Kookboek review

Kookboekweek #4

Ook dit jaar ga ik proberen om regelmatig een kookboekweek in te lassen. En nadien een recensie van het boek hier te publiceren. De afgelopen week maakte ik een aantal gerechten klaar uit het laatste boek van Sandra Bekkari, Nooit meer diëten 4, wat ik cadeau kreeg van mijn broer en schoonzus voor kerst. Eerder al selecteerde ik haar vorige boek voor een kookboekweek. En ook deze keer bevielen de gerechten me enorm.

Kookboekweek: Nooit meer diëten 4

Net als haar vorige boeken start ook ook dit boek met enkele handige tips en tricks. Dit keer niet over de 7 Sanastappen of 10 pijlers voor een bruisend leven. Maar wel zes pijlers voor een positief leven. Wereldschokkend zijn ze niet, maar het was wel fijn om een aantal dingen die ik intussen alweer wat vergeten was nog eens te lezen. De rest van het boek is ingedeeld volgens receptcategorieën: ontbijt, tussendoor, hapjes & soep, meeneemlunch, hoofdgerechten en desserten.

Ik maakte dit keer 2 lunchgerechten, 4 hoofdgerechten en 1 sapje klaar uit Nooit meer diëten 4.

Pastasalade met rucolapesto, groene groenten en parmezaanse kaas (p. 109)

PastasaladeIk maakte deze salade op voorhand klaar en smulde er twee middagen van op het werk. Volgens het recept kan je de salade warm en koud eten. Ik at ze enkel koud en vond ze meer dan geslaagd. Handig aan deze salade is trouwens dat je zowat alle groene groenten die je in huis hebt liggen kan gebruiken.

Waldorfspread (p. 114)

WaldorfEen supereenvoudig gerecht om te maken en o zo lekker licht als lunch. Eentje dat ik nog vaak ga klaarmaken 🙂

Lamsgehaktballetjes met tomaat en mozzarella (p. 123)

LamsgehaktIk ben wel fan van een lekkere gehaktschotel op tijd en stond. En deze scoort hoog in mijn lijstje van favorieten! Hij vraagt wel iets meer tijd om te maken dan de andere gerechten. Maar het blijft uiteindelijk al bij al een erg eenvoudig gerecht. Ik at hem samen met wat brood, maar je kan hem ook met courgettepasta of dergelijke eten.

Veggietartaar van mozzarella met frietjes van zoete aardappel (p. 163)

tartaarOpnieuw een enorm eenvoudig te maken gerecht, dat absoluut niet veel tijd vraagt. Maar wel fantastisch lekker is! Ook dit gaat hier nog vaak op het menu verschijnen.

Lasagne van courgette met gerookte zalm, spinazie en ricotta (p. 169)

Courgette-lasagneHet was de allereerste keer dat ik zelf een lasagne van courgette maakte en had er op voorhand wat schrik voor. Uiteindelijk bleek dat nergens voor nodig te zijn, want zelfs een totaal geen goede kok als ik slaagde erin om het tot een goed einde te brengen. Deze lasagne serveerde ik trouwens met wat sla en rucola erbij.

Toast van zoete aardappel met tomaat, mozzarella en waterkerspesto (p. 170)

ToastIk was van in het begin geïntrigeerd door dit gerecht want de combinatie van warme zoete aardappel met daarop pesto en mozzarella leek me wat vreemd te zijn. Maar smaakte verrassend genoeg wel lekker. Mijn stukjes aardappel dienden wel wat langer te garen dan de voorgeschreven tijd. Maar dat lag aan het feit dat ik ze wat dikker had gesneden dan opgegeven.

Bloody Mary (p. 81)

SapjeIk wou ook eens een van die powersapjes uit het boek uitproberen. Aangezien ik voor dit sapje alle ingrediënten in huis had was de keuze snel gemaakt. In tegenstelling tot de gerechten kon ik dit dan weer absoluut niet smaken. Naar mijn gevoel smaakte het te pikant en te bitter.

Mijn eindoordeel

Net als in haar andere boeken vind je hier een hele reeks gerechten die vrij eenvoudig zijn om te maken. En die bovendien licht verteerbaar zijn. De gerechten die ik selecteerde smaakten me – buiten het sapje – allemaal erg goed. Ik koos wel bewust voor gerechten die niet al te veel voorbereidingstijd in beslag namen. Maar ga de komende weekends me ook eens aan de gerechten wagen die wel wat meer tijd vragen. En iets wat ik absoluut eens wil proberen is het gerecht om zelf bounty’s te maken 🙂

“Nooit meer diëten 4” is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 24,99 euro. Ik kreeg het boek cadeau voor kerst en besloot om het te gebruiken voor mijn eerste kookboekweek van dit jaar. 

Maakten jullie al gerechten klaar uit een van de Nooit meer diëten boeken? Doen jullie ook mee aan kookboekweek? 

10 Comments

 • fieke

  Nog geen ervaring met de boeken van Sandra Bekkari, maar ik kijk wel heel af en toe naar haar tv-programma en alles ziet er wel heel makkelijk, gezond en lekker uit. Net zoals de gerechten die je uit het boek maakte!
  Ik ga dit jaar weer elke maand proberen van kookboekweek te doen. ‘k Kijk er alvast al naar uit!

  • Evi

   Ik vind haar gerechten enorm lekker. En vooral ook erg eenvoudig om te maken, wat zeer handig is voor een niet fantastische keukenprinses als mezelf 🙂 En hoera dat je elke maand van kookboekweek gaat proberen te doen 🙂 Ik kom graag inspiratie opdoen!

 • Hilde

  Oh de nooit meer diëten kookboeken :-). Ik maak er heel graag gerechten uit klaar. Net door de gezonde afwisseling vind ik er wel altijd iets tussen dat me bevalt. Een tijdje terug recenseerde ik het Nooit meer diëten 2 kookboek. Wat ik er toen over schreef, daar sta ik nog steeds achter :-). Zo te zien zijn deze gerechten ook erg toegankelijk, ziet er in elk geval allemaal erg smakelijk uit.

  • Evi

   Ik ben er ook fan van, onder andere om de redenen die jij opsomt. De gerechten die ik klaarmaakte uit het laatste boek waren superlekker 😉

 • Lize

  Die recepten mij allemaal lekker. Al veel goeds gehoord en gelezen over Sandra Bekkari maar nog nooit een recept van uitgeprobeerd. Tijd om daar verandering in te brengen!

 • Leen

  Ik heb hier een boek staan uit de reeks en ben er erg benieuwd naar, want ik ben een Pascale Naessens-fan en gezien die twee niet zo goed overeen komen… 🙂 De gerechtjes die je hier oplijst, zien er alvast erg lekker uit!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *