Boeken & leestips

Ongelezen boeken – update

Aan het begin van dit jaar nam ik me voor om zoveel mogelijk mijn ‘ongelezen’ boeken te gebruiken voor de Verbeelding Book Challenge en geen nieuwe boeken meer te kopen. Het jaar is intussen halfweg dus tijd om eens te kijken hoe het hier met staat.

In totaal las ik al 23 boeken dit jaar, waarvan 20 voor de Verbeelding Book Challenge. Daarvan las ik er welgeteld 5 uit mijn ‘ongelezen’ lijst (want bij het lezen van Sisterland kwam het verhaal me zo bekend voor dat ik moest vaststellen dat ik het toch al gelezen had). Geen topper, want er schieten er nog heel wat over 🙁

Het aantal nieuwe boeken dat ik de afgelopen zes maanden kocht viel voor mijn doen goed mee: 8 in totaal waarvan 5 op mijn e-reader. Dat ik toch wel al veel boeken las maar onderstaande lijst niet slonk heeft alles te maken met het feit dat ik de bibliotheek opnieuw ontdekte. Ik was heel lang niet meer geweest maar Tuur vindt boekjes kijken enorm fijn en om voor voldoende afwisseling te zorgen zonder me er blauw aan te betalen ga ik regelmatig (en zo nu en dan eens met hem) naar de bibliotheek. En als ik daar rondloop is de verleiding om boeken voor mezelf mee te nemen te groot 🙂 Al ga ik de komende maanden toch proberen om van onderstaande lijst nog een aantal boeken te lezen.

 • Ga niet naar Canada
 • Bring up the bodies
 • Sisters of Treason
 • The lady in the tower
 • Fall of Giants
 • Het geluid van de nacht
 • Here I am
 • The Luminaries
 • Sisterland
 • One night in winter
 • We moeten het over Kevin hebben
 • De nacht der tijden
 • The stranger’s child
 • Blood & beauty
 • A man in love
 • De Club Dumas
 • A place of greater safety
 • Mrs. Dalloway
 • The six wives of Henry VII
 • Winter’s tale
 • World without an end
 • The Goldfinch
 • The Chronicles of Narnia
 • Three sisters, three queens
 • Les Misérables
 • The pillars of the earth
 • Anna Karenina
 • De begraafplaats van Praag
 • Ace, King, Knave
 • Het land van belofte
 • De toren
 • To the end of the land

Nemen jullie deel aan een reading challenge? Hoe zit het met jullie ongelezen boeken in de kast?

10 Comments

 • zwartraafje

  Ik doe mee aan een Goodreads-challenge, een Reading Bingo en misschien ga ik ook proberen om de Verbeelding Book Challenge te vervolledigen. Dat lijstje heb ik pas onlangs eens goed bekeken en momenteel mis ik nog vijf puntjes. Het aantal ongelezen boeken is dan weer een andere zaak. Toen ik eind vorig jaar besloot om daar dit jaar zoveel mogelijk van te lezen om het aantal omlaag te krijgen was ik heel enthousiast. Ik las ondertussen al 30 van die boeken maar vermits ik er in dezelfde tijd ook enkele kocht -en kreeg (23) is het aantal jammer genoeg nog niet bijster gezakt.

 • Talitha

  Ik kwam écht niet door Here I Am heen en heb het zelfs retour gestuurd bij Bol.com… Vreemd, want mijn all time favorite boek is wel van Jonathan Safran Foer! Ben dus benieuwd naar jouw ervaring!

 • Annelies

  Ik heb weinig ongelezen boeken in mijn kast (een tiental ofzo), omdat ik eigenlijk niet vaak boeken koop. Enkel wanneer ik heel zeker ben dat ik het boek goed ga vinden of wanneer het boek gewoonweg in belgie niet in de bib te vinden ofzo (Engelse historische fictie). Qua stijl in boeken liggen we dicht bij elkaar denk ik. Bring Up The Bodies is 1 van mijn favoriete boeken ooit, vond ik zelfs beter dan Wolf Hall! Blood & Beauty is ook heel goed en naar Sisters Of Treason ben ik benieuwd want ik vind Freemantle een geweldige schrijfster!

  • Evi

   Ik dacht inderdaad wel al dat we qua boekensmaak overeenkomen 🙂 Engelse historische fictie vind ik sowieso bitter weinig bij ons in de bib dus ja … 😉

 • Lize

  Bijna al mijn boeken in mijn boekenkast zijn ongelezen. De gelezen boeken houd ik niet meer bij. Ik probeer ook zoveel mogelijk boeken uit mijn eigen kast te lezen maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

  • Evi

   Ja he, ik vind het ook niet altijd even makkelijk om boeken uit mijn eigen kast te nemen en te lezen. Maar wegdoen, dat zou ik dan weer niet kunnen.

 • Leen Vandebergen

  Dat valt nog goed mee he, ik heb intussen een halve Billykast plus nog een stuk of twintig daarnaast en ben net nog langs de Fnac en Standaard Boekhandel geweest met bons, lalala. Iets dat ik echt niet kan afleren: boeken kopen…
  Ik deed ook mee aan de Verbeelding challenge, maar ben er eigenlijk totaal niet meer op aan het letten… En op Goodreads mijn eigen challenge om 52 boeken te lezen, wat dit jaar niet zo’n probleem gaat zijn 🙂

  • Evi

   Oh wauw, 52 boeken in 1 jaar lezen, daar kan ik alleen maar van dromen 🙂 En tja boeken kopen volledig afleren dat gaat me vrees ik toch ook niet lukken 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *