Hardlopen

Sporty girl tag

Op vrijdag, zo net voor het weekend, mag het er al eens luchtiger aan toe gaan. En dat doe ik vandaag door de Sporty Girl tag die ik al spotte bij collegablogsters Anneke, Nele en Josie over te nemen. Benieuwd naar welke sporten ik beoefen? En welke sportblunders ik al begaan heb? Lees dan snel deze Sporty Girl Tag post verder 🙂

Sporty Girl Tag: Wat voor sport beoefen je?

Trouwe lezers zullen me intussen wel al wat kennen en dus weten dat ik mijn hart verloren heb aan joggen. In de wintermaanden durf ik ook wel al eens baantjes te gaan trekken in het zwembad. En zelf vind ik dat achter een actieve kleuter aanhollen ook sporten is. Al zijn de meningen daarover verdeeld 😉

Hoeveel uur per week sport je gemiddeld?

Dat hangt wat af van hoe druk het is op het werk en in welke periode van het jaar we ons bevinden. In de lente en zomer sport ik gemiddeld twee tot vier uur per week. In de herfst- en wintermaanden is het wat minder. Doordat het dan vaak vroeg en lang donker is, is mijn tijd om te gaan joggen sterk beperkt. Al ga ik dat de komende winter proberen te omzeilen door wat meer van thuis uit te werken en over de middag proberen te gaan sporten.

Sport je liever alleen of met anderen samen?

Joggen doe ik het liefst alleen, met mijn muziek. Anders is het wat saai en geef toe, wie wil nu de hele tijd zichzelf horen hijgen 😉 Ik heb daarnaast ook nogal snel de neiging om het tempo van anderen over te nemen. En dus soms sneller te lopen dan goed voor me is. Dus als ik kan kiezen, dan sport ik het liefst van al alleen.

Wat doe je als je geen zin hebt om te sporten? Bedenk je liever 100 smoesjes of kan je jezelf toch motiveren?

De voorbije jaren heb ik zowat elk mogelijk excuus wel al eens bedacht en gebruikt. Maar sinds vorig jaar heeft de loopmicrobe me echt goed te pakken. En kan ik ook niet meer zonder. Dat merkte ik onlangs nog. Dus tegenwoordig geen excuses meer! Ik weet ook dat ik die eerste paar minuten gewoon flink moet doorbijten. Eenmaal die eerste kilometer achter de kiezen is, gaat het beter. En sowieso voel ik me nadien, hoe goed of hoe slecht het ook ging, telkens een pak beter. Dat alleen al is motivatie genoeg om de volgende keer de lokroep van de luie zetel te proberen te negeren.

Heb je een sportblunder die je kunt benoemen?

Best wel een aantal 🙂 Zoals die keer toen ik een jaar of vijf terug aan het trainen was voor de 20 kilometer en dringend naar het toilet moest. Ik liep toen tussen de velden, zag geen bos maar ook geen levende ziel in de omgeving. En dacht, ohja waarom niet. Snel even aan de kant een plasje doen. Tot er een boer met tractor opdook … Maar eentje waar het lief en ik nu nog hartelijk om lachen: de allereerste wedstrijd waar ik aan deelnam. Totaal onwetend dacht ik dat het om een buurtloop ging. Ik eindigde als laatste maar vond het knap van mezelf dat ik dat ding had uitgelopen, zelfs al werd ik toen gedubbeld. Nadien merkte het lief fijntjes op dat het om een loopcriterium ging en hij maar niet verstond waarom ik daar aan mee deed. Maar kijk, deelnemen is belangrijker dan winnen 😉

Waar kan je je echt aan irriteren tijdens het sporten?

Er zijn wel een paar dingen waar ik me aan kan ergeren tijdens het joggen:

  • Wandelaars met honden die die niet aan de leiband houden. Gigantisch veel schrik heb ik ervan. Want die honden lopen naar je toe, blaffen en durven al eens te bijten.
  • Auto’s die niet aan de kant gaan, zelfs als er geen voetpad is en ik dus noodgedwongen een eindje op straat dien te joggen.
  • Tegenwind. Hatelijk is dat 🙂
Ben je van de sportieve gadgets en hypes zoals een activiteitenmeter, speciale apps op je telefoon  of een hartslagmeter?

Ik heb sinds een paar maanden een nieuw sporthorloge, een Garmin Forerunner 235 en ben daar zot content van. Die is gekoppeld aan Strava zodat ik mijn prestaties ook daar netjes kan bijhouden. En kuddo’s kan ontvangen van gelijkgestemde zielen 🙂 Altijd fijn natuurlijk als iemand je een kuddo geeft na een loopje 😉 Voor de rest neem ik mijn gsm altijd mee als ik ga lopen. Want de keren dat ik verkeerd liep en het lief moest bellen voor weginstructies kan ik niet meer op 1 hand tellen. En sinds kort luister ik via mijn gsm ook naar Spotify tijdens het lopen. Tot daarvoor liep ik met mijn Ipod.

Wat is jullie grootste sportblunder ooit? Zin gekregen om deze sporty girl tag over te nemen? Laat het weten in de comments, dan kom ik met veel plezier lezen. 

4 Comments

  • Samaja

    Ik heb wel wat blunders bij elkaar gesprokkeld in de turnles op school vroeger. Maar die zijn te pijnlijk om te delen vrees ik, ik heb er zelfs eens een gebroken pols aan overgehouden. Die loopmicrobe zit niet in mijn lichaam, maar ik vind het wel super voor jou, dat moet een heel fijn gevoel geven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *