365 vragen
Persoonlijk

365 vragen | Augustus 2022

Ik zag deze post al een paar keer voorbij komen in blogland. Onder meer bij Kelly en Sofie. Die op hun beurt hun mosterd haalden bij Irene. En omdat ik het zo een leuk idee vond, contacteerde ik Irene met de vraag of ook ik deze rubriek met 365 vragen mocht overnemen. Gelukkig vond ze dat helemaal ok. En dus bij deze: 365 vragen, de augustus editie.

365 vragen

365 vragen – augustus 2022

Hoe dit nu werkt? Wel, voor elke dag van de maand beantwoord je een vraag, zodat je uiteindelijk aan 365 vragen komt. Ofwel dus een vraag per dag. En die antwoorden deel je dan maandelijks op je blog. Op die manier kan je doorheen het jaar een evolutie zien. En uiteraard ook doorheen de jaren, als je dit lang genoeg volhoudt en een paar jaar lang de 365 vragen blijft beantwoorden. Maar het laat jou als lezer ook toe om elke maand iets meer over mij te weten te komen.

1. Wat is het laatste boek dat je kocht?

Anatomy of a scandal, op mijn e-reader. Ik had samen met het lief naar de serie op Netflix gekeken en wou nadien ook graag het boek lezen.

2. Wat doe je graag maar heb je al lang niet meer gedaan?

Naar de wellness gaan.

3. Weet je hoeveel stappen je vandaag hebt gezet?

Ja, want ik kan dat nagaan in de Garmin Connect App die met mijn sporthorloge verbonden is. In totaal zette ik er vandaag 5.729.

4. Wat is je favoriete kunstwerk?

Euhm goeie vraag. Heb ik eigenlijk geen flauw idee van om eerlijk te zijn.

5. Wat is je mooiste juweel?

Ik heb er best wel wat die ik ongelooflijk mooi vind, maar het allermooiste vind ik de ketting die ik een paar jaar terug van Tuur en het lief kreeg voor Moederdag. Vooral omdat ik iedere keer als ik ze draag aan heb denk en hen dicht bij mij heb.

6. Als je iets aan jezelf kon veranderen, wat zou je dan veranderen?

Best wel veel om eerlijk te zijn. Zelfliefde is iets waar ik het heel moeilijk met heb. Maar sinds een jaar of twee ben ik daar aan aan het werken. En heb ik wel stappen in de goeie richting gezet om mezelf liever te leren zien.

7. Hoe ziet een gewone weekdag er uit?

Eigenlijk vrij saai om eerlijk te zijn. Want de tijd gaat grotendeels naar werk, huishouden en Tuur. Al probeer ik wel om twee avonden per week te gaan sporten. En hier en daar wat te bloggen en te fotograferen.

8. Voor wie kocht je laatst een cadeautje en wat was het?

Voor onze buurvrouw, een boeket bloemen om haar een hart onder de riem te steken nu ze het even wat moeilijk heeft.

9. Welk liedje is het leukste nu?

Euhm, een moeilijke. Want ik luister zelden naar muziek, tenzij tijdens het sporten. Daarbuiten luister ik vooral naar podcasts. En klassieke muziek. Maar dus niet meteen liedjes 🙂 .

10. Wanneer ging je voor het laatst naar de cinema en welke film zag je?

In juli, tijdens een van die immens hete dagen en ik de bioscoop de beste oplossing vond om een namiddag met Tuur door te brengen. We gingen samen naar The Minions kijken.

365 vragen augustus 2022

11. Kun je stilte verdragen?

Ja 🙂 Ik verdraag stilte beter dan veel geluiden. Een hele dag alleen thuiswerken is voor mij dan ook geen straf 😉 .

12. Wat kan je moeilijk loslaten?

Gigantisch veel dingen. Naast zelfliefde is ook dit een van de dingen waar ik samen met een psycholoog en coach aan aan het werken ben.

13. Beschrijf je dag in drie woorden.

Corona, film, poetsen.

14. Wat is het laatste museum dat je bezocht?

De Bozar in Brussel. De tentoonstelling over Vivian Maier stond al langer op mijn verlanglijstje. En toen Josefien voorstelde om er samen naartoe te gaan was ik er als de kippen bij 🙂 .

15. Wat wil je nog graag hebben (iets materieel)?

Ik heb in mijn bujo een lijstje staan met allemaal dingen die ik graag ooit nog eens wil hebben. Sommige materieel (zoals een nieuw fototoestel, nieuwe fotolenzen), andere dan weer immaterieel zoals steden die ik nog wil bezoeken of activiteiten die ik ooit nog eens wil doen.

16. Welke eigenschap van iemand die dicht bij je staat apprecieer je het meest?

De mogelijkheid om dingen los te laten en de knop om te draaien. Ik zeg dat vaak tegen het lief, dat ik net als hem zo eens een uitknop zou willen hebben 🙂 .

17. Om welk uur sta je normaal op?

Doorheen de week rond kwart na zes. Op zaterdag vaak om half zeven dat ik een uurtje later al in de sportschool sta. En op zondag vaak rond 8u.

18. Beschrijf je dag in drie zinnen.

Werken. Sporten. Bijpraten met mijn ouders.

19. Wanneer zag je je ouders voor het laatst?

Gisteren 😉

20. Welke verandering zou je graag in je leven willen doorvoeren?

Hmmm, naast die grotere zelfliefde? Dat we nog rustiger en op ons eigen tempo zouden kunnen leven, dingen doen en bezoeken.

365 vragen augustus 2022

21. Heb je spijt van iets wat je de afgelopen tijd deed?

Neen

22. Wat ligt er altijd in je koelkast?

Groenten en fruit

23. Wat is het duurste dat je ooit kocht?

Mijn meest favoriete fotolens 🙂

24. Welk boek heeft veel voor je veranderd?

Er is er niet bepaald één, maar er zijn er best wel een paar om eerlijk te zijn.

25. Welke dag zou je nog graag eens willen over doen?

De dag dat Tuur geboren werd. Ik heb daar wel een aantal herinneringen aan, maar sommige dingen ben ik ook echt opnieuw vergeten.

26. Wat wil je graag afleren?

Piekeren

27. Hoe gaat het echt met je?

Half en half. Ik heb de afgelopen weken me gerealiseerd dat ik echt wel een zomerkind ben. En daardoor echt wel wat opzie tegen de komende herfst- en winterperiode. Daarnaast kijk ik ook op tegen de ratrace die terug gaat beginnen. En om een reden waar ik zelf nog niet achter ben, kan ik daar in de lente beter tegen dan nu.

28. Als je zomaar 2000 euro extra had op je rekening en je mocht het geld vrij besteden, waar zou je het dan aan uitgeven?

Zonder twijfel een reis voor ons drie. Er dient hier in ons huis nog gigantisch veel afgewerkt te worden, dus dat zou ook een optie zijn. Maar zo een verre reis, dat zorgt voor extra herinneringen. En krijgt dus eventjes mijn voorkeur.

29. Hoeveel slaap je gemiddeld?

Ik heb het opgezocht in mijn Garmin en gemiddeld slaap ik ongeveer 8u tot 9u per nacht. Of beter gezegd: lig ik 8u tot 9u per dag in mijn bed. Want elke nacht heb ik sowieso wel een paar rusteloze en wakkere momenten.

30. Welk gevoel omschrijft je dag?

Een gemend gevoel, want enerzijds kijk ik uit naar het einde van de zomervakantie. Want hoera, opnieuw meer structuur voor Tuur. Maar anderzijds zie ik ook keihard op tegen de ratrace die terug gaat beginnen. En die koude donkere periode die er aankomt.

31. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?

Hoe belangrijk het is om te ontspannen. Tijdens onze vakantie viel het me op dat mijn stressniveau laag lag (althans volgens mijn Garmin), ondanks onze fysiek drukke dagen. Als ik het vergelijk met de dagen waarop ik werk, dan ligt mijn stressniveau standaard een pak hoger. Ontspannen en allerlei dingen loslaten speelt daar dus heel duidelijk een rol in. En is iets waar ik de komende maand wil proberen op te letten.

4 Comments

 • fieke

  Zo een uitknop, die wil ik ook wel :-).
  Leuk dat jullie samen naar de Minions zijn gaan kijken! Juliette ging samen met een vriendinnetje (en haar mama), en die hebben zich ook geamuseerd!
  Succes met de schoolstart en huiswerk en alles, en laten we hopen dat de herfst naast kortere dagen ook vooral veel zon en mooie natuurkleuren brengt :-).

  • Evi

   Ik vond het verrassend genoeg best wel een leuke film 🙂 En ik hoop keihard met je mee op die zon en mooie natuurkleuren want ik ben geen fan van de herfst op alle andere vlakken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *