gedachten sportschool
Fitness

10 gedachten in de sportschool #1

Een jaar lang gaan sporten in de fitness, dat betekent ook een jaar lang allerlei gedachten hebben die daar door je hoofd schieten. Na een tijdje merkte ik dat ik vaak dezelfde dingen aan het denken was. En dat het misschien wel leuk was om die eens met jou te delen. Want wie weet zijn enkele daarvan wel herkenbaar!

gedachten sportschool

10 gedachten die ik vaak heb in de sportschool

1. Ok, ik kan dit! Het gaat een stevige work-out worden, maar ik kan dit en ga knallen (bij het binnenkomen in de fitness. Om nog geen 15 minuten later te denken “waarom ben ik hier aan begonnen”? En om een uur later te denken “hoera, ik heb het gedaan. Schouderklopje voor mezelf”).

2. Hoe kan het nu dat ik na 10 minuten opwarmen al keihard aan het zweten ben? Niemand anders lijkt hier te zweten …

3. Oooh die heeft een mooie sport-outfit aan. Zou ik durven vragen van welk merk die is? Hmm, misschien beter toch maar niet doen. Straks denkt ze dat ik een weirdo ben ofzo.

4. Euhmm hoe moest die oefening nu ook alweer?

5. Heeft iemand gezien dat ik volledig de mist inging?

6. Was die kerel nu net naar mij aan het zwaaien? Moet ik dan terug zwaaien? Ok, volgende keer moet ik echt wel iets beter leren zwaaien en er minder uitzien als een zestienjarige tiener die niet weet wat ze moet doen.

7. OMG, hoe kan het dat je er na een work-out nog zo goed uitziet?

8. Zou mijn achterste even stevig zijn als dat van haar? Amai, die heeft killer buikspieren. Zo wil ik er precies ook uit zien.

9. Is die minuut / 30 seconden / … nu nog niet om? Dat kan toch niet dat de tijd zo traag voorbij kruipt.

10. Wauw, die oefening wil ik ook kunnen (met als gevolg: ofwel probeer ik die oefening. Zeker als het er een is die ik al eens gedaan heb maar die iemand anders met meer gewicht doet. Ofwel probeer ik stiekem te filmen, wat me zelden lukt en tot gênante situaties leidt).

Zeg eens, welke gedachten heb jij zoal als je gaat sporten in de sportschool?

4 Comments

 • Lize

  Ik hoop regelmatig dat er een toestel vrij is en denk ook wel vaak dat die stomme oefeningen maar snel gedaan zijn. De meeste doe ik wel graag hoor maar niet allemaal. Voor de rest ben ik vooral met de oefeningen zelf bezig en weinig met mijn gedachten.

 • Mie kids

  Dat is een leuke blog! Nu weet ik weer waarom ik liever alleen ga lopen, ik zou anders ook telkens zoveel gedachten hebben. Vooral nr. 6 :-)! Het ding is dat ik altijd zo rood wordt als een tomaat na 10 minuten sporten en dat vind ik echt nogal gênant.

  • Evi

   Hahaha 🙂 Ik ben ook nog steeds lid van de overrijpe tomatenclub hoor. Maar na een jaar daar twee keer per week zo rond te lopen heb ik me er al wat over gezet 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *