Fitness

Sporthoofdtelefoon: review van de Philips TASH402 sportkoptelefoon

Sporten zonder muziek, ik kan dat niet. Neem muziek weg en mijn sportprestaties zakken als een pudding in elkaar. Een degelijke sporthoofdtelefoon is voor mij dus onontbeerlijk. En omdat ik best wel tevreden ben van mijn huidige exemplaar deel ik hieronder met jou graag een review van de Philips TASH402 sportkoptelefoon.

review van de Philips TASH402 sportkoptelefoon

Philips TASH402 sporthoofdtelefoon

Ik kreeg deze hoofdtelefoon een paar jaar geleden cadeau voor Moederdag van het lief en Tuur. Mijn vorige sporthoofdtelefoon was namelijk stuk gegaan. En het werd eigenlijk ook wel tijd voor een upgrade, want de vorige, die was nog niet draadloos.

De Philips TASH402 is dat wel. En toegegeven, zo een draadloze hoofdtelefoon als je gaat sporten is best wel handiger dan een exemplaar met een draad. Zo dien ik tijdens het sporten niet noodzakelijk meer een sportarmband te dragen. En hoef ik ook niet meer te sukkelen om die draad uit de knoop te krijgen 😊 .

Draagcomfort van de Philips TASH402 sportkoptelefoon

Bij een sportkoptelefoon is het natuurlijk heel belangrijk dat hij goed blijft zitten. En dat doet deze Philips TASH402 uitstekend. Ik gebruik hem niet alleen om te gaan hardlopen maar ook om te fitnessen. En dus moet hij ook blijven zitten als ik bepaalde fitnessoefeningen zoals planken, jumping jacks, squats, deadlifts of mountain climbers doe. Toegegeven, als ik iets te diep naar voor buig tijdens bepaalde oefeningen durft hij al eens van mijn hoofd te vallen. Maar dat lijkt me vrij normaal te zijn. Want voor de rest blijft hij netjes stevig zitten.

Daarnaast is het draagcomfort ook erg goed. Ik sport vaak minstens een uur of langer maar ik heb nadien nog nooit last gehad van deze sporthoofdtelefoon. Hij voelt op geen enkel moment beklemmend of vervelend aan.

Batterijduur

De batterij gaat heel lang mee, wat een absoluut voordeel is. Volgens de website van Philips zou je zeker 20u ononderbroken met de hoofdtelefoon naar muziek moeten kunnen luisteren. Ik heb er nog geen timer opgezet, maar ik weet wel dat ik hem niet al te vaak moet opladen. Wat toch wel een goeie indicatie is dat de batterijduur inderdaad vrij lang is.

Een bijkomend pluspunt is de korte oplaadtijd. Al na tien minuten opladen kan je opnieuw zeker 2u gebruik maken van de sportkoptelefoon. Wat vooral in mijn geval mooi meegenomen is. Want vaak vergeet ik om hem op te laden, tot een paar minuten voor ik effectief ga sporten.

Philips TASH402 sportkoptelefoon kan je reinigen en is waterbestendig

Iets wat ik toch wel een absolute must vind bij sportkoptelefoons is de mogelijkheid om ze te wassen. Of althans de oorkussens. Want ik zweet nogal veel en snel. En als je die dingen dus nooit kan wassen, dan vind ik dat al gauw onhygiënisch.

De Philips TASH402 laat je toe om de oorkussens van de hoofdtelefoon te nemen. En ze bijvoorbeeld onder de kraan te wassen. Of zoals ik doe zelfs in de wasmachine op een kort programma te wassen.

Daarnaast is deze sportkoptelefoon ook zweet- en waterbestendig. Wat eigenlijk zoveel wil zeggen als dat hij niet zal stuk gaan als je net als ik stevig zweet tijdens het sporten. Maar ook dat je er zorgeloos met in de regen kan gaan hardlopen.

review van de Philips TASH402 sportkoptelefoon

Muziek beluisteren met de Philips TASH402 sporthoofdtelefoon

Het geluid dat deze sporthoofdtelefoon produceert is quasi loepzuiver. De bass is goed vertegenwoordigd zonder overdreven sterk aanwezig te zijn. En er komen tijdens het afspelen van muziek geen storende ruiselementen naar voor. Tijdens telefoongesprekken zou er volgens Philips akoestische echo onderdrukking aanwezig moeten zijn. Maar doordat ik deze hoofdtelefoon niet gebruik om te bellen, kan ik niet zeggen of dit ook effectief klopt.  

Ontwerp en uitzicht van de Philips TASH402 sportkoptelefoon

De hoofdtelefoon is vrij eenvoudig ontworpen en heeft dus een beperkt aantal knoppen om geluid en dergelijke te regelen. Opladen doe je met een USB-kabel in een poort die netjes verborgen zit.

Het is een on-ear model met zachte oorkussens, die dus afneembaar zijn zodat je ze kan schoonmaken. De oorkussens zijn gevuld met een verkoelende gel, die ervoor zorgen dat de sportkoptelefoon koel blijft aanvoelen tegen je huid.

Het geheel ziet er tot slot vrij afgelijnd en strak uit, wat ik zelf erg prettig vind. Bovendien kan hij tegen een stootje. Wat toch wel belangrijk is als je hem net als ik vooral tijdens het sporten gebruikt.

Review van de Philips TASH402 sportkoptelefoon: eindconclusie

Ik gebruik deze sportkoptelefoon nu al een hele poos en ben er erg tevreden over. Tijdens het sporten kan ik zonder problemen en vooral zonder ruis naar muziek luisteren. Hij zit bovendien erg stevig en goed, heeft een erg lange batterijduur. En de oorkussens zijn afneembaar zodat ik ze makkelijk kan reinigen. Een aanrader wat mij betreft!

Sport jij met een hoofdtelefoon?

2 Comments

  • Flavie

    Ik ben binnenkort (ik hoop dat ze nog even meegaan) ook toe aan nieuwe oortjes om te lopen… ik heb al veel verschillende soorten zien passeren, maar ik geraak er niet aan uit welke het best bij mij passen.
    Fijn dat jij wel de juiste koptelefoon gevonden hebt.

    • Evi

      Het is inderdaad soms wat zoeken. Veel succes en ik duim dat je snel een paar tegenkomt waarvan je meteen weet dat het die oortjes zijn die je zoekt!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *