is in februari telkens wat zoeken en stress om hem in te schrijven. Maar dat is het uiteindelijk wel waard als we zien hoe hard hij van die kampjes geniet.

2. Tijdens onze week in Nederland bezochten we het Dierenrijk. Een dierentuin waar je vrij dicht bij dieren kan komen. En waar er ook tal van leuke speelplekken zijn.

3. Uiteraard kon deze zomer een bezoek aan de LEGO safari in Planckendael niet ontbreken.

4. Planckendael = hotdogs eten!

5. Net als op safari gaan in Dierenrijk. Ze hebben daar erg leuke brugjes tussen planten lopen. Zodat Tuur het gevoel kreeg van inderdaad op safari te zijn.

6. Een verblijf in Nederland zonder een bezoek te brengen aan Toverland, dat kon natuurlijk niet 😉 .

7. Er stond die week trouwens ook wel wat cultuur op het programma. Zo bezochten we het Philips museum. Waar ze een zoektocht hadden voor kinderen. En ik enorm veel bijleerde (in positieve zin) over dat bedrijf.

8. Midden augustus verbaasde ik mezelf en liep ik effectief die 20km.

9. Tuur ging net als vorig jaar op chirokamp. En kwam na 5 nachten ongewassen maar met een grote rugzak vol avonturen terug naar huis.

10. Uiteraard werd ook gelezen deze vakantie. En kwam ik er eindelijk toe om deze klepper uit te lezen.

11. Er werd ook veel gewandeld deze vakantie. Met Tuur deed ik onder meer de twee Routen wandelzoektochten. Waar we twee keer oog in oog stonden met deze prachtige runderen.

Hoe was jouw zomervakantie?

13 Comments

 • Hilde

  Jullie hebben er een mooie vakantie op zitten, zo te zien en te lezen.
  Leuk om te lezen, dat jullie de weg naar de Brick Safari hebben gevonden 😉. Even dacht ik, dat je een experiment thuis had uitgevoerd, met die foto van het Philips Museum. Heb ook even moeten opzoeken, waar dat was, Eindhoven dus.
  En Galloway’s, altijd leuk als je die tegenkomt hé. P.S.: Een goed nieuw schooljaar voor Tuur toegewenst!

  • Evi

   Die Brick Safari was top, dankjewel voor die tip 😉 En ik wou keihard dat ik zo een experiment thuis zou kunnen doen, maar daarvoor ontbreekt het me aan skills. Maar kijk, daarvoor bestaan er dan musea 😉

 • Irene

  Ik denk dat iedereen zo’n beetje een bwah zomer gehad heeft. Gelukkig is het nu wel nog erg mooi weer hé, al kijk ik zelf ook wel uit naar de herfst.

  • Evi

   Ik heb inderdaad de indruk dat veel mensen er een bwah zomer hebben opzetten. Op naar een mooie herfst met veel zonnige dagen en prachtige herfstkleuren dan maar!

 • willy

  Bedankt voor je bezoekje aan mijn blog Evi

  jullie hebben zich zeker niet verveeld, ondanks de kwakkelzomer..

  en de jongens stonden centraal, wat maar logisch is

  zelf had ik een rustige zomer, en dat zal wel met het weer te maken hebben

  prettige dag gewenst

 • Goofball

  oei veel zorgen…Ik hoop dat sommige van die zorgen al weg zijn intussen.

  Bij ons een zorgenloze zomer. De eerste helft werken we gewoon dus voor mij is dat relatief routine terwijl de kinderen dagkampjes doen. Maar ze gingen ook allebei voor eerst samen op scoutskamp en dat was wel heel vreemd om voor het eerst in 10 jaar 5 dagen kinderloos te zijn. Daar hebben we toch wat proberen van profiteren.

  Tweede helft hadden wij dan zelf vakantie/ouderschapsverlof en dat is dan pure family time en we hebben een droomreis gemaakt. Dus zalig. Echt weg van alles en iedereen met ons vieren.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *