Verbeelding Book Challenge 2020 – Gelezen in januari

Net als de voorbije jaren neem ik ook in 2020 deel aan de Verbeelding Book Challenge. Bedoeling van deze challenge is dat je boeken leest in een ander genre dan wat je anders altijd leest. Je komt dus uit je leescomfortzone en ontdekt andere boeken. Elke maand publiceer ik een leesupdate met daarin een overzicht van de boeken die ik de maand ervoor las.

Verbeelding Book Challenge – Uitgelezen in januari 2020

Ik startte het nieuwe jaar door meteen op 1 januari een stevige klepper te kopen op mijn e-reader: Het achtste leven (voor Brilka). En daar was ik de hele maand januari zoet mee. En ik vermoed dat ik ook nog een deeltje van februari in dit boek ga lezen. Maar ik las in januari ook nog een ander boek. En dat bespreek ik hieronder.

Wat je niet weet

Vivian Miller is een toegewijde CIA-analyst. Het is haar taak de identiteit te onthullen van zogeheten Russische ‘slapers’: spionnen op Amerikaanse bodem die een ogenschijnlijk doodnormaal leven leiden als Amerikaans staatsburger. Nadat ze weet in te breken in de computer van een hooggeplaatste Russische spion, stuit Vivian op een vertrouwelijk dossier dat de namen bevat van verschillende Russische spionnen. Een paar muisklikken later is alles dat belangrijk voor haar is – haar baan, haar echtgenoot en zelfs haar vier kinderen – in ernstig gevaar. Vivian heeft een eed gezworen dat ze haar land zal beschermen tegen alle vijanden, nationaal en internationaal. Maar nu staat ze voor een onmenselijke keuze. Ze wordt verscheurd tussen loyaliteit en verraad, liefde en wantrouwen. Wie kan ze nog vertrouwen? (Samenvatting: Goodreads.com)

Ik kan me niet meer herinneren waar ik dit boek voor het eerst spotte, maar het trok wel meteen mijn aandacht. Want wie me een beetje kent, weet dat ik verzot ben op spionage. En al helemaal als Rusland er aan te pas komt. Wat jij niet weet leek me dan ook het perfecte boek te zijn voor mij want jawel, het gaat over Russische spionnen!

Ik nam het boek eind januari mee uit de bib en las het op een paar dagen tijd uit. Het verhaal is erg vlot geschreven en bouwt in ieder hoofdstuk de nodige spanning op. Waardoor je uiteraard verder wil lezen en je het boek niet makkelijk naast je kan neerleggen.

De karakters zijn niet allemaal tot in de details uitgewerkt. Maar de verhaallijn is wel goed opgebouwd, ook al liggen sommige plotwendingen wel wat voor de hand. Ik genoot er in ieder geval van. En ben eigenlijk wel benieuwd of er een vervolg op geschreven is/komt.

Tussenstand

Verbeelding Book Challenge: 0/30

Goodreads Reading Challenge: 1/30

Wat lazen jullie de afgelopen maand?

16 Comments

 1. Annelies 04/02/2020 at 15:54

  Ik heb niet super veel gelezen in januari, deels omdat ik zo verkouden was dat ik zelfs te moe was om een boek vast te pakken. En ook omdat ik niet zo’n topboeken vastnam. Ik heb zelfs 2 boeken gestart en niet verder gelezen, iets dat ik vroeger nooit deed.

  1. Evi 04/02/2020 at 16:57

   Oei, hopelijk voel je je intussen wat beter? En ik duim dat je binnenkort een boek vastpakt dat je terug zin geeft in lezen.

 2. Samaja 04/02/2020 at 18:08

  Ik las o.a. Het wordt spectaculair. Beloofd. Mooi en aangrijpend, maar mijn verwachtingen waren (te) hoog en werden dus niet helemaal ingelost.

  1. Evi 02/03/2020 at 17:07

   Ik heb dat vorig jaar gelezen en vond het toen wel een goed boek 🙂 Maar moet toegeven dat ik er een jaar daarvoor ook in begonnen was en het me toen niets zei. Maar smaken verschillen he 😉

 3. Villasappho 04/02/2020 at 19:09

  Ik heb een lijst zo lang als een kerktoren dus die challenge is niks voor mij. Ik heb 3 zoetsappige maar heerlijke kattenboeken gelezen. Nu een dik waargebeurd oorlogsboek, iets meer mijn genre dus.

 4. fieke 04/02/2020 at 20:39

  Bij mij was januari een supergoeie leesmaand (mijn update staat net op de blog). Aan dit tempo zal het niet blijven duren denk ik :-).
  Naar ‘Het achtste leven’ ben ik wel heel benieuwd. Ik heb ‘m ook op mijn Kobo gezet, maar de dikte schrikt me momenteel echt nog een beetje af…

  1. Evi 02/03/2020 at 17:08

   Het leest supervlot hoor! Ik las het uiteindelijk op twee maanden tijd uit. En doordat ik het las op mijn e-reader kon ik niet altijd zien hoeveel pagina’s het was 🙂 Allee of toch niet zo hard als bij een fysiek exemplaar.

 5. Falderie 05/02/2020 at 11:40

  Geen challenge voor mij dit jaar, maar ik ga wél proberen meer te lezen!

  1. Evi 02/03/2020 at 17:09

   Dat is ook een goed voornemen he 🙂

 6. Sofie 05/02/2020 at 21:13

  In januari las ik heel veel, althans de eerste 3 weken. Ik kocht ook die klepper, maar ik moet er nog in beginnen 🙂

  1. Evi 02/03/2020 at 17:11

   Die klepper is de moeite waard 😉

 7. goannelies 05/02/2020 at 22:40

  Ik zit in een best goede leesflow dit jaar voorlopig, dat is wel fijn ? het achtste leven staat ook nog op het lijstje!

  1. Evi 02/03/2020 at 17:11

   Oh zo een flow is altijd fijn he 🙂 En het 8ste leven is de moeite waard!

 8. Flavie 10/02/2020 at 12:58

  Ik ben benieuwd naar Het achtste leven… maar de dikte van het boek houdt me tegen… wat vind jij er tot nu toe van?

  1. Evi 02/03/2020 at 17:14

   Ik las het in februari uit, dus review volgt later deze week nog, maar het is absoluut de moeite waard. En het leest zo vlot dat ik soms echt niet doorhad hoe dik het eigenlijk wel was 🙂

 9. zwartraafje 11/02/2020 at 19:15

  Ik las in januari zeven boeken. Die vielen grotendeels in het Fantasy-genre op één of twee uitzonderingen na. Eentje viel enorm tegen maar gelukkig was dat een uitzondering.

Leave a Reply