Verbeelding Book Challenge
Boeken & leestips

Verbeelding Book Challenge – Juni update

Het begin van een nieuwe maand. Tijd om terug te blikken op de boeken die ik in juni las, want ook dit jaar neem ik met heel veel plezier deel aan de Verbeelding Book Challenge. Bedoeling van deze challenge is dat je boeken leest in een ander genre dan wat je anders altijd leest. Je komt dus uit je leescomfortzone en ontdekt andere (en hopelijk ook interessante 🙂 ) boeken. Juni was qua leesmaand een topper: ik las zowaar 6 boeken uit! In totaal kan ik al 19 puntjes van deze challenge schrappen, gaat goed vooruit 🙂

Mrs. Dalloway
Clarissa Dalloway is begin vijftig, elegant en de perfecte gastvrouw, maar ze voelt zich oud en uitgerangeerd. Haar man is succesvol maar saai, en haar volwassen dochter heeft haar niet meer nodig. Op een dag komt ze haar voormalige aanbidder Peter tegen. Wat zou er van haar zijn geworden als ze dertig jaar eerder voor een avontuurlijk leven met hem had gekozen? (samenvatting: boek.be)

Ik moest dit boek lezen tijdens mijn opleiding Germaanse Talen maar raakte toen niet erg ver. Al een geluk dat er op het examen destijds niet al te veel vragen hierover werden gesteld 🙂 Maar goed, ik wou het een 2de kans geven, al was het maar omdat ik het leven van de schrijfster nog steeds mateloos boeiend vind. Maar ook de 2de kans was er geen van groot succes: ik las het dit keer wel uit maar daar stopte het ook bij.

Crash
Daphne en Maarten zijn nog maar net getrouwd als Maarten door een ongeluk om het leven komt. Voor Daphne breekt een zware tijd aan. Niet alleen is het verdriet om Maarten erg groot, ze wordt ook gedwongen te verhuizen en moet een nieuwe baan zoeken. Daphne besluit het dorp en de boerderij, waar ze zo gelukkig met Maarten woonde, achter zich te laten en trekt naar Amsterdam. Maar net als ze haar leven weer wat op orde heeft, doet Daphne een wel heel verrassende ontdekking (samenvatting: boek.be) 

Na Mrs. Dalloway was de nood voor wat chicklit hoog 🙂 En daarbij voldeed Crash aan de voorwaarden. Het is geen hoogstaande literatuur, de plot kon ik al vrij ver op voorhand voorspellen maar het was heerlijke luchtige lectuur.

Het Diner
Twee echtparen gaan een avond uit eten. Ze praten over alledaagse dingen, maar ondertussen vermijden ze waar ze het eigenlijk over moeten hebben: hun zoons. Die hebben samen iets uitgehaald wat hun toekomst kan verwoesten (samenvatting: boek.be) 

Ik zag dit boek al een paar keer opduiken in mijn Goodreadsfeed en was er wel benieuwd naar geworden. Toen ik het zag liggen in de bib nam ik het dan ook mee. En daar heb ik geen spijt van gehad. Het leest erg vlot en is een boeiend verhaal. En deed me nadenken over wat ik zou doen mocht Tuur ooit zo iets uithalen.

Bullet Journal – De handleiding
Terwijl de apps die meer productiviteit beloven ons om de oren vliegen, kiezen heel wat mensen weer voor pen en papier. Een bullet journal is de uitgelezen manier om beter georganiseerd en met minder stress door het leven te gaan, zonder dat daar ingewikkelde tools voor nodig zijn. Een notitieboekje en een pen zijn voldoende om aan de slag te gaan, je to do-lijstjes op orde te krijgen (én uit te voeren) en plannen voor de toekomst te maken. In Bullet Journal- De Handleiding leer je hoe je zelf een bullet journal kunt beginnen die past bij jouw noden, hoe je het systeem naar je hand kunt zetten en vooral: op welke manier het jouw leven efficiënter, stressvrijer en leuker kan maken. Allemaal aan de hand van het revolutionaire systeem van de Amerikaanse Ryder Carroll, die de techniek bedacht en perfectioneerde, samen met heel wat bloggers, instagrammers en die-hard fans van over de hele wereld.  Of je nu een student of huismoeder bent, een drukbezette zakenman of fulltime moestuinier, iedereen kan baat hebben bij een systeem dat zijn geheugen extern maakt. Al was het omdat je op die manier weer ruimte krijgt om je hersenen voor creatievere zaken te gebruiken dan onthouden dat je je paper moet indienen of werk moet maken van je kwartaalaangifte. Bullet Journal- De Handleiding verzamelt de beste tips, trucjes en voorbeelden om racende gedachten uit je hoofd en in je schriftje te krijgen, en zo het beste uit elke dag te halen (samenvatting: boek.be) 

Ik probeerde al een tijdje om zelf een bullet journal bij te houden maar toegegeven het lukte me niet zo goed. Ik ontbrak structuur en het kwam er op neer dat ik mijn post-its ruilde voor een schrift. Tot ik de handleiding van Kelly las! Een nieuwe wereld ging open en sindsdien lukt het me niet alleen veel beter, ik beleef er ook immens veel plezier aan. Een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar een praktische handleiding om wat meer orde en structuur in je hoofd & die vele rondslingerende post-its te krijgen.

Nutshell
Trudy has betrayed her husband, John. She’s still in the marital home – a dilapidated, priceless London townhouse – but not with John. Instead, she’s with his brother, the profoundly banal Claude, and the two of them have a plan. But there is a witness to their plot: the inquisitive, nine-month-old resident of Trudy’s womb. Told from a perspective unlike any other, Nutshell is a classic tale of murder and deceit from one of the world’s master storytellers (samenvatting: boek.be) 

Ik las bij Gerhilde een review over dit boek en was geïntrigeerd. In het verleden las ik al een paar boeken van Ian McEwan en die kon ik wel smaken. De eerste pagina’s had ik wel wat moeite met het vertelstandpunt van dit boek, maar eenmaal ik wat verder was raakte ik er helemaal van in de ban. Wat een verhaal!

Harry Potter and the chamber of secrets
Harry Potter’s summer has included the worst birthday ever, doomy warnings from a house-elf called Dobby, and rescue from the Dursleys by his friend Ron Weasley in a magical flying car! Back at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry for his second year, Harry hears strange whispers echo through empty corridors – and then the attacks start. Students are found as though turned to stone …Dobby’s sinister predictions seem to be coming true (samenvatting: boek.be) 

Aah Harry Potter! Ik verschoot me onlangs een bult toen ik hoorde dat het 20 jaar geleden was dat het allereerste Harry Potter boek verscheen. Ik las ze allemaal al meerdere keren maar wou deze toch nog eens herlezen. Net als daarvoor las ik het verhaal in het Engels en ook deze keer genoot ik er met volle teugen van. En kreeg ik zin om ook de volgende boeken nog eens te herlezen 😉

Overzicht Verbeelding Book Challenge

 1. Een boek met meer dan 700 pagina’s (ieder jaar een beetje meer) – Pillars of the earth 
 2. Een boek met minder dan 200 pagina’s (om het voorgaande puntje te compenseren) – The strange case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde 
 3. Een boek geschreven door meerdere auteurs
 4. Een boek geschreven door iemand die jonger is dan jou – Divergent 
 5. Een waarvan er wereldwijd minstens 100.000 exemplaren werden verkocht – We moeten het even over Kevin hebben. 
 6. Een self published boek (een boek dat niet werd uitgegeven bij een grote uitgeverij, maar zelf door de auteur werd uitgegeven. Ik heb nooit gezegd dat deze challenge makkelijk ging zijn. )
 7. Een boek gepubliceerd in 2017 – Het Blogboek 
 8. Een boek geschreven door een celebrity (filmster, muzikant,…)
 9. Een boek met een titel die meer dan vier woorden telt (want er gaat niets boven een boek met een lange titel) – Het geheim van de zusters 
 10. Een boek met een titel die bestaat uit één woord – Crash 
 11. Een boek met een kleur in de titel – Blauwe ogen 
 12. Een boek met een nummer in de titel – The Woman in Cabin 10 
 13. Een boek met een illustratie op de cover – Bullet Journal – De Handleiding 
 14. Een non-fictie boek Het 5:2 dieet 
 15. Een boek over boeken of waarin boeken een belangrijke rol spelen – De club Dumas 
 16. Een boek over reizen of waarin een reis een belangrijke rol speelt (roadtrip, wandeltocht,…)
 17. Een boek over muziek of waarin muziek een belangrijke rol speelt
 18. Een boek waarin één van de seizoenen centraal staat
 19. Een boek waarin meerdere generaties van één familie aan bod komen – Sterrenstof
 20. Een boek gepubliceerd voor je geboren werd
 21. Een boek dat je al een keertje las
 22. Een ver-van-je-bed-boek oftewel een boek dat zich aan de andere kant van de wereld afspeelt – One night in winter 
 23. Een boek dat zich afspeelt in een land waar je al een keertje op reis bent geweest – Nutshell 
 24. Een boek uit de bibliotheek – Het Diner 
 25. Een boek dat je leende van een vriend(in) of een mede Verbeelding Book Club lid
 26. Een boek met een vleugje magie erin (full on fantasy of magisch realisme) – Harry Potter and the chamber of secrets 
 27. Een boek dat je ooit op school moest lezen om te zien wat je er nu van denkt of om het eindelijk te lezen omdat je het toen niet las – Mrs. Dalloway 
 28. Een boek dat iedereen en z’n moeder al heeft gelezen, behalve jij
 29. Een boek dat in ergens ter wereld op de verbannen lijst staat
 30. Een eerste deel in een reeks – The secret dreamworld of a shopaholic (Shopaholic #1)

Vriendjes worden op Goodreads kan hier.

11 Comments

 • fieke

  Wauw, goed gelezen!
  Af en toe een chicklit moet zeker ook kunnen :-).
  In de boeken van Harry Potter ben ik ook herbegonnen, maar ik heb enkel nog maar het eerste uit..

  • Evi

   Stond er zelf van te kijken 🙂 Toegegeven er zaten wel een paar hele dunne boekjes tussen en het lezen hielp de afgelopen weken ook wel goed om te ontspannen en beter te slapen. En inderdaad, op tijd en stond een chicklit, dat moet kunnen 🙂

  • Evi

   De laatste tijd is er echt niet meer zo veel op tv dat me kan boeien en het lezen bood heel wat afleiding 🙂 Het Diner is inderdaad eentje om over na te denken.

 • Leen Vandebergen

  Ik heb ooit één boek van Virginia Woolf gelezen, en intussen The Hours (dat gebaseerd is op Mrs. Dalloway) maar die schrijfstijl… ‘t Is vrees ik niks voor mij…
  Ne goeie chicklit moet af en toe kunnen hé, het spijst de leeshonger 🙂
  Het bujoboek plan ik niet te lezen, ik heb al een paar jaar een bujo en doe dat op mijn eigen manier, al kijk ik wel eens bij andere bujo’ers voor ideetjes, maar die hele hype errond, dat hoeft voor mij niet. Al kan ik me voorstellen dat het voor mensen die op zoek zijn naar structuur en een leeg hoofd het ideale begin kan zijn.
  Ik las al enkele boeken van Ian McEwan, maar dit nog niet – soms vind ik een boek van hem afschuwelijk, dan weer erg goed, dus het is zo’n beetje haat/liefde 🙂 Benieuwd wat dit gaat zijn, ik zet het op mijn lijst! (Ah, daar staat het blijkbaar al… Ahum.)
  Ik heb vorig jaar een HP-heropleving gehad en de hele reeks in één ruk uitgelezen. Voor de laatste drie boeken was dat toen mijn eerste keer. Ik wil ze graag nog eens lezen en dan in het Engels!

  • Evi

   Ja, Mrs. Dalloway was toch ook mijn ding niet meteen 🙂 Denk om heel eerlijk te zijn van weinig mensen 😉 En inderdaad een chicklit op tijd en stond moet zeker en vast kunnen! HP las ik hoofdzakelijk in het Engels en vond die in die taal toch net dat ietsje beter dan in het Nederlands, maar dat is ook persoonlijk he.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *