5 beelden
Fotografie

5 beelden, 5 dingen #8

Eind 2021 besloot ik om de rubriek 5 beelden, 5 dingen eens goed af te stoffen en nieuw leven in te blazen. Want ik vind dat zo een fijne rubriek om te maken en te lezen. En dus besloot ik om hem opnieuw maandelijks te maken. Alleen, de afgelopen maanden en weken schoot het er wat bij in. Maar kijk, ik pik de draad graag terug op met 5 beelden, 5 dingen de juli editie.

5 beelden, 5 dingen #8

Begin juli was ik eventjes een wat ruimere terugblik aan het doen, aangezien het jaar halverwege is. En op die manier ontdekte ik dat het al sinds april geleden was dat ik nog eens van 5 beelden, 5 dingen had gedaan. Niet dat ik sindsdien geen foto’s meer heb genomen. Integendeel. Maar het kwam om er een onduidelijke reden maar niet van om per maand 5 beelden te selecteren voor deze rubriek. Iets wat ik zelf wel jammer vind, want ik maak deze rubriek erg graag.

En dus besloot ik om er in juli bewust wat met bezig te zijn. Met succes! Want kijk, 5 beelden en 5 dingen voor de maand juli!

5 beelden
5 beelden
5 beelden
5 beelden
5 beelden
  1. Op zondagochtend eten wij standaard koffiekoeken. Nu ja, het is te zeggen: het lief eet koffiekoeken. Ik eet een gluten- en zuivelvrij koffiekoek (als ik de avond ervoor niet vergeet van hem uit de diepvries te nemen en te ontdooien). En Tuur, die eet kleurrijke donuts. Van die kleuren alleen al word ik op zondagochtend instant goedgezind.
  2. Nog meer vrolijke kleuren, want toen ik onlangs met Josefien op stap ging in Brussel kwam ik dit leuke bord tegen aan de uitgang van het Centraal Station. Uiteraard kon ik het niet laten om daar een foto van te nemen.
  3. Ik postte er wat minder over, maar ik ben de hele zomer lang al nog steeds flink aan het sporten. Al ontbrak met die warme temperaturen zo nu en dan de goesting wel eens. En dus moest ik mezelf wel eens een spreekwoordelijke schop onder mijn kont geven. Ah en ja, dat is mijn handdoek rond de squatmachine. Om een duistere reden verdwijnen de steun/nekbeschermers tegenwoordig altijd in de fitness.
  4. Ook in Asse is het zomer. En werden er kleurrijke vlinders in de straten en boven de pleinen gehangen. Instant vakantiegevoel!
  5. Drie keer raden wie er op een veel te warme zondagnamiddag in slaagde om zichzelf buiten te sluiten? En niet veel meer bij zich had dan een boek, een half litertje water en een gsm. Jawel, ik! En om het nog wat erger te maken had ik kort daarvoor tegen het lief gezegd dat hij zijn sleutels ook wel thuis mocht laten. Want ja, ik was toch thuis. Gevolg: geen van ons beide kon nog binnen. Gelukkig hadden mijn ouders een reservesleutel. En gingen ze die avond sowieso langskomen. Maar ik kan je verzekeren: op zo een momenten kruipt de tijd tergend traag voorbij.

Welke herinnering springt er bij jou uit voor juli?

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *