De Boston baby nieuwe keuken challenge

Wat eten we vandaag? Het is volgens mij zowat de meest gestelde vraag in elk gezin. Althans hier in ieder geval. En afgaande op wat mijn mama me vertelt, vroeger thuis ook. Om die vraag te beantwoorden en intussen meteen ook wat inspiratie op te doen voor nieuwe gerechten en weekmenu’s stelde Isabelle van Boston Baby de “Nieuwe Keuken Challenge” op.

Meer tijd doorbrengen in de keuken

Ik had me voor dit jaar niet echt veel doelstellingen voorgenomen. Uiteraard heb ik er stiekem wel een paar. Wie niet? 🙂 Maar ik wil er hier nog niet al te veel over kwijt. Wat ik wel al wil vertellen is dat ik dit jaar zelf terug wat meer tijd in de keuken wil doorbrengen. Want tegenwoordig is het hier terug heel vaak het lief dat kookt.

Het is niet dat ik niet wil hoor. Alleen ontbreekt het me nu vaak aan inspiratie. Of heb ik inspiratie genoeg. Maar ontbreekt het me aan energie om ook effectief na een lange werkdag de keuken in te trekken.

Maar daar gaat de Nieuwe Keuken Challenge van Isabelle dus hopelijk verandering in brengen 🙂

Nieuwe Keuken Challenge

Isabelle stelde 26 uitdagingen samen. Eentje voor elke week van het jaar. Sommige daarvan zijn supereenvoudig. Andere daarentegen lijken me iets meer werk en planning te vereisen. Maar onder het motto “het is geen wedstrijd” en “niets moet en alles mag” neem ik heel graag deel! En zal ik hier af en toe eens een update ervan posten.

De 26 uitdagingen
 1. Kook met 5 ingrediënten die je nooit eerder gebruikte
 2. Kook 5 recepten die je nooit eerder probeerde
 3. Volg een recept dat al minstens 2 generaties in je familie zit
 4. Maak je signature dish – het gerecht waar jij bekend voor staat
 5. Maak je favoriete soep ter wereld
 6. Kook voor minstens 20 personen
 7. Organiseer een brunch met vrienden
 8. Kook met iemand waarmee je nog nooit gekookt hebt
 9. Kook een driegangen menu
 10. Maak een gerecht uit je jeugd
 11. Maak een gerecht uit je streek
 12. Maak een gerecht dat oorspronkelijk afkomstig is van: Afrika – Noord-Amerika – Zuid-Amerika – Azië – Australië
 13. Maak een gerecht met 4 ingrediënten of minder
 14. Gebruik een ingrediënt dat je als kind echt niet lustte
 15. Bereid een hoofdgerecht waar fruit in verwerkt is
 16. Gebruik een techniek die je nooit eerder probeerde
 17. Maak een gerecht voor iemand die niet bij jou woont
 18. Maak een gerecht met een (eetbare) bloem
 19. Maak een drankje dat je nooit eerder probeerde
 20. Maak een vegan gerecht – voor de veganisten onder de deelnemers, maak jullie favorietje.
 21. Kook met iemand jonger dan 10 jaar
 22. Maak een gerecht dat je normaal als take out zou laten komen/afhalen
 23. Bereid een volledige maaltijd op je barbecue
 24. Maak het lievelingsgerecht van je beste maatje, en nodig die uit.
 25. Maak een maaltijd met minstens 6 verschillende kleuren
 26. Zet elke seizoen één week lang enkel seizoensgroenten op het menu: lente – zomer – herfst – winter

Ik kijk er alvast naar uit! En hoop dat ik tegen het einde van dit jaar alvast wat meer tijd in de keuken ga doorgebracht hebben.

Hoe zit dat bij jullie? Koken jullie vaak? Zin gekregen om ook deel te nemen? Dan vind je bij Isabelle alle info.

*Bron uitgelichte afbeelding: Boston Baby

11 Comments

 1. Sofie 04/01/2019 at 20:26

  Altijd leuk eens zo’n challenge 🙂

 2. Lize 05/01/2019 at 10:12

  Lijkt mij een moeilijke uitdaging maar tegelijk ook wel leuk om deze uitdaging aan te gaan;

 3. fieke 05/01/2019 at 20:41

  Ik ga ook meedoen! Eigenlijk wou ik mezelf geen extra druk opleggen in 2019, maar lees- en kookuitdagingen zijn vooral ontspanning voor mij 🙂

 4. Delphine 06/01/2019 at 20:35

  Oh, leuke challenge! Ik doe misschien wel mee 🙂

 5. Isabelle 09/01/2019 at 17:52

  Wat fijn dit te lezen! Ik hoop dat we er allemaal wat toffe gerechtjes aan overhouden! Plus, ik ben altijd benieuwd naar welke recepten mensen van hun grootouders hebben doorgekregen, of wat ze zien als hun ‘signature’ dish. Over die laatste moet ik zelf nog eens goed nadenken 🙂

  1. Evi 11/01/2019 at 10:23

   Over die laatste moet ik ook nog erg goed nadenken hoor 🙂

 6. Flavie 18/01/2019 at 09:05

  Koken…niks voor mij.. eten daarentegen doe ik zo graag 😉
  Veel succes met de challenge!

  1. Evi 22/01/2019 at 14:28

   Dankjewel! Op zich ben ik ook niet zo een fantastische keukenprinses hoor. Maar ik doe dat wel eens graag. En zou het wat vaker moeten doen. Dus dan is deze challenge wel ideaal.

 7. Leen 30/01/2019 at 15:16

  Dat lijkt me een keileuke challenge!!
  Ik dacht, aan de naam te lezen, dat het over een nieuwe keuken zou gaan, als in dat je je keuken een make over moest geven ofzo. Maar dus niet de fysieke keuken, I see. Ja sorry de week is half en ik heb al een donderdaggevoel 😀

  1. Isa 30/01/2019 at 16:00

   Het komt van ‘nouvelle cuisine’ en een nieuwe uitdaging/ervaring in de keuken ?

  2. Evi 03/02/2019 at 13:46

   Hahahaha, je wil niet weten hoe vaak ik dat tegenkom 🙂 Maar het is inderdaad wel een leuke challenge. Neem ook gerust deel mocht je willen 😉

Leave a Reply