Planning, organisatie & zelfontwikkeling

Mijn 20 voor 2020

Net als vorig jaar en in navolging van heel wat andere bloggers (zoals Kelly, Josefien, Katrien en Fieke) stelde ik ook voor dit jaar doelen op: 20 voor 2020. Het ene al wat groter dan het andere. Maar niets onrealiseerbaar, want mezelf te veel druk opleggen, dat is nergens voor nodig ๐Ÿ™‚ Waarom dan toch 20 voor 2020? Omdat ik het fijn vind om voor mezelf wat focuspunten vast te leggen. En ik af en toe een spreekwoordelijke schop onder mijn kont nodig heb!

Woord bij Idee uitbouwen

Jullie konden het hier al lezen: sinds 2 januari ben ik aan de slag als freelance copywriter in bijberoep. Enerzijds is het angstaanjagend. Anderzijds vind ik het ook enorm spannend dat ik deze droom ga proberen te realiseren. En ga proberen om van datgene wat ik het liefste doe – schrijven – een stukje mijn beroep te maken.

30 boeken lezen waarvan 5 non-fictie

Omdat ik naast schrijven ook nog steeds immens veel van lezen hou. 30 boeken zou in theorie haalbaar moeten zijn, zeker als je weet dat ik er het afgelopen jaar 39 las. En die 5 non-fictie? Dat is vooral om me wat meer uit mijn leescomfortzone te halen. Want non-fictie lees ik zelden. Tips zijn dus altijd welkom!

Mijn blog (verder) laten groeien

Zei ik al dat ik graag schrijf? ๐Ÿ˜‰ De afgelopen jaren zag ik mijn blog geleidelijk aan groeien. En leerde ik heel wat andere bloggers kennen. Ik doe het nog steeds ongelooflijk graag. En dus wil ik mijn blog dit jaar nog wat verder laten groeien.

20 voor 2020: persoonlijke ontwikkeling
4 workshops/opleidingen volgen

Want sinds ik me vorig jaar inschreef voor de 52x Instagram Inspiratie cursus van Nies en de Storytelling cursus van Lies heb ik de smaak van zelfontwikkeling goed te pakken. En wil ik dus ook dit jaar een aantal workshops of opleidingen volgen waardoor ik mezelf verder kan ontwikkelen. Staat hier ook op de planning: de Tijdsbazencursus nog eens doen, want toen ik die de eerste keer deed bevond ik me in een volledig andere mindset en situatie.

Een podcast maken

Haaa, het is iets waar ik al een tijdje van droom. En waarvan ik me heb voorgenomen om daar dit jaar ook effectief werk van proberen te maken. Onderwerpen genoeg, maar die technische skills he ๐Ÿ˜‰

3 blogcocktails/evenementen organiseren

Ongelooflijk dankbaar ben ik Nina, dat ik de sociale media van BlogBoost van haar mag overnemen. En toen ik de uitstap naar Smile Safari in elkaar stak, realiseerde ik me dat ik dat graag doe. En daar ook dit jaar wat tijd voor wil vrijmaken.

20 voor 2020: focus op reizen en uitstapjes
Een date night per maand

Vorig jaar slaagden we hier niet altijd in. Maar รฉรฉn avond per maand wil ik vrijhouden voor ons als koppel. We zijn intussen lid geworden van de Gezinsbond en gaan binnenkort hun babysitdienst eens uitproberen. En wie weet hebben we dan straks wel een vaste babysitter!

Een weekendje weg met het lief boeken

Want vorig jaar kwam het daar niet van. En dat is eigenlijk jammer, want we genieten daar allebei enorm van. Bovendien zorgt het er ook voor dat we als koppel sterker staan. En dus moest en zou ik deze opnemen in mijn 20 voor 2020.

Op stap gaan met Tuur

Tuur en ik, wij houden ervan om met ons 2 op stap te gaan. Maar na het lezen van Delphine haar 20 voor 2020 post realiseerde ik me ook dat ook onze weekends vaak bestaan uit zetelhangen en naar de plaatselijke speeltuin gaan. Dus ik wil proberen om minstens 1 tot 2 keer per maand een weekenddag te besteden aan een leuke uitstap met hem!

Fotoshoot inboeken

Ik las deze bij Sofie van Fiekefatjerietjes en bedacht me: ja, dat is een keigoed idee. Want ook ik kan wel eens wat professionele foto’s voor mijn blog gebruiken. En ik ben er zeker van dat An dat supergoed zou doen. Een fotoshoot van ons gezin/familie speelt al langer door mijn hoofd. En daar zou Kelly volgens mij enorm geschikt voor zijn.

2 keer gaan shoppen met mijn mama

Op mijn eentje gaan shoppen doe ik zelden. En ik breng ook graag wat quality time met mijn mama door. Vorig jaar kwam het er maar een keer van, hopelijk dit jaar twee keer!

20 voor 2020: focus op gezond leven
Elke dag voldoende water drinken

In mijn geval: proberen om dus elke dag 2l water te drinken. Moet op zich lukken, want uiteindelijk zijn het maar 4 van mijn geweldig mooie Kambukka-flessen per dag. Maar jullie raden het al: ik slaagde daar tot nu toe niet altijd in.

Minder snoepen

Het afgelopen jaar heb ik gemerkt dankzij een eetdagboek dat ik een geweldig grote emo-eter ben. En elke reden dus goed is om te snoepen. Dit jaar wil ik daar meer aandacht voor hebben en proberen om het aantal snoepbeurten tot 2 per week te beperken.

Mijn conditie verbeteren

Vorig jaar pikte ik het lopen terug op. Al verliep dat niet zonder slag of stoot. En slaagde ik er niet in om mijn persoonlijke doel van 10km te halen. Maar ergens vond ik dat niet zo erg. Want ik ging verantwoorder trainen. En merk daardoor ook veel meer progressie. Iets waar ik dit jaar dus verder aan wil werken. Concreet: tegen eind maart een vlotte 10 kilometer lopen. En daarna zien we wel.

Blijven luisteren naar mijn lichaam

Ook al zegt dat op bepaalde avonden om 21u dat het op is en wil gaan slapen. Of dat ik na een drukke dag nood heb aan rust en dus beter een bad kan gaan nemen om te ontspannen. Zonder me aan te trekken wat de rest van de wereld daar dan van denkt. Want ik heb geleerd wat er gebeurt als ik niet luister. En daar wil ik niet terug naar toe.

20 voor 2020: smartphonefotografie
Meer foto’s nemen

En dan vooral foto’s waarbij ik de tips en tricks die ik leerde tijdens de smartphonefotografieworkshop van Vicky toepas. Want ik leerde daar hele boeiende dingen. En wil sowieso mijn fotografieskills wat opkrikken.

Meer tijd buiten doorbrengen

En dus proberen om ook nu elke dag een klein stukje te gaan wandelen. Door bijvoorbeeld Tuur te voet naar school te brengen. Te gaan joggen. Of mijn middagpauze deels te gebruiken om een wandeling te maken. Want ik heb ontdekt dat ik tot rust kom in de natuur.

natuur
Ontspullen

Want ik verschoot er onlangs van hoeveel onnodige spullen we in ons huis hebben liggen. En dat ondanks het feit dat we hier nog geen twee jaar wonen. Het was ook even een reality-check voor mezelf. Want onbewust verzamel ik dus best wel veel dingen die ik niet nodig heb. En dus wil ik werk maken van ontspullen. Concreet wil ik dit jaar het speelgoed van Tuur en de kasten in onze woonkamer aanpakken.

Onze tuin verder afwerken

We begonnen er vorig jaar met veel goeie moed aan. En realiseerden ons dat we een gigantische lap grond hebben. Een verwittiging van de politie na een klacht van een nukkige buur deed ons vervolgens eerst onze oprit aanpakken. Maar dit jaar wil ik die tuin dus afwerken!

Bureau inrichten

Eentje die er vorig jaar bij ingeschoten is. Maar nu ik daar wat meer tijd ga doorbrengen wil ik kijken om er toch wel al enkele leuke quotes en posters op te hangen. En die dozen die maar niet op de zolder raken toch eens naar die allerhoogste verdieping in ons huis te verhuizen.

Hebben jullie doelstellingen voor dit jaar? Misschien zelfs net als ik en een hele reeks andere bloggers 20 voor 2020? Laat het me weten in de comments en ik kom met veel plezier lezen!

27 Comments

 • fieke

  ‘Focuspunten’, dat is mooi uitgedrukt :-).
  Mooi lijstje, met een aantal gelijkaardige dingen. Ik hoop vooral dat je in het puntje ‘blogcocktails organiseren’ slaagt, want ik baal er nog altijd van dat ik zie was toen jullie naar Smile Safari gingen…
  Veel succes met je lijstje!

 • Kris10

  Mijn doelen kon je al lezen. Die blogcocktails voeg ik ineens nog toe. Ik wil ook graag instagramopleiding volgen maar weet niet of dat voor een hobbyist wel interessant kan zijn.

  • Evi

   Top van die blogcocktails ๐Ÿ™‚ Ik heb zelf al een paar instagramopleidingen gevolgd en vond dat voor ik begon met een bijberoep ook wel superinteressant hoor! Laat maar weten als je graag wat meer info krijgt over welke ik volgde, dan mail ik je alle details ๐Ÿ˜‰

 • Katrien

  Oeh die podcast! Onlangs een workshop gevolgd en sindsdien speelt dat ook wel door mijn hoofd. Misschien moeten we er samen eentje maken ?. Ik vind het in elk geval een boeiend medium!

 • Josefien

  Een mooi lijstje!
  Ik haal tegenwoordig veel boekentips uit de podcasts van “De Bende Van Het Boek” en “Drie Boeken”.
  Ik ben al benieuwd naar je podcast zeg!
  I agree: die uitstapjes met je zoon zijn de max hรฉ, met z’n tweetjes. Ik probeer ook veel “specialere” dingen te doen met Emil. Niet elk weekend want dan is het leuke er op den duur ook af natuurlijk. Maar we genieten er altijd allebei enorm van! Ik stel voor dat we tips uitwisselen onder elkaar ๐Ÿ™‚
  Ik besteed er de laatste tijd ook aandacht aan om soms eens echt “vroeg” (voor mij is dat 22u) te gaan slapen. Heel moeilijk voor mij maar ik merk wel dat het effect heeft. Dus ik ga dat ook blijven doen.
  Liefs, Josefien xo

  • Evi

   Topidee om tips uit te wisselen onder elkaar om met onze kapoenen op stap te gaan ๐Ÿ™‚

   En die podcast, ideeรซn genoeg maar tijd & techniek he. Maar wie weet slaag ik er wel in na 14 maart ๐Ÿ˜‰

   De drie boeken & Bende van het boek zijn zalig om naar te luisteren he! Haal daar ook zoveel inspiratie uit.

   X

 • Veroniqz

  Veel herkenning wel, met dit lijstje, al heb ik er zelf geen gepost… Eigenlijk is bijna iedere blogpost die ik schrijf soort van een goed voornemen: tijd en aandacht aan mezelf geven, voor mijn eigen ontwikkeling, wat vind ik belangrijk, wat geeft mij positieve energie, wat vind ik leuk? Het schrijven van je lijstje is al zoโ€™n erkenning hรจ, wat je allemaal MAG dit jaar! ๐Ÿ˜‰

 • Annelies

  Mooie doelstellingen. Ik denk dat veel zaken wel overeen komen met dingen die ik belangrijk vind ook, maar ik maakte geen lijstje. Ik heb het gevoel dat dat bij mij niet zo goed werkt en dat ik gewoon de in flow moet gaan. Of zaken heel concreet moet maken, bv. begin elke dag met een glas water. Dan is dat net tastbaar genoeg om mee aan de slag te gaan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *