verbeelding book challenge
Boeken & leestips

Verbeelding Book Challenge – Augustus update

Ook dit jaar neem ik deel aan de Verbeelding Book Challenge. Bedoeling van deze challenge is dat je boeken leest in een ander genre dan wat je anders altijd leest. Je komt dus uit je leescomfortzone en ontdekt andere (en hopelijk ook interessante ? ) boeken. Afgelopen maand las ik drie boeken:

Harry Potter and deathly hallows
As he climbs into the sidecar of Hagrid’s motorbike and takes to the skies, leaving Privet Drive for the last time, Harry Potter knows that Lord Voldemort and the Death Eaters are not far behind. The protective charm that has kept Harry safe until now is now broken, but he cannot keep hiding. The Dark Lord is breathing fear into everything Harry loves, and to stop him Harry will have to find and destroy the remaining Horcruxes. The final battle must begin – Harry must stand and face his enemy (samenvatting: boek.be) 

Ik heb heel lang getwijfeld welk boek ik voor puntje 21 zou kiezen want er zijn best wel wat die ik ooit eens opnieuw zou willen lezen. Uiteindelijk werd het Harry Potter want ik wou nog eens wegduiken in die magische wereld. Ook deze keer genoot ik van het verhaal en kan ik niet anders zeggen dan dat ik het prachtige boeken blijf vinden 🙂

Grote kleine leugens
Op de pittoreske basisschool Pirriwee Public eindigt het jaarlijkse ouderfeest in een chaos. Met gillende sirenes. Schreeuwende mensen. Een verbijsterde schooldirecteur. En een van de ouders: dood. Is er sprake van moord, een tragisch ongeluk of van een vreselijk ontspoorde ruzie? Wat de ouders van Pirriwee Public zullen leren is dat soms de kleinste leugens het aller gevaarlijkst zijn… (samenvatting: boek.be) 

Tijdens de Meststoffen MeetUp in Leuven had Fieke dit boek voor me mee. Ik had er daarvoor wel al wat over gehoord en was heel benieuwd geworden. En wat een fijn boek was het! Ik heb het met heel veel plezier gelezen en ben nu nog benieuwder geworden naar de andere boeken van deze schrijfster en de serie die op dit boek gebaseerd is! Zin om dit boek zelf ook eens te lezen? Dat kan want ik mag het van Fieke verder doorgeven! Mocht je interesse hebben dan hoor ik dat graag!

Vang me als ik val 
Holly Krauss is succesvol en heeft alles goed voor elkaar. Maar dat is slechts één kant van haar. Aan de andere kant is ze losbandig en wild, zoekt de verkeerde mensen op en belandt in riskante situaties. Wanneer haar ruige kant de overhand neemt, begint het geduld van haar geliefde en vrienden op te raken. Wie is er dan nog om haar op te vangen als ze valt? (samenvatting: boek.be) 

Na een tip van Lize kwam ik bij Nicci French terecht voor een boek geschreven door meerdere auteurs. Ik kan het me niet helemaal meer herinneren maar ik denk dat ik in een ver verleden ooit wel al eens iets van dit schrijversduo heb gelezen. Na wat grasduinen door het aanbod op mijn e-reader kwam ik bij dit boek uit en daar heb ik geen spijt van. Het verhaal leest erg vlot en ik werd er meteen in meegezogen. Toegegeven de plot lag na een tijdje wat voor de hand maar ik heb het toch heel graag gelezen!

Overzicht Verbeelding Book Challenge

 1. Een boek met meer dan 700 pagina’s (ieder jaar een beetje meer) – Pillars of the earth 
 2. Een boek met minder dan 200 pagina’s (om het voorgaande puntje te compenseren) – The strange case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde 
 3. Een boek geschreven door meerdere auteurs – Vang me als ik val 
 4. Een boek geschreven door iemand die jonger is dan jou – Divergent 
 5. Een waarvan er wereldwijd minstens 100.000 exemplaren werden verkocht – We moeten het even over Kevin hebben. 
 6. Een self published boek (een boek dat niet werd uitgegeven bij een grote uitgeverij, maar zelf door de auteur werd uitgegeven. Ik heb nooit gezegd dat deze challenge makkelijk ging zijn. )
 7. Een boek gepubliceerd in 2017 – Het Blogboek 
 8. Een boek geschreven door een celebrity (filmster, muzikant,…) – Het jaar van de hond 
 9. Een boek met een titel die meer dan vier woorden telt (want er gaat niets boven een boek met een lange titel) – Het geheim van de zusters 
 10. Een boek met een titel die bestaat uit één woord – Crash 
 11. Een boek met een kleur in de titel – Blauwe ogen 
 12. Een boek met een nummer in de titel – The Woman in Cabin 10 
 13. Een boek met een illustratie op de cover – Bullet Journal – De Handleiding 
 14. Een non-fictie boek Het 5:2 dieet 
 15. Een boek over boeken of waarin boeken een belangrijke rol spelen – De club Dumas 
 16. Een boek over reizen of waarin een reis een belangrijke rol speelt (roadtrip, wandeltocht,…)
 17. Een boek over muziek of waarin muziek een belangrijke rol speelt
 18. Een boek waarin één van de seizoenen centraal staat
 19. Een boek waarin meerdere generaties van één familie aan bod komen – Sterrenstof
 20. Een boek gepubliceerd voor je geboren werd
 21. Een boek dat je al een keertje las – Harry Potter and the deathly hallows 
 22. Een ver-van-je-bed-boek oftewel een boek dat zich aan de andere kant van de wereld afspeelt – One night in winter 
 23. Een boek dat zich afspeelt in een land waar je al een keertje op reis bent geweest – Nutshell 
 24. Een boek uit de bibliotheek – Het Diner 
 25. Een boek dat je leende van een vriend(in) of een mede Verbeelding Book Club lid – Grote kleine leugens
 26. Een boek met een vleugje magie erin (full on fantasy of magisch realisme) – Harry Potter and the chamber of secrets 
 27. Een boek dat je ooit op school moest lezen om te zien wat je er nu van denkt of om het eindelijk te lezen omdat je het toen niet las – Mrs. Dalloway 
 28. Een boek dat iedereen en z’n moeder al heeft gelezen, behalve jij – Kom hier dat ik je kus 
 29. Een boek dat in ergens ter wereld op de verbannen lijst staat – Alice in Wonderland
 30. Een eerste deel in een reeks – The secret dreamworld of a shopaholic (Shopaholic #1)

Vriendjes worden op Goodreads kan hier. Tips voor de openstaande punten zijn altijd welkom ?

9 Comments

  • Evi

   Thx 🙂 Wil je het in het Nederlands of Engels lezen? Want als ik me niet vergis (zou deze avond even moeten checken) heb ik dat in het Engels thuis liggen. Mag je altijd wel eens lenen hoor.

   • fieke

    Vroeger las ik ze in het Engels, maar nu in het Nederlands. Ook al erger ik mij vaak aan de vertalingen van de personages, Nederlands leest net iets vlotter dan Engels, en dan moet ik minder nadenken. Na een drukke werkdag en avondspits met baby/peuter is dat wel een argument 😉

 • zwartraafje

  Wauw, je hebt weer heel wat puntjes kunnen afvinken de afgelopen maand. Ik ga trouwens de tip van Sofie hierboven noteren want puntje zes is er eentje dat ik nog niet heb bij mijn eigen challenge.

 • Leen

  Ik vraag me af of de huidige kinderen net zo ‘wild’ zijn van HP als onze generatie. Ik zou bv als kind nooit die Geronimo Stilton hype hebben gesnapt. Al geloof ik wel dat HP tijdloos is. En dat ik ze zelf ga blijven herlezen en fantastisch vinden 🙂
  De oude Nicci French’s heb ik heel graag gelezen!

  • Evi

   Ik stel me die vraag ook wel af en toe maar hoop stiekem van wel. Ga in ieder geval toch proberen om die liefde voor HP aan Tuur mee te geven 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *