juiste hardloopschoenen tips
Hardlopen

Mijn 5 grootste angsten tijdens het hardlopen

Eerder schreef ik al over mijn vijf grootste angsten tijdens het fitnessen. Maar ook als ik ga hardlopen, zijn er best wel wat angsten die ik heb. Tijd om ook die eens onder de loep te nemen in onderstaande blogpost.

angsten tijdens hardlopen

5 X mijn grootste angsten tijdens het hardlopen

1. Loslopende honden, een van mijn grootste angsten tijdens het hardlopen

Ik ben als de dood voor mensen die tijdens het wandelen hun hond niet aan de leiband houden. En al helemaal als ik aan het hardlopen ben. Want het lijkt alsof honden nog net dat tikkeltje meer zijn aangetrokken tot hardlopers. En dus ben ik er als de dood voor dat er een dag gaat komen waarop een loslopende hond mij eens gaat aanvallen tijdens het hardlopen.

2. Een blessure oplopen

Deze angst heb ik uiteraard ook als ik ga fitnessen. Maar ook tijdens het hardlopen heb ik hier soms wel eens schrik voor. Zeker omdat ik in het verleden als eens last had van een scheenbeenvliesontsteking. En een stressfractuur. Waardoor ik beide keren een hele poos niet mocht hardlopen. Dus ik blijf er toch een beetje een schrik voor hebben. Zeker nu ik opnieuw veel aan het hardlopen ben.

3. De weg kwijtraken

Ik ben een ramp als het aankomt op kaartlezen. En dus raak ik – zelfs zonder te hardlopen – regelmatig eens de weg kwijt. Dus ja ook tijdens het hardlopen overkomt me dit wel eens. Zeker nu ik iedere week wat extra kilometers afleg door mijn loopschema. En ja, ik weet dat er programma’s bestaan om routes te maken en die te downloaden op je sporthorloge. Maar zelfs dan ben ik daar geen krak in. Gelukkig heb ik wel steeds mijn gsm mee. Zodat ik of het lief kan bellen. Of Google Maps kan openen 🙂 .

4. Een lege batterij van mijn smartphone / hoofdtelefoon / sporthorloge

Ik kan niet gaan lopen zonder naar muziek, een podcast of een luisterboek te luisteren. Dus een lege sporthoofdtelefoon zou een ramp zijn voor mij. Maar hetzelfde geldt ook voor mijn gsm. Want die gebruik ik om de weg te zoeken met zijn momenten. Maar ook gewoon als geruststelling dat ik wel nog steeds iemand kan bellen mocht er iets gebeuren. En ja hoor, ook een lege sporthorloge zou een ramp zijn. Want hoe moet ik anders nagaan hoe ver ik nog moet lopen?

5. Op het foute moment op de verkeerde plek zijn

Door de band ga ik hardlopen als er best nog wat volk op straat is. En ik ga sowieso heel vaak hardlopen in de straten van onze gemeente. Maar toch, die irreële angst om ooit eens op het verkeerde moment op de verkeerde plek te zijn blijft bestaan. Wat meteen ook de reden is dat ik steevast mijn gsm meeneem als ik ga hardlopen. En dat ik ook de noodfunctie op mijn sporthorloge geactiveerd heb. Het zal me hoogst waarschijnlijk niet van alles redden. Maar het is toch beter dan niets denk ik dan maar.

Wat zijn jouw grootste angsten tijdens het hardlopen?

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *