Persoonlijk

Our house … in the middle of the street

Jullie konden er hier en daar op de blog al een hint over lezen: we hebben een huis gevonden en gekocht! Het heeft wat voeten in de aarde gehad maar intussen zijn alle papieren getekend en is onze zoektocht (eindelijk) afgelopen.

Ons oorspronkelijke plan was om een quasi afgewerkt huis te kopen in de streek waar we nu wonen. We wonen hier namelijk erg graag, het is relatief dicht bij het werk en Tuur zou niet moeten veranderen van crèche. Tot we na een tijdje zagen dat we daarvoor ofwel de Euromillions zouden moeten winnen of een huis zouden moeten kopen dat we helemaal zouden moeten verbouwen. Dat laatste zagen we om verschillende redenen (allebei een te drukke job, klein kindje, …) niet zitten, dat eerste tja … beetje onrealistisch denk ik 😉

Na veel wikken en wegen werd onze zoekperimeter uitgebreid, en dan nog wat uitgebreid en dan nog wat … tot we uiteindelijk aan de – voor ons – andere kant van de ring een huis zagen dat we allebei geweldig vonden. Enig minpuntje: locatie. Een ongelooflijk drukke baan waar het verkeer zelfs na acht uur ‘s avonds nog voorbij zoefde. Gelukkig was mijn papa zo slim om eens te kijken op de website van de projectontwikkelaar die dat huis bouwde. En ja hoor, ze hadden een project binnen onze perimeter. Het oplijsten van pro’s en contra’s begon want zelf zag ik bouwen minder goed zitten (waar zouden we in godsnaam de tijd vandaan halen om die bouw op te volgen?), zou een sleutel-op-deur woning niet erg duur uitvallen, wat als de woning niet klaar zou zijn tegen dat Tuur naar school moet gaan, … Maar aan de andere kant het ligt in een ongelooflijk rustige buurt, het is dichter bij mijn ouders (altijd handig als Tuur naar school gaat gaan), we zouden een volledig nieuw huis hebben, … Een kijkwoning werd bezocht, net als de toonzaal zodat we meer inzicht kregen in de beschikbare materialen die binnen de prijs vallen. En uiteindelijk een paar afspraken met de verkoper en heel wat slapeloze nachten later besloten we om ervoor te gaan.

De papiermolen werd opgestart en afgerond en dus wordt het binnen een paar weken heel concreet: dan starten de bouwwerken en als alles goed gaat kunnen we tijdens de zomer van volgend jaar in ons nieuwe huis intrekken. Ik kijk er alvast al enorm naar uit!

23 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *