Geschenken

Duurzaam boodschappen doen met de shopper van Smartphoto

Sinds de semi-lockdown in maart doen wij als gezin zo goed als alle (kleinere) boodschappen in de buurt met de fiets of te voet. En die boodschappen doen, dat werd recent nog een tikkeltje fijner dankzij de shopper van Smartphoto!

Boodschappen doen met de shopper van Smartphoto
Met de fiets of te voet boodschappen doen

Voor de lockdown gebeurde het heel vaak dat ik op weg naar of van het werk snel even stopte bij de bakker/slager/apotheker/buurtwinkel/… voor een kleine boodschap. Toen gebeurde dat in 99% van de gevallen met de wagen. Want ja, ik was op weg naar of van het werk en daarvoor had ik de wagen nodig.

Maar toen kwam corona en ging ons land in semi-lockdown. En begon ik het fijner te vinden om de fiets te gebruiken voor zo goed als alle boodschappen die we hier in Asse doen. Het lief vindt het dan weer fijner om te voet te gaan 😉 . Enige uitzondering waren en zijn nog steeds de wekelijkse grote boodschappen in de Colruyt. Doordat ik nog een kinderstoeltje achteraan heb staan, kan ik voorlopig nog geen fietstassen hangen. Maar ik ben wel benieuwd of ik als het kan alles in die fietstassen zou krijgen 😉 .

Winkelen met de fiets en de shopper van Smartphoto
Kleine aanpassingen op weg naar een duurzaam leven

Ik ga niet beweren dat wij het meest duurzame gezin zijn dat er bestaat. Maar heel geleidelijk aan proberen we hier toch om ons er wat meer bewust van te zijn. En door kleine aanpassingen ons steentje bij te dragen. Zo drinken we bijvoorbeeld al een hele poos alleen nog maar water van de kraan. Behoren plastic flessen spuitwater sinds dit voorjaar ook voorgoed tot het verleden. Want jawel, wij kochten een SodaStream! En brengen en halen we Tuur steevast te voet of met de fiets naar en van school.

En sinds maart/april ongeveer doen we dus ook zo goed als alle boodschappen te voet of met de fiets. Alleen, ik gebruikte daarvoor zo een lelijke herbruikbare tas van Delhaize. Op zich wel goed natuurlijk, want het was een herbruikbare tas! Maar mooi is die natuurlijk niet. En misschien kwam het daardoor, maar ik vergat die ook wel al eens als ik naar de slager, bakker of apotheker ging. En dus kwamen er daar dan wel nog kleine wegwerpplastic tassen aan te pas.

Stijlvol boodschappen doen met de shopper van Smartphoto

Maar recent kwam daar verandering in. Want ik beschik sinds kort over een shopper van Smartphoto. En ben daar ongelooflijk blij mee! De shopper voelt om te beginnen erg stevig en tegelijkertijd zacht aan. En vooral dat stevig aanvoelen was voor mij wel belangrijk. Want ik ben er als de dood voor dat mijn zak eens gaat openscheuren of een hengsel het gaat begeven terwijl ik aan het fietsen ben. En al mijn boodschappen zich op straat gaan bevinden.

Shopper: eigen afbeeldingen en tekst

Daarnaast is de shopper ook erg ruim en heeft hij lange hengsels. Wat ook wel een belangrijk gegeven is hier. Want als ik voor ons drie naar de slager, bakker of op woensdagnamiddag met Tuur naar de buurtwinkel ga dan moet daar best wel wat in kunnen natuurlijk 😉 . En een tas met lange hengsels vind ik ook net dat tikkeltje praktischer op de fiets.

Doordat ik zelf foto’s en tekst op de shopper kon plaatsen (die trouwens heel mooi doorkwamen op de polylinnen structuur) vind ik hem zo leuk dat ik hem tegenwoordig standaard meeneem als ik ga winkelen. Zelfs als ik niet om huishoudelijke boodschappen ga, maar bijvoorbeeld een boek in de boekenwinkel voor mij ga halen 😉 .

One Comment

  • Katrien

    Klein beetje jaloers dat jij dat kan! Wij kunnen maar een keer per week boodschappen doen en dan is de hoeveelheid meteen te groot om dat met de fiets te doen. De supermarkt ligt ook op 6-7 km wat ook weer net te ver is om onder de middag een rap over en weer te gaan. Hier in ons dorp is helaas geen winkel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *