verbeelding book challenge
Boeken & leestips

Verbeelding Book Challenge 2020 – Gelezen in januari

Net als de voorbije jaren neem ik ook in 2020 deel aan de Verbeelding Book Challenge. Bedoeling van deze challenge is dat je boeken leest in een ander genre dan wat je anders altijd leest. Je komt dus uit je leescomfortzone en ontdekt andere boeken. Elke maand publiceer ik een leesupdate met daarin een overzicht van de boeken die ik de maand ervoor las.

Verbeelding Book Challenge – Uitgelezen in januari 2020

Ik startte het nieuwe jaar door meteen op 1 januari een stevige klepper te kopen op mijn e-reader: Het achtste leven (voor Brilka). En daar was ik de hele maand januari zoet mee. En ik vermoed dat ik ook nog een deeltje van februari in dit boek ga lezen. Maar ik las in januari ook nog een ander boek. En dat bespreek ik hieronder.

Wat je niet weet

Vivian Miller is een toegewijde CIA-analyst. Het is haar taak de identiteit te onthullen van zogeheten Russische ‘slapers’: spionnen op Amerikaanse bodem die een ogenschijnlijk doodnormaal leven leiden als Amerikaans staatsburger. Nadat ze weet in te breken in de computer van een hooggeplaatste Russische spion, stuit Vivian op een vertrouwelijk dossier dat de namen bevat van verschillende Russische spionnen. Een paar muisklikken later is alles dat belangrijk voor haar is – haar baan, haar echtgenoot en zelfs haar vier kinderen – in ernstig gevaar. Vivian heeft een eed gezworen dat ze haar land zal beschermen tegen alle vijanden, nationaal en internationaal. Maar nu staat ze voor een onmenselijke keuze. Ze wordt verscheurd tussen loyaliteit en verraad, liefde en wantrouwen. Wie kan ze nog vertrouwen? (Samenvatting: Goodreads.com)

Ik kan me niet meer herinneren waar ik dit boek voor het eerst spotte, maar het trok wel meteen mijn aandacht. Want wie me een beetje kent, weet dat ik verzot ben op spionage. En al helemaal als Rusland er aan te pas komt. Wat jij niet weet leek me dan ook het perfecte boek te zijn voor mij want jawel, het gaat over Russische spionnen!

Ik nam het boek eind januari mee uit de bib en las het op een paar dagen tijd uit. Het verhaal is erg vlot geschreven en bouwt in ieder hoofdstuk de nodige spanning op. Waardoor je uiteraard verder wil lezen en je het boek niet makkelijk naast je kan neerleggen.

De karakters zijn niet allemaal tot in de details uitgewerkt. Maar de verhaallijn is wel goed opgebouwd, ook al liggen sommige plotwendingen wel wat voor de hand. Ik genoot er in ieder geval van. En ben eigenlijk wel benieuwd of er een vervolg op geschreven is/komt.

Tussenstand

Verbeelding Book Challenge: 0/30

Goodreads Reading Challenge: 1/30

Wat lazen jullie de afgelopen maand?

16 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *