Varia

Mijn vakantie-abc

Ik las deze post bij haar en kreeg er inspiratie door 🙂 Onze vakantie is intussen al een tijdje bezig en dus lijkt het me een ideaal moment te zijn om mijn eigen vakantie-abc met jullie te delen:

Aperitieven: in de vakantie mag het allemaal op een iets trager tempo en is er tijd en ruimte om te aperitieven.

Bruin kleurtje, ook dat is vakantie voor mij. Niet dat ik uren in de zon lig te bakken maar door tijd buiten door te brengen met Tuur of te gaan joggen onder een stralend zonnetje krijg ik wel een bruin kleurtje.

Cava: hoort uiteraard samen met het aperitieven! Maar dat gaat evengoed met een glas witte wijn of rosé hoor. Moeilijk ben ik op dat vlak niet echt 😉 Ik vind het wel heel fijn om te kunnen aperitieven, al wat hapjes te eten en ondertussen bij te praten.

Digitale detox: op vakantie doe ik aan digitale detox of toch een beetje. Blogs blijf ik lezen, net als updates bekijken op sociale media maar mijn werkmailbox die gaat dicht.

Eten: tja vakantie dat is het moment waarop ik net iets minder let op wat ik eet en wanneer er wel eens ijsjes en dessertjes aan te pas komen.

Familietijd: doorheen het jaar maken we sowieso wel regelmatig tijd vrij voor familie maar doordat zowel ik als mijn broer in de zomervakantie verjaren maken we er dan extra tijd voor vrij.

Genieten: doen we soms te weinig doen doorheen de rest van het jaar en doen we dus dubbel en dik tijdens de vakantie.

Hoofd leegmaken: iets wat ik absoluut probeer te doen tijdens de vakantie, zorgen voor rust in mijn hoofd. Net door eens niet veel te plannen en het motto ‘niets moet alles mag’ aan te houden.

20170716_161921

Ijs: o zo lekker, zeker als het om cookie dough van Ben & Jerry’s gaat 😉 En iets wat voor mij absoluut tot de zomer behoort want ijs wordt hier in de winter weinig gegeten.

Joggen: doorheen het jaar probeer ik om twee keer in de week te gaan joggen, maar het komt er door omstandigheden niet altijd van. Tijdens de vakantie is hier veel meer tijd voor en pik ik deze hobby graag opnieuw op.

Koken: ik ben absoluut niet de grootste chef-kok maar ik kook wel graag. Vakantie is voor mij het ideale moment om nog eens achter de kookpotten te staan en nieuwe recepten uit te proberen.

20170716_161847

Lezen, want vakantie en eigenlijk de zomer in het algemeen staat bij mij synoniem voor veel lezen. Er is dan sowieso al weinig op tv dat me echt kan boeien en niets is heerlijker vind ik dan in de avondzon te genieten van een goed boek. Uiteraard gaat de e-reader mee op vakantie: uren leesplezier zonder al dat extra gewicht van boeken 😉

Meststoffen Meetup: die gaat tegen het einde van onze vakantie door, iets wat ik een perfecte afsluiter vind en waar ik naar uitkijk.

Nederland: daar gaan we op vakantie. Het is de allereerste keer dat we echt op vakantie gaan met Tuur en om dat avontuur aan te gaan gingen we liever niet al te ver weg. Ik ben wel heel benieuwd naar hoe het gaat gaan!

Opruimen: tijdens de vakantie ruim ik ook graag al eens kasten op. Vreemd trekje I know maar het is een van de weinige momenten om eens echt grote kuis te houden en een opgeruimd huis geeft rust in mijn hoofd.

Pyjamadagen of in ieder geval toch tot de middag in pyjama rondlopen, iets wat voor mij onlosmakelijk verbonden is met vakantie.

Quality time: want in de vakantie moet geen van ons beide werken waardoor we echt wel wat tijd voor ons als koppel hebben. Het is ook het moment voor wat me-time zodat onze batterijen opnieuw helemaal opgeladen zijn.

Restaurantbezoeken: die gaan sowieso op het programma staan 🙂 Want zeg nu zelf, wat is er heerlijker dan tijdens je vakantie je benen onder tafel te kunnen schuiven en bediend te worden?

‘S avonds langer opblijven: doordat in de week de wekker vaak erg vroeg afloopt en de nachten soms wel eens erg kort kunnen zijn probeer ik er dan op te letten om telkens op hetzelfde uur en vrij vroeg te gaan slapen. Tijdens de vakantie kan minstens 1 van ons twee ‘s ochtends wat langer in bed liggen of een middagdutje doen en dus kan ik ook ‘s avonds later gaan slapen.

Tafelen: ik hou ervan om uitgebreid te ontbijten of ‘s middags of ‘s avonds gezellig samen aan tafel te eten. Tijdens het jaar kunnen we niet altijd lang en uitgebreid ontbijten, tijdens de vakantie dus des te meer.

Uitslapen of toch een variant daarop. Doorheen het jaar gaat de wekker meestal rond kwart voor zes af maar tijdens de vakantie gaan we al wat later slapen en slaapt Tuur (en wij) ‘s ochtends hopelijk wat langer.

Vieren want ik verjaar tijdens de vakantie en dat moet en zal gevierd worden 🙂

20170528_135156 (1)

Waterspelletjes: in ons vakantiedomein is er een subtropisch zwembad en aangezien Tuur een flinke waterrat is heb ik een sterk vermoeden dat we daar heel wat tijd zullen doorbrengen.

X: toegegeven dit is zo een moeilijke letter dat ik hem gebruik om de lege plekken in mijn agenda met aan te duiden. Daar waar ik doorheen het jaar meestal alles minitieus plan worden er in de vakantie geen echte plannen gemaakt, of wordt er in ieder geval geen strikte planning gevolgd.

Yoga: dankzij de Perfect? blogchallenge ontdekte ik afgelopen week hoe fijn ik yoga vind en dus hoop ik dat ik deze vakantie hier nog wat extra tijd voor ga kunnen vrijmaken.

Zot doen met Tuur, iets waar ik tijdens de vakantie tijd voor heb en eindeloos van kan genieten. Zalig vind ik het als hij begint te schaterlachen omdat we onnozel aan het doen zijn.

Is jullie vakantie al begonnen? Hebben jullie (wilde) plannen?

15 Comments

 • Misssexandthecity

  Zalig he, zo vakantie….de countdown is begonnen, nog een week je werken en ik mag 3 weken vakantie nemen….samen met mijn gezin, pure quality-time en gewoon ook eens niks doen…..geniet nog van je vakantie!

 • Samaja

  Ik moet nog wachten tot 14 augustus, het begint nu echt wel te wegen. Wilde plannen hebben we niet echt, we laten het voor een keertje gewoon op ons afkomen. Jouw overzicht bracht me alleszins al helemaal in vakantiestemming. Geniet ervan!

 • zwartraafje

  Leuk zo’n zomers lijstje. Bruinen zit er hier niet in vermits ik eigenlijk enkel knalrood word en dus gewoon binnen -of in de schaduw blijf wanneer de zon hevig schijnt. We hebben geen vakantie op de planning staan en genieten dus gewoon af en toe van een fietstochtje of een ijsje gaan eten.

  • Evi

   Hier ook nog een weekje vakantie & daarna back to work. Maar gelukkig hebben we dit najaar nog vakantie 🙂 Geniet nog van je weekje vakantie!

 • fieke

  Leuke blogpost! Vakantie gaat altijd te snel voorbij… Wij waren vorige week op reis, en deze week ben ik nog een weekje thuis met J. omdat de crèche nog gesloten is. De rest van mijn verlof spaar ik nog even op 🙂

  • Evi

   Thx! Hier vorige week ook op reis en deze week ook thuis wegens crèche gesloten 🙂 En inderdaad vakantie gaat altijd te snel voorbij. Gelukkig hebben we er nog wat dit najaar, altijd fijn om daar dan naar uit te kunnen kijken 😉

 • Hilde

  Wat een leuke post ook weer! Heb hier stiekem mee van genoten. Ik kan me in veel dingen terugvinden, zo zeker ook wat die digitale detox betreft :-). Zo even weg van het scherm, het heeft me al goed gedaan de afgelopen week. Mijn broer en ik verjaren ook in dezelfde maand en dat wordt in onze familie ook samen gevierd 🙂 . Die cookie dough is echt super hé, heb ‘m onlangs leren kennen dankzij m’n dochter, best verslavend. Uitslapen en genieten in elk mogelijk opzicht hoort er hier nu ook bij, nu ook de dochter dit jaar ècht vakantie heeft en niet aan tweede zit hoeft te denken ;-).

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *