keuken
Varia

De Boston baby nieuwe keuken challenge

Wat eten we vandaag? Het is volgens mij zowat de meest gestelde vraag in elk gezin. Althans hier in ieder geval. En afgaande op wat mijn mama me vertelt, vroeger thuis ook. Om die vraag te beantwoorden en intussen meteen ook wat inspiratie op te doen voor nieuwe gerechten en weekmenu’s stelde Isabelle van Boston Baby de “Nieuwe Keuken Challenge” op.

Meer tijd doorbrengen in de keuken

Ik had me voor dit jaar niet echt veel doelstellingen voorgenomen. Uiteraard heb ik er stiekem wel een paar. Wie niet? 🙂 Maar ik wil er hier nog niet al te veel over kwijt. Wat ik wel al wil vertellen is dat ik dit jaar zelf terug wat meer tijd in de keuken wil doorbrengen. Want tegenwoordig is het hier terug heel vaak het lief dat kookt.

Het is niet dat ik niet wil hoor. Alleen ontbreekt het me nu vaak aan inspiratie. Of heb ik inspiratie genoeg. Maar ontbreekt het me aan energie om ook effectief na een lange werkdag de keuken in te trekken.

Maar daar gaat de Nieuwe Keuken Challenge van Isabelle dus hopelijk verandering in brengen 🙂

Nieuwe Keuken Challenge

Isabelle stelde 26 uitdagingen samen. Eentje voor elke week van het jaar. Sommige daarvan zijn supereenvoudig. Andere daarentegen lijken me iets meer werk en planning te vereisen. Maar onder het motto “het is geen wedstrijd” en “niets moet en alles mag” neem ik heel graag deel! En zal ik hier af en toe eens een update ervan posten.

De 26 uitdagingen
 1. Kook met 5 ingrediënten die je nooit eerder gebruikte
 2. Kook 5 recepten die je nooit eerder probeerde
 3. Volg een recept dat al minstens 2 generaties in je familie zit
 4. Maak je signature dish – het gerecht waar jij bekend voor staat
 5. Maak je favoriete soep ter wereld
 6. Kook voor minstens 20 personen
 7. Organiseer een brunch met vrienden
 8. Kook met iemand waarmee je nog nooit gekookt hebt
 9. Kook een driegangen menu
 10. Maak een gerecht uit je jeugd
 11. Maak een gerecht uit je streek
 12. Maak een gerecht dat oorspronkelijk afkomstig is van: Afrika – Noord-Amerika – Zuid-Amerika – Azië – Australië
 13. Maak een gerecht met 4 ingrediënten of minder
 14. Gebruik een ingrediënt dat je als kind echt niet lustte
 15. Bereid een hoofdgerecht waar fruit in verwerkt is
 16. Gebruik een techniek die je nooit eerder probeerde
 17. Maak een gerecht voor iemand die niet bij jou woont
 18. Maak een gerecht met een (eetbare) bloem
 19. Maak een drankje dat je nooit eerder probeerde
 20. Maak een vegan gerecht – voor de veganisten onder de deelnemers, maak jullie favorietje.
 21. Kook met iemand jonger dan 10 jaar
 22. Maak een gerecht dat je normaal als take out zou laten komen/afhalen
 23. Bereid een volledige maaltijd op je barbecue
 24. Maak het lievelingsgerecht van je beste maatje, en nodig die uit.
 25. Maak een maaltijd met minstens 6 verschillende kleuren
 26. Zet elke seizoen één week lang enkel seizoensgroenten op het menu: lente – zomer – herfst – winter

Ik kijk er alvast naar uit! En hoop dat ik tegen het einde van dit jaar alvast wat meer tijd in de keuken ga doorgebracht hebben.

Hoe zit dat bij jullie? Koken jullie vaak? Zin gekregen om ook deel te nemen? Dan vind je bij Isabelle alle info.

*Bron uitgelichte afbeelding: Boston Baby

11 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *