Hardlopen

‘Ik heb nog nooit’ – De loperseditie

Ik las deze post bij Josie en Lien en vond hem zo leuk dat ik hem graag over neem. Kennen jullie het ‘ik heb nog nooit’-drankspelletje? Je zit in een kring en vertelt om beurt iets wat je nog nooit gedaan hebt. Iedereen die dat wel al eens gedaan heeft drinkt een shotje. Wel hier is nu de loperseditie, weliswaar zonder alcoholische dranken 😉

runner-never-have-i-ever_thumb

IK HEB NOG NOOIT…

Een teennagel verloren tijdens het lopen
Nope, ik heb wel al een paar keer een blauwe teennagel gehad maar heb er nog nooit een echt verloren door te joggen.

De weg verloren
Yes! Al een paar keer zelfs. Gelukkig neem ik altijd mijn gsm mee als ik ga joggen en heb ik een tracking van mijn parcours zodat ik mijn lief kan bellen en hem kan vragen om me terug te gidsen naar de correcte route.

Langer dan een uur op de loopband gelopen
Neen, ik haat lopen op de loopband. Geef mij maar frisse lucht en mijn eigen buurt om te gaan joggen. Dat is ook een van de dingen die ik zo fijn vind aan joggen: ik ontdek wat er allemaal veranderd is in onze eigen buurt.

From-where-I-run

In de bosjes geplast
Uiteraard 🙂 Nu veel minder maar toen ik een paar jaar terug aan het trainen was voor de 20 kilometer van Brussel ging ik regelmatig in een bosje plassen.

5K gelopen
Yes! Al een paar keer wel opnieuw van nul moeten beginnen, maar iedere keer gaat mijn conditie er wel sneller op vooruit.

10K gelopen
Yes! Momenteel haal ik ze jammer genoeg niet maar ik ben er wel terug voor aan het trainen want het blijft toch iets hebben vind ik, kunnen zeggen dat je 10 kilometer kan lopen.

Running

Een halve marathon gelopen
Neen, het verste dat ik ooit geraakt ben is 20 kilometer.

Een marathon gelopen
Neen, al zou ik dat ooit wel eens willen doen. Ooit, als ik opnieuw veel meer tijd heb om te trainen 😉

Een schuurwonde gehad
Ja hoor, ik krijg die vaak tijdens de zomer als ik ga joggen met een loszittend shortje aan. Die strakzittende broekjes vind ik dan wel niet zo stijlvol, ze houden me wel ‘wondjes’ vrij.

Gesmolten zonnecrème in mijn ogen gekregen tijdens het lopen
Nope 🙂

Een val gemaakt tijdens het lopen
Yes. Ik ben niet zo elegant en doordat ik ga joggen op straat komt het regelmatig wel eens voor dat ik mijn enkel omsla. Maar soms is dat op zo een onelegante manier dat mijn evenwicht helemaal zoek is en beland ik op mijn neus.

De top drie gehaald tijdens een wedstrijd
Neen, integendeel zelfs. De allereerste wedstrijd waar ik ooit bewust aan deelnam (dus niet als kind) eindigde ik zelfs vrij hard onderaan. Nadien is het wel beter geworden en nu is het alweer even geleden dat ik nog eens een wedstrijd gelopen heb. Maar sowieso deed/doe ik daarvoor niet mee aan een wedstrijd.

Een stop moeten maken omdat iemand de weg vraagt
Ja, maar nadien ben ik daar meteen met gestopt. Niet alleen wist ik de weg waar ze naar vroegen niet (toegegeven mijn oriëntatie en geografisch vermogen is niet van dien aard om echt heel behulpzaam te kunnen zijn 🙂 ), ik was ook helemaal uit mijn loopritme geraakt. Sindsdien doe ik dat dus niet meer 🙂

Gehuild tijdens een run
Neen, wel al een paar keer serieus afgezien maar nog niet moeten wenen.

Gestopt om water of eten te kopen onderweg
Neen, als ik lange afstanden ging lopen had ik altijd zelf wat water en eten mee. Het is me wel een paar keer overkomen dat ik niet voldoende water mee had maar als ik ga joggen heb ik bitter weinig spullen mee (en al helemaal geen geld) dus stoppen om iets te kopen zit er dan sowieso niet in.

Gedacht: ‘aah, die vieze geur, dat ben ik!
Yes, ontelbare keren al 🙂 Ik zweet nogal makkelijk en zeker als ik ga joggen.

Een bruin kleurtje gekregen, puur door het lopen
Ja hoor! Al doe ik het daar ook niet voor, het is toch maar mooi meegenomen. Alleen vergeet ik soms dat ook mijn enkels bruinen en je dus op een gegeven moment wel eens mijn kousen er in gebruind ziet staan 🙂

13642890_147950328961456_995323100_n

Andere dingen afgezegd om te gaan rennen
Neen, ik probeer om loopsessies en alle andere activiteiten op voorhand in te plannen.

Een vakantie gepland vanwege een wedstrijd
Neen, zo fanatiek ben ik nu ook weer niet 🙂

Twee voeten met blaren gehad
Twee voeten nog niet, maar ik weet wel dat ik als ik verander van loopschoenen de eerste keer wel eens een blaar durf te krijgen.

Een wedstrijd gelopen als training
Nope 🙂

Gepraat met iemand die ik niet ken tijdens een wedstrijd
Ja, al hangt het er een beetje van af hoe je praten definieert: ik praat sowieso niet veel tijdens het lopen maar vriendelijk dag zeggen tegen andere joggers doe ik wel. Bovendien loop ik met een hoofdtelefoon op dus echt lange en uitgebreide conversaties zitten er sowieso niet in.

Gepraat met iemand die ik niet ken tijdens een training
Ja, al zijn het ook hier geen uitgebreide conversaties.

Running-gear

Gelopen met een doel/pace op mijn handen/armen geschreven
Neen

Gerend met mijn hond
Neen, want wij hebben er geen 🙂 Bovendien ben ik doodsbenauwd voor honden dus je zal me er zeker niet met zien gaan lopen (ervan weg lopen daarentegen dat wel 😉 )

Gelopen in de regen
Ja hoor, hoe kan dat ook anders als je in België woont.

Gelopen in de sneeuw
Ja! Zalig vind ik dat: dat knisperende geluid onder je voeten, extra je best moeten doen om niet te vallen en die prachtige taferelen dat het oplevert. Ik kan daar echt van genieten.

10838838_893764567315084_1476601575_n

Een vriend/vriendin overtuigd om deel te nemen aan een wedstrijd
Ik heb dat ooit geprobeerd maar het is me nog niet gelukt.

Zelf overtuigd geweest om aan een bepaalde run deel te nemen
Ja, toen ik de 20 kilometer door Brussel ging lopen. Een ex-collega en intussen goeie vriendin overtuigde me toen om mee te doen. En daar heb ik nog geen spijt van gehad.

Geld betaald voor foto’s van een wedstrijd
Neen, om de eenvoudige reden dat ik daar nooit elegant op sta. Al vrij snel nadat ik vertrokken ben zie ik zo rood als een overrijpe tomaat. En dat blijft ook nadien nog een tijdje zo trouwens.

Een selfie gemaakt tijdens het lopen 
Zo nu en dan maak ik er wel eens een maar aangezien ik daar altijd mega-onflatterend opsta zijn die niet voor publicatie vatbaar 😉

Een wedstrijd gelopen in het buitenland
Neen, al zou ik dat ooit wel eens willen doen.

Wilde dieren tegengekomen tijdens het lopen
Of ze echt wild waren weet ik niet maar toen ik met een goeie vriendin ‘s avonds ging joggen in het Zoniënwoud zijn we eens herten tegengekomen. Was best wel verschieten en ik ging spontaan een beetje sneller lopen 😉

Verkleed een wedstrijd gelopen
Neen, ik denk niet dat dat erg comfortabel moet zijn. Geef mij maar mijn eigen sporttenue.

Een blessure gehad
Jammer genoeg is een scheenbeenvliesontsteking me niet vreemd 🙁 Sindsdien let ik er wel beter op en stretch ik zowel voor als na het joggen.

Stretchen

Gelopen met een running budding
Ja hoor! Trainen voor de 20 kilometer deed ik samen met een goeie vriendin. De wedstrijd zelf liepen we elk op ons eigen tempo maar we zijn toen wel regelmatig samen gaan trainen. Ik vond dat wel heel fijn om te doen & zou dat eigenlijk graag nog doen, maar er is jammer genoeg wat tijdsgebrek aan mijn kant daarvoor.

Et voila: 18 punten!  Zin gekregen om deze tag over te nemen? Laat het dan zeker weten in de comments. Dan kom ik met veel plezier bij jou lezen!

16 Comments

 • Samaja

  Lopen in de sneeuw lijkt me echt moeilijk. Ik vind wandelend in de sneeuw al een uitdaging! Ik ben zelf geen loper, maar ik ben ook lid van de rode tomatenclub, bij gelijk welke sport :-).

 • Lies

  Oh leuke tag. Maar aangezien ik een broertje dood heb aan lopen ben ik geen kandidaat om hem over te nemen.
  van die andere tag die je stuurde ga ik wel nog werk maken 🙂

  • Evi

   Geen idee van eigenlijk van waar die angst komt. Maar sinds ik kind ben heb ik er echt immens bang van, zelfs van die kleine exemplaren die amper tot aan mijn enkels reiken.

 • Leen

  10K kunnen lopen klinkt inderdaad een pak beter als “euhm ja… bijna 5K.. voor de drieduuzendste keer” 😀 Ik heb ook van die vreselijk aansluitende broeken om te lopen maar die zijn – raar genoeg, vond ik in het begin toen ik die bij daglicht zelfs niet durfde te dragen – gewoon heerlijk. Een shortversie heb ik nog niet gevonden, misschien tegen volgende lente eens werk van maken. Die koptelefoon die jij gebruikt is dat een goeie? Ik heb de neiging om ook langs mijn oren keihard te zweten als ik die afdek, dus ik vraag me dan af hoe je zo-eentje goed kan proper houden. Ik gebruik er momenteel geen omdat de oortjes die ik al had altijd keisnel verslijten… Maar gezien ik binnenkort aan het 10K-programma hopelijk toch kan beginnen zou het wel handig zijn om er terug te hebben voor de intervaltrainingen. Ik loop graag mee aan wedstrijden want dan heb je echt zo’n “doel” om voor te lopen, maar ik vind het wel leuk om dat samen met anderen te doen, hoewel ik liever mijn eigen tempo aanhoud en dan zie ik hen aan de finish wel weer… Ben een heel asociale loper 😀 Lopen in de sneeuw is heerlijk he! Enfin toch in de Belgische centimerkes.

  • Evi

   Ik ben op zich ook een asociale loper hoor, maar meedoen aan wedstrijden doe ik inderdaad ook het liefst met anderen. Ieder loopt dan wel zijn tempo en we zien elkaar dan wel terug aan de finish. Anders samen eens een wedstrijd lopen want jij woont denk ik niet zo ver van waar wij wonen? Die hoofdtelefoon daar ben ik supertevreden van. Ik liep vroeger met de oortjes van mijn ipod maar ik zweet gigantisch hard, ook aan mijn oren, en dus vielen die dingen er altijd uit. Deze hier blijft supergoed zitten en blijft ook echt wel proper 🙂 Ik kreeg hem een paar jaar terug van het lief cadeau & is er eentje van Philips.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *