Hardlopen

Mijn sportieve doelen voor 2018

Midden vorig jaar nam ik me voor om tegen het einde van het jaar 10 kilometer te kunnen lopen. Dankzij mijn deelname aan de eindejaarscorrida en doordat ik dat voornemen samen met collegablogster Julie ondernam realiseerde ik het ook! Nu het nieuwe jaar een goeie maand ver is, is het tijd om mijn sportieve doelen voor dit jaar vast te leggen. En meteen ook na te denken over hoe ik ze ga realiseren.

1ste sportieve doel: scherpere tijd voor mijn 10 kilometer

Begin december liep ik voor het eerst terug die befaamde 10 kilometer. Een hele prestatie, waar ik best trots op was en ben. Maar de tijd waarop ik die 10 kilometer loop is niet zo fantastisch. Ik weet dat ik sneller kan. En dus wil ik dit jaar mijn persoonlijke tijd op deze afstand verbeteren.

Screenshot_20171202-144925 (2)

2de sportieve doel: 10 miles

Sinds ik vorig jaar terug intensiever aan het joggen ben droom ik van de 20 kilometer van Brussel. Ik liep die afstand een flink aantal jaar terug. En vond dat toen een fantastische ervaring. Ik zou hem dus heel graag nog eens willen lopen. Maar dit jaar deelnemen aan die wedstrijd in mei lijkt me niet zo realistisch te zijn. Eerst zorgen dat die 10 kilometer wat vlotter gaat. Omdat ik er toch ook wel wat kilometers wil bij doen, ga ik ernaar streven om tegen midden april 16 kilometer te kunnen joggen. Of met andere woorden, klaar zijn voor de 10 miles van Antwerpen. Ik heb er nog nooit aan deelgenomen dus het lijkt me ook wel een fijne doelstelling te zijn. En dan ben ik meteen een ervaring rijker. Ik ga me wel heel bewust geen richttijd opleggen. Uiteraard heb ik wel een tijd in mijn hoofd, maar het allerbelangrijkste gaat zijn dat ik ze kan uitlopen (zonder nadien dood te vallen 😉 ).

20171229_123850

3de sportieve doel: fun beleven

Maar bovenal wil ik er vooral veel plezier aan beleven. Want als dat laatste wegvalt, dan weet ik dat al de rest niet zal lukken. Dus leg ik me ook heel bewust geen al te scherpe richttijden op. En zelfs al haal ik die kilometers niet tegen de bewuste datum, dan is dat ook ok. Zolang ik maar plezier beleef aan het joggen!

Klaar-voor-Het-fitste-netwerk

Hoe ik mijn sportieve doelen ga proberen te realiseren

Om te beginnen door opnieuw proberen om drie keer per week te gaan joggen. De ziektekiemen die me de voorbije weken parten speelden zijn bijna weg. En het begint ook terug al wat langer licht te zijn buiten. Dus het excuus dat het te donker is verdwijnt bijna 😉 Het vergt wel wat planning, maar door goeie afspraken te maken met het lief en mijn angst voor het donker opzij te zetten moet dat wel lukken.

Ik ben ook opnieuw aan het joggen met een trainingsschema. Door in december deel te nemen aan Het Fitste Netwerk en tot het winnende team te behoren kreeg ik een hele hoop punten cadeau voor de Start 2 run app. En dus selecteerde ik een nieuw trainingsschema: 10 miles voor beginners. Uit ervaring weet ik dat zo een trainingsschema me enorm helpt. Niet alleen zit er wat structuur in mijn trainingen, er is ook wat druk om op bepaalde momenten echt wel te gaan trainen. De eerste trainingen zitten er intussen op. En alhoewel ik geen fan was van de aanmoedigingen van Evy in de Ipodversie, mis ik ze nu toch wel een beetje in het trainingsschema.

Ook mijn eetgewoonten ga ik terug wat nauwer onder de loep nemen. En de wat meer ongezonde dingen vervangen door gezondere varianten. Tot slot ga ik ook op zoek naar een loopbuddy, want ik vond dat een gigantische stimulans om die 10 kilometer te halen en die eindejaarscorrida te lopen. Kandidaten mogen zich altijd melden 😉

Wat zijn jullie sportieve doelen voor dit jaar? 

15 Comments

 • fieke

  Wauw, nog steeds zo veel bewondering voor dat lopen! Helaas kunnen mijn knieën dat niet aan, en ik ben nu ook op de sukkel met mijn bekken.
  Ik heb vorige week een activity tracker gekocht en wil zo elke dag 10.000 stappen zetten (bovenop mijn fietsritten van en naar het werk). Zwemmen zou ik ook weer willen doen, maar qua planning is dat nog niet zo eenvoudig. Hoog tijd dat het wat langer licht is, want dat motiveert nog meer om ‘s avonds (na het eten) nog buiten te komen 🙂

  • Evi

   Ik verlang ook naar dagen dat het langer licht is hoor. Maakt alles zoveel makkelijker 🙂 Hopelijk is het niet te erg met je bekken en ben je snel terug beter! Zwemmen doe ik soms ook en wat hier dan vooral helpt is een zwembad dat open is tot een uur of tien ‘s avonds.

 • Josefien

  Go go go Evi!
  Ik ben zeker dat je je doelen zal en kan halen. Die fun is inderdaad het allerbelangrijkste!
  Ik zal je met plezier stimuleren en veeeeeel peptalk geven tijdens onze date op 24 maart ?

 • Chez Julie

  Mooie doelstellingen! En ik beaam, een buddy helpt echt wel ? Bij mij verloopt het joggen helaas wat op een lager pitje sinds ik van job veranderde, maar hopelijk vind ik de komende tijd terug wat ademruimte. Een 10 miles laat ik dus aan mij voorbijgaan, maar voor alles onder de 10 km ben ik steeds te enthousiasmeren ?

  • Evi

   Goed om weten 😉 En je weet he, eenmaal het terug wat langer licht is ‘s avonds & er wat meer ademruimte is zijn er daar bij jouw werk in de buurt mooie looproutes. Dus dan geef je maar een seintje 😉

 • Sofie

  Wow, sterk! Soms zou ik ook weer willen joggen maar ik ontzie het mij om naast het wandelen met de honden nog tot aan de Finse looppiste te gaan en daar nog eens een half uur of langer te joggen. Ik moet wel dringend mijn rugoefeningen gaan doen.

 • Flavie

  Ik vind het chapeau vinden dat je zo’n doorzetter bent!
  Gisteren hebben we eindelijk eens een aantal km’s gewandeld… het is te voelen aan mijn spieren vandaag en de zin om terug wat sportiever te zijn is terug. Eens we verhuisd zijn ga ik er terug ten volle voor!

 • Anneke

  Gaat keihard lukken die 10miles! Ook een keertje gedaan en ik vond dat eigenlijk leuker dan de 20km van Brussel 😀
  En groot gelijk dat je jezelf niet echt een tijd oplegt (deed, en doe, ik ook niet), gewoon vooral veel leute hebben aan het lopen. Dat is het belangrijkste!
  Btw: die ene foto met die broek in het koraal… is dat die van Evy Gruyaert? 😉 Ik heb dezelfde, denk ik 🙂 (Zit za-lig!)

 • Leen

  Ik wil wel solliciteren maar ik moet eerst terug 5km halen 😀 Ik ging ooit supporteren op de 10 Miles voor het lief en zijn vrienden en daar was zooooveel volk, bah! Hem meelopen moet dan weer wel een fantastische ervaring zijn. Veel trainplezier!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *