verbeelding book challenge
Boeken & leestips

Verbeelding Book Challenge – Gelezen in september (+freebie)

Net als de voorbije jaren neem ik ook in 2020 deel aan de Verbeelding Book Challenge. Bedoeling van deze challenge is dat je boeken leest in een ander genre dan wat je anders altijd leest. Je komt dus uit je leescomfortzone en ontdekt andere boeken. Elke maand publiceer ik een leesupdate met daarin een overzicht van de boeken die ik de maand ervoor las.

verbeelding book challenge
Verbeelding Book Challenge – Uitgelezen in september 2020

September was een maand van zoeken. Want het nieuwe schooljaar begon en de herfst deed zijn intrede. En beide zorgden ervoor dat ik wat op zoek was. Naar een nieuw ritme en momenten om te lezen, want doordat het ‘s avonds sneller donker wordt merk ik ook dat ik sneller moe ben.

En net dat zette me ertoe aan om eens na te denken hoe ik ervoor kan zorgen dat het een najaar vol leesplezier wordt. Want lezen, daar krijg ik echt wel niet genoeg van 😉 Ik kribbelde wat ideeën neer in mijn bujo en was een poosje zoet met alles in Canva in een lay-out te gieten. Maar uiteindelijk lukte het me om een freebie hierover op te stellen 🙂 Je leest er alles over onderaan dit bericht en kan hem daar ook downloaden!

De orchideeëntuin

Als kind bracht Julia Forrester uren door op het landgoed van Wharton Park. Haar lievelingsplek was de kas waar haar opa exotische orchideeën verzorgde. Nu Julia jaren later een tragisch ongeluk in haar familie moet verwerken, zoekt ze troost op haar geliefde Wharton Park. Het landgoed is inmiddels geërfd door de aantrekkelijke Kit Crawford, die het grondig laat renoveren. Tijdens de renovatie komt een oud dagboek boven water, dat mogelijk van Julia’s opa is geweest. Julia gaat op onderzoek uit en ontrafelt een jarenlang verborgen familiegeheim, dat niet alleen het leven van iedereen op Wharton Park voor altijd veranderd heeft, maar ook alles wat Julia dacht te weten over haar eigen leven in een dramatisch nieuw daglicht zet (boek.be).

De reeks over de Zeven Zussen van Lucinda Riley heb ik enorm graag gelezen. En dus wou ik me ook wel eens aan een ander boek van haar wagen. Maar dat viel de eerste pagina’s toch wel wat tegen. De orchideeëntuin bevat nochtans alle typische elementen van een goeie chicklit, maar om de een of andere reden vond ik het absoluut niet vlot lezen. De personages worden ok uitgewerkt en de plotwending zie je al van heel ver aankomen. Wat op zich niet zo erg is, want het is en blijft natuurlijk heel ontspannende lectuur. Maar ik vind wel dat je merkt dat de schrijfstijl van Riley doorheen de jaren positief geëvolueerd is. En haar meer recente boeken daardoor wel vlotter lezen.

De vlinderkamer

Het leven van Posy Montague staat in het teken van de natuur: als kind ving ze vlinders met haar vader, ze was de eerste vrouwelijke student plantkunde aan Cambridge en tegenwoordig is ze altijd te vinden in haar prachtige tuin. Maar het bijbehorende landhuis van haar familie raakt in verval, en Posy moet de pijnlijke beslissing nemen het landgoed te verkopen. Dan keert Posy’s eerste liefde, Freddie, terug in haar leven. Vijftig jaar geleden brak hij haar hart, maar nu zoekt hij weer contact. Welk geheim draagt hij met zich mee? En wat heeft het statige landgoed van Posy’s familie daarmee te maken? (boek.be)

Toen ik dit exemplaar zag liggen in de bib nam ik het mee, want ik was best wel benieuwd. Ik had eerder deze maand de Orchideeëntuin al gelezen en die was toch wel wat tegengevallen. Maar de Vlinderkamer had me dan weer vanaf pagina 1 in zijn greep.

Het verhaal leest erg vlot en doet je absoluut even alles rondom jou vergeten. Ik vond dat er ook best wel wat aangename plotwendingen inzaten. En ook de personages vond ik ten opzichte van de Orchideeëntuin beter uitgewerkt. Een aanrader dus als je nog op zoek bent naar ontspannende lectuur.

Bloggen als een pro

Iedereen kan bloggen, maar hoe word je daarmee succesvol? Volgens blogexpert Elja Daae begint dat met authenticiteit, focus en toewijding. Een succesvol blog ligt daarmee ook voor jou binnen handbereik. Blog als een pro! (boek.be)

Een boek over bloggen dat je leest in slechts 60 minuten? Daar kon ik niet aan weerstaan toen ik hem spotte in mijn Kobo Plus abonnement. En ik moet inderdaad toegeven, het boek las ik ook effectief op hele korte tijd uit!

Je krijgt heel wat tips en tricks mee en er worden heel veel blogs als voorbeeld aangehaald. Zo nu en dan was ik het met de schrijver en de geponeerde stellingen niet altijd eens. Maar ik deed er wel heel wat inspiratie op die ik voor mijn blog ga proberen te gebruiken en toe te passen.

Nieuwsbrief & freebie ‘Een najaar vol leesplezier’

Omdat ik zo graag lees en die leesmicrobe ook heel graag wil doorgeven aan iedereen hield ik me de afgelopen dagen bezig met een freebie op te stellen in Canva. Daarin bundelde ik mijn tips om (meer) te lezen dit najaar, hoe je voor een cosy leesplek kan zorgen en wat eerste hulp bij een leesdip.

En omdat ik zo graag schrijf wil ik ook heel graag starten met een maandelijkse nieuwsbrief. Wat mag je daarin verwachten? Vooral heel wat inspiratie. Denk maar aan podcasts die ik recent beluisterde, boeken die ik las, recepten die ik uitprobeerde en die hier keihard in de smaak vielen, plekken die ik bezocht, … Kortom, tal van dingen die net niet genoeg stof bevatten voor een volledige blogpost maar wel razend interessant zijn, uitstekend materiaal zijn voor een nieuwsbrief en jou hopelijk heel wat inspiratie gaan bezorgen ;-).

Wil jij je hier graag voor inschrijven en die freebie ontvangen? Dan kan dat hieronder. Ik kijk er alvast al naar uit om jou tonnen inspiratie te bezorgen!

Door op “Subscribe” te klikken, ga je ermee akkoord dat je e-mailadres wordt gedeeld met de site-eigenaar en Convertkit, zodat je marketingberichten, updates en andere e-mails van de site-eigenaar ontvangt. Gebruik de link voor afmelding in die e-mails om je uit te schrijven wanneer je maar wilt.

12 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *