Verbeelding Book Challenge
Boeken & leestips

Uitgelezen in maart 2021

Net als de voorbije jaren neem ik ook dit jaar deel aan een aantal reading challenges. Omdat lezen hier voor ontspanning zorgt en me tot rust brengt. Ik stelde voor mezelf een leesdoel van 40 boeken op, waarvan 10 klassiekers en 5 non-fictie boeken. En uiteraard neem ik ook dit jaar terug deel aan de Verbeelding Book Challenge. Elke maand publiceer ik een leesupdate met daarin een overzicht van de boeken die ik de maand ervoor las en beluisterde.

lezen

Leesupdate: deze boeken las ik in maart 2021

Je kon het hier al lezen: in februari lukte het lezen me niet altijd zo goed. En dat zette zich begin maart flink door. Het was alsof geen enkel boek me nog echt kon interesseren. En vaak was ik ‘s avonds te moe om nog veel en lang te kunnen lezen. Maar midden maart kwam daar verandering in. Waardoor ik er in slaagde om 5 boeken uit te lezen.

De Blogbijbel

Met bloggen trek je opdrachtgevers aan die werkelijk geïnteresseerd zijn in wat jij te bieden hebt. Als je authentiek schrijft over waar je goed in bent en je richt op jouw ideale klant, leidt dat tot leuker werk, binnen of buiten jouw bedrijf. Succesvol bloggen is gemakkelijk en hoeft niet veel tijd te kosten als je weet wat je moet doen. Een blog schrijven vergt geen bijzonder talent, het is een ambacht. Goed bloggen vergt alleen maar oefening; in bijna honderd opdrachten ontwikkel je stapsgewijs je eigen stijl.

Ik had dit boek al een poosje op mijn e-reader staan, maar was er nog niet toe gekomen om het te lezen. In februari maakte ik daar wel tijd voor en dus slaagde ik er in om het begin maart uit te lezen. Heel veel ga ik er nog niet over vertellen, want een uitgebreide review komt er aan op BlogBoost.

Wat ik wel al kan meegeven is dat het boek zich hoofdzakelijk richt op commerciële blogs en bedrijfsblogs, maar dat ook ik als hobbyblogger er nog heel wat uit leerde.

De Zilverboom

Greta keert na dertig jaar terug naar Marchmont Hall, het prachtige landhuis dat ooit een belangrijke rol in haar leven speelde. Maar ze kan zich niets meer van die periode herinneren; door een tragisch ongeluk is ze haar geheugen van de afgelopen jaren kwijt. Maar dan vindt Greta een grafsteen op het besneeuwde landgoed, en ze weet zeker dat er hier herinneringen verborgen liggen. Ze gaat op zoek naar haar verloren verleden en ontrafelt zo niet alleen haar eigen verhaal, maar ook dat van haar dochter, die haar eigen geheimen blijkt te hebben…

Het boek dat ik al een hele tijd had gereserveerd in de bib. En aangezien ik de verhalen van Lucinda Riley heel graag lees lagen mijn verwachtingen dan ook erg hoog. Misschien zelfs een tikkeltje te hoog? Want het duurde een hele poos voor ik echt kon genieten van het verhaal. De personages spraken me niet altijd evenveel aan en konden mijns inziens best wel wat dieper worden uitgewerkt. Net als sommige verhaallijnen. Maar goed, het is en blijft natuurlijk chicklit. En ook al had ik er meer van verwacht, het is wel een fijn verhaal om te lezen.

Eat that frog

Nadat ik een review van het boek bij blogvriendin Katrien van Perfect Imperfect las, zocht, vond en las ik het ook dankzij mijn Kobo Plus abonnement. Een volledige review van dat boek kan je hier lezen.

The boy, the mole, the fox and the horse

A book of hope for uncertain times. Enter the world of Charlie’s four unlikely friends, discover their story and their most important life lessons.

Ik ben soms wat aan de late kant als het gaat om hypes en boeken die in de top tien staan. Maar op een zondag eind maart maakte ik tijd voor dit prachtige boek. Zowel de tekst als illustraties zijn prachtig en kwamen hier binnen. Ik denk dat ik het boek trouwens op het juiste moment las, want ik heb er sindsdien al heel wat aan gehad en vaak in teruggebladerd. En iets zegt me dat ik dat ook de komende tijd nog vaak ga doen.

Stad van beenderen

De vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York. Wanneer deze ontvoerd wordt, komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers. Langzaamaan lukt het Clary om tot die wereld door te dringen. Maar de wereld van de demonenjagers is verscheurd. Zal het Clary en haar vrienden lukken om haar moeder te redden?

Nadat we de serie Shadowhunters zijn beginnen volgen op Netflix was ik toch ook wel benieuwd geworden naar de boeken ervan. En dus besloot ik om deel 1 ervan te lezen op mijn Kobo. Ik las de Nederlandse versie en moet toegeven dat de vertaling mijns inziens niet altijd even vlot is gebeurd. Maar goed, los daarvan vond ik het wel een fijn boek om te lezen.

De grote verhaallijnen kende ik natuurlijk wel al door de serie. Maar het viel me op dat het boek er soms toch echt wel van afwijkt en eigenlijk beter uitgewerkte elementen, personages en verhaallijnen bevat dan de serie. Het was ook één van de boeken die mijn leeshonger opnieuw deden groeien. Want ondanks het feit dat ik al wist wat er ging gebeuren, wou ik toch heel graag elke avond snel verder lezen. Het was ook het ideale boek om eind maart te lezen, met alle coronaperikelen die de kop opstaken. Want de magische wereld waarin Clary vertoeft, deed me onze wereld vaak voor een paar uur vergeten. Deel 2 ligt hier intussen dus al klaar. Al hoop ik stiekem wel dat die vertaling net iets beter gaat aangepakt zijn 😉 .

Tussenstand

Goodreads: 15/40

Classics: 4/10

Verbeelding Book Challenge: 4/30

* Samenvattingen: boek.be

9 Comments

 • Hilde

  Het boek van De jongen, de mol, de vos en het paard staat hier ook op het verlanglijstje. Ik las,in Standaard Boekhandel Magazine, dat het vertaald is door Arthur Japin die ik ook graag lees. Ik heb het evenmin niet zo voor hypes maar dit boek mag daar wat mij betreft een uitzondering op maken Evi. Lijkt me inderdaad een heerlijk boek zowel voor kinderen als voor volwassenen.

 • fieke

  De jongen en zijn dieren = <3! Ik heb het al cadeau gedaan, en zal dat zeker nog doen in de toekomst. En het boekje voorlezen aan Juliette, dat wil ik ook graag doen :-).

 • zwartraafje

  De Shadowhunters serie op Netflix heb ik nog steeds niet gezien omdat de trailer helemaal anders leek dan wat ik zoveel jaren eerder gelezen had. De film (City of Bones) zag ik dan weer wel. Maar ik heb de serie nog steeds niet uitgelezen. Als ik me niet vergis ben ik tot boek 4 of 5 geraakt en ben ik daarna in de serie gestrand geraakt.

  • Evi

   Nu ik wat verder ben geraakt in de boeken kan ik inderdaad bevestigen dat de serie zeer grondig verschilt met de boeken. Ben er nog niet helemaal uit welke van beide ik het beste vind 🙂

   Ik wist trouwens niet dat daar ook een film van bestond. Die ga ik eens opzoeken 😉

  • Evi

   🙂 Ik denk dat het hier vooral komt doordat lezen tegenwoordig zowat de enige manier is om te ontsnappen aan de realiteit. En dat is heel hard nodig. Dus lees ik geweldig veel.

 • Vanessa

  De Blogbijbel heb ik vroeger ook gelezen. Ik herinner me inderdaad dat dit boek erg gefocust is op commerciële blogs, maar dat ik er toen ook een aantal goede tips uit kon halen.

  • Evi

   Ja het is soms wat zoeken he, met boeken die vooral focussen op commerciële blogs. Maar vaak lukt het me wel om een aantal tips om te draaien of te gebruiken voor niet commerciële blogs zoals die van mij.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *