Op (uit)stap

Onze tips voor de verlengde kerstvakantie

Intussen is mijn paniek rond sh*t drie weken kerstvakantie en mondmaskers voor zesjarigen op school al wat gaan liggen. En slaagde ik er zelfs in om voor die verlengde kerstvakantie activiteiten op te lijsten. Zodat het toch wel een vrolijke drie weken gaan worden. En omdat ook jij misschien wel wat inspiratie zoekt om drie weken met je kroost thuis door te brengen, maakte ik hieronder een overzicht van de dingen die bij ons op de planning staan.

verlengde kerstvakantie

Verlengde kerstvakantie: wat wij allemaal van plan zijn!

Om te beginnen: volgende week eerst nog twee dagen werken. Want een extra week vakantie nemen, dat zat er niet in wegens niet genoeg dagen vakantie. Maar goed, twee dagen die spreidstand doen van werken en tegelijkertijd een zesjarige entertainen, dat zag ik nog net zitten.

Vanaf woensdag heb ik dan vakantie en ga ik tal van leuke dingen doen met Tuur. Het lief heeft ook vakantie, maar pas begin januari. Iets wat we trouwens elk jaar doen: we nemen elk één week vakantie. Zodat ieder van ons wat quality time met Tuur kan doorbrengen.

Wat staat er nu bij ons zoal op de planning? Wel, Tuur is nog steeds grote fan van knutselen. Dus ja er zal hier heel wat getekend, geknipt, geplakt en geverfd worden. Ik maakte alvast een Pinterestbord aan met leuke, maar haalbare ideeën.

Gezellige binnenactiviteiten

Naast knutselen ga ik ook proberen om met Tuur wat koekjes te bakken. Of samen pizza te maken. Een filmnamiddag staat hier ook op de planning. Net als een hele dag in pyjama rondlopen. En een gezelschapsspelletjesnamiddag.

Een groot familiefeest zoals we dat pre-corona deden met de feestdagen, dat zie ik eerlijk gezegd zelf niet zitten. Al was het maar omdat ik met meer dan 40 mensen samen komen op een kleine ruimte net een te groot risico vind. Maar dat neemt uiteraard niet weg dat we wel een aantal familiebezoeken gepland hebben staan. Zo ga ik onder andere met Tuur bij mijn grootouders lunchen. En dienen ook de nodige nieuwjaarsbrieven voorgelezen te worden. Waar uiteraard een hapje en een drankje bijhoren 😉 .

verlengde kerstvakantie

Leuke uitstapjes tijdens de kerstvakantie

Omdat ik er tijdens de vakanties met Tuur ook heel graag op uit trek, heb ik ook al een aantal leuke uitstapjes genoteerd in mijn bullet journal. Die we dan afhankelijk van het weer kunnen inplannen:

En uiteraard, als het sneeuwt, spelen in de sneeuw he 😉

Wat zijn jouw plannen voor de kerstvakantie? Tips en tricks om zesjarigen te entertainen los van bovenstaande zijn ook altijd welkom 😉

9 Comments

 • Kris10

  De plannen zijn nog vaag maar ik hoor graag hoe jullie kasteelervaring was. Ik ben aan het twijfelen om hetzelfde te doen, maar dan in hometown Huldenberg. Alleen al omdat ik benieuwd ben naar hoe het kasteel er vanbinnen uitziet.

 • Liesbethblogt

  Ben niet echt thuis in alle dingen die je doet maar het ziet er voor mij uit dat je meer dan 10 dingen gaat doen waarbij je de kans loopt corona op te lopen. Hier in Nederland is die verlengde vakantie bedoelt om te voorkomen dat de besmettingen onder de kinderen worden verspreid onder de opa’s en oma’s met kerst. Helaas is de regering hier vergeten dat niet alle ouders zomaar een week vrij kunnen nemen. Retie heeft trouwens een mooie kerststal. In die omgeving zijn sowieso hele leuke kerststallen met dieren, lijkt me ook wel iets voor een 6-jarige toch?

  • Evi

   We gaan niet alles doen hoor, veel zal afhangen van het weer, want als het water giet vallen heel veel van die dingen al in het water. Het zijn ideeën he 😉 Voor het merendeel is het aantal bezoekers trouwens gigantisch beperkt en als je dan ook nog zelf een beetje oplet valt het risico al bij al echt wel mee (in all honesty ik loop meer risico op het werk dan wanneer ik met Tuur op stap ga). Hier heeft de regering daar trouwens ook geen rekening met gehouden. Ik heb gewoon geluk dat ik nog drie dagen vakantie had staan die ik anders ging overdragen naar volgend jaar.

 • fieke

  Leuke tips, dankjewel! Ik ga vooral nog eens op dat Pinterestbord neuzen, want Juliette knutselt ook heel graag. En in je lijstje staan ook wat tips in onze buurt, dus die gaan we misschien ook eens uittesten. Al proberen we vooral dingen thuis of buiten te doen; plekken met (te) veel volk gaan we vermijden. Uiteraard komt er bij ons ook nog een bezoekje (of twee) aan de bibliotheek bij.
  Succes daar, en hopelijk vinden we tussendoor ook nog enkele momentjes voor onszelf…
  X

 • Katrien

  Ik trakteer mezelf op twee weken vakantie. De eerste week vooral om aan mijn bijberoep en blog te werken, finally! De tweede week om ook leuke dingen met het lief te kunnen doen.

 • Goofball

  goh wij doen hetzeflde van altijd: thuis coccoonen (spelletjes, lezen, tv, koekjes bakken, …), wandelen en op bezoek bij familie. Elke vakantie is bij ons grotendeels hetzelfde maar ik vind dat prima zo. En op de dagen dat we allebei werken, dan zullen de jongens wellicht superveel iPad zitten kijken. Het is wat het is

  • Evi

   Tuur heeft hier de eerste twee dagen dat we allebei nog moesten werken ook meer schermtijd gehad dan gebruikelijk hoor. Maar soms kan het niet anders he. En thuis cocoonen is ook fijn he! Ik vind dat je vooral moet doen waar jullie gelukkig van worden 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *