glutenvrije en zuivelvrije diepvriesmaaltijden
Gluten- en zuivelvrij eten

Glutenvrije en zuivelvrije diepvriesmaaltijden: mijn 3 favorieten

Zoals de meeste onder jullie wel al weten eet ik geen gluten en zuivel. Dit omwille van mijn gezondheid. En daar waar het me aardig lukt om zelf glutenvrij en zuivelvrij te koken, is het een heel ander paar mouwen als het aankomt op reeds bereidde maaltijden. Maar, na lang zoeken, slaagde ik er in om drie lekkere glutenvrije en zuivelvrije diepvriesmaaltijden te vinden!

glutenvrije en zuivelvrije diepvriesmaaltijden

Glutenvrije en zuivelvrije diepvriesmaaltijden: de zoektocht

Sinds ik geen gluten en zuivel meer eet vries ik standaard al heel wat dingen in. Want het is nu eenmaal eenvoudiger om bij onze bakker bijvoorbeeld voor een aantal weken glutenvrij en zuivelvrij brood en koffiekoeken te bestellen. Zeker aangezien die dingen niet elke week geleverd worden.

Maar als het aankwam op glutenvrije en zuivelvrije diepvriesmaaltijden, dan heb ik best wel lang moeten zoeken. Sowieso kook ik 99% van de tijd zelf. Waarbij ik dus wel heel wat ingevroren producten gebruik. Maar echte volwaardige glutenvrije en zuivelvrije diepvriesmaaltijden, die vond ik lange tijd niet. En geef toe, soms is dacht echt gewoon heel erg handig. Zeker op momenten dat ik bitter weinig tijd heb. Of totaal geen zin heb om te koken 😉 .

Intussen heb ik er wel een paar gevonden. Die bovendien erg lekker zijn! En dus deel ik mijn tips graag met jou!

glutenvrije en zuivelvrije diepvriesmaaltijden

Lazy vegan

De allereerste glutenvrije en zuivelvrije diepvriesmaaltijden die ik probeerde. En ze waren meteen een schot in de roos. Want de glutenvrije en zuivelvrije diepvriesmaaltijden van Lazy Vegan zijn niet alleen erg makkelijk om klaar te maken. Ze zijn bovendien ook nog eens heel erg lekker.

Zelf koop ik ze in onze plaatselijke Colruyt via Collect & Go, maar je vindt ze ook in de Albert Heijn en nog een paar winkels. Ze zijn beschikbaar in 5 smaken. En elk zak is een maaltijd voor één persoon. Vooral de Italian Risotto en Tikka Masala vind ik heerlijk smullen. De Pasta al Pesto en Mexican Fiesta heb ik nog niet kunnen proeven, maar die staan hier wel hoog op het verlanglijstje 😉 .

Een kleine tip om ze klaar te maken: zelf vind ik ze het allerlekkerste als je ze in de pan ontdooit en bereidt. De microgolf gaat ook, zeker als het nog sneller moet gaan. Maar dan boet je wel een beetje in qua smaak vind ik zelf.

Iglo roerbaksensatie paella

Het was per toeval dat ik deze glutenvrije en zuivelvrije diepvriesmaaltijd ontdekte toen ik online boodschappen aan het doen was bij AH. Paella eet ik sowieso heel erg graag dus toen ik deze Iglo Roerbaksensatie Paella zag staan bij de diepvriesproducten wou ik hem meteen uitproberen.

En daar heb ik geen spijt van gehad. Want ook deze diepvriesmaaltijd is erg snel klaar. Net als de Lazy Vegan maaltijden kan je ook deze in de magnetron klaarmaken. Maar ik vind hem het lekkerste als je hem in een pan met enkele lepels water erbij klaarmaakt.

Enige minpuntje: de hoeveelheid aanwezige garnalen en stukjes kip is eerder aan de lage kant. Aangezien deze maaltijd kip en garnalen bevat is hij wel niet geschikt voor veganisten. Daar waar de Lazy Vegan maaltijden allemaal standaard vegan zijn.

glutenvrije en zuivelvrije diepvriesmaaltijden

Schär Pizza Veggie ai cereali

Het heeft tot een paar weken terug geduurd voor ik een glutenvrije en zuivelvrije diepvriespizza kon vinden. Gelukkig kwam Schär onlangs met deze Pizza Veggie ai cereali op de proppen! Tot voor kort maakte ik mijn pizza’s zelf. Maar eerlijk? Soms vind ik het echt gewoon leuker om er een uit de diepvries in de oven te kunnen stoppen.

Laat je trouwens niet misleiden door de naam Veggie want de pizza van Schär is wel degelijk vegan. Ze gebruiken namelijk een bereiding met kaassmaak in plaats van traditionele kaas. Dus hoera, eindelijk een vegan diepvriespizza die ook nog eens glutenvrij is! Let wel op, de Margherita pizza van Schär is dan wel glutenvrij, hij is niet zuivelvrij.

De pizza zelf is erg lekker, maar bevat voor mij net iets te weinig groenten. Wat ik makkelijk oplos door er zelf nog een paar aan toe te voegen. Net als een standaard diepvriespizza bereid je deze van Schär in de oven.

At jij al eens een van deze glutenvrije en zuivelvrije diepvriesmaaltijden? Zijn er glutenvrije en zuivelvrije diepvriesmaaltijden die hier niet tussen staan? Dan hoor ik het graag in de comments! Want ik test altijd graag nieuwe gerechten uit 🙂 .

Glutenvrije en zuivelvrije diepvriesmaaltijden, ze zijn niet altijd makkelijk te vinden in de supermarkt. Ik lijst mijn drie favoriete merken en maaltijden op. Zodat ik ook op dagen dat ik geen tijd heb om te koken toch gluten- en zuivelvrij kan eten, dankzij deze glutenvrije en zuivelvrije opwarmmaaltijden.

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *