365 vragen
Persoonlijk

365 vragen | juli 2022

Ik zag deze post al een paar keer voorbij komen in blogland. Onder meer bij Kelly en Sofie. Die op hun beurt hun mosterd haalden bij Irene. En omdat ik het zo een leuk idee vond, contacteerde ik Irene met de vraag of ook ik deze rubriek met 365 vragen mocht overnemen. Gelukkig vond ze dat helemaal ok. En dus bij deze: 365 vragen, de juli editie.

365 vragen – juli 2022

Hoe dit nu werkt? Wel, voor elke dag van de maand beantwoord je een vraag, zodat je uiteindelijk aan 365 vragen komt. Ofwel dus een vraag per dag. En die antwoorden deel je dan maandelijks op je blog. Op die manier kan je doorheen het jaar een evolutie zien. En uiteraard ook doorheen de jaren, als je dit lang genoeg volhoudt en een paar jaar lang de 365 vragen blijft beantwoorden 😉 . Maar het laat jou als lezer ook toe om elke maand iets meer over mij te weten te komen.

1. Heb je deze maand iets leuks gepland?

Ja, midden in de maand had ik een week vakantie met Tuur en stonden er dus allerlei leuke uitstapjes op de planning.

2. Hoeveel geld heb je recent aan kleding uitgegeven?

Euhm goeie vraag. Ik zou eens moeten kijken in YNAB maar de laatste tijd werden er vooral dingen voor Tuur gekocht aangezien hij groeit als een kool.

3. Wanneer ging je voor het laatst naar een feestje?

In april! Tuur was op weekend met de Chiro en mijn nonkel vierde zijn pensioen.

4. Wat was je favoriete dag deze week en waarom?

Aangezien dit jaar 4 juli een maandag is heb ik mijn favoriete dag van vorige week gekozen: zaterdag. Tuur was naar een verjaardagsfeestje en had daar een ongelooflijk leuke tijd. Ik en het lief zijn gaan uit eten met ons twee.

5. Wanneer sliep je voor het laatst uit?

Geen idee van 🙂 We hebben de regel dat op zaterdag het lief mag uitslapen en ik op zondag. Maar in de praktijk ben ik nog steeds vroeger wakker dan het lief op zondag. En sta ik dus ook vaak gewoon op kort nadat hij en Tuur zijn opgestaan.

6. Ben je ergens verslaafd aan?

Neen.

7. Wanneer nam je voor het laatst een risico?

Hmmm, een echt groot risico dat is al een hele poos geleden. Kleine risico’s, zoals een ander merk appels kopen, die durf ik wel al eens wat vaker te nemen. Al kan je je de vraag stellen of het echt risico’s zijn 🙂 .

8. Heb je een auto?

Ja.

9. Wat was het leukste moment van de dag?

Een namiddag alleen doorbrengen in alle rust en stilte in een netjes gepoetst huis.

10. Wat vind je een stom liedje maar zing je toch altijd mee?

Goh, ik heb er wel een paar. Vaak zijn het “foute” liedjes uit de jaren ’90. Maar daar keiluid op meebrullen, dat zorgt ervoor dat ik stress kwijtraak. En de liedjes van K3!

365 vragen

11. Heb je een levensmotto?

Hmm, niet meteen. Ik heb wel een paar regels en prioriteiten die ik volg en volgens dewelke ik probeer te leven. Maar een echt levensmotto, neen, dat niet.

12. Welke vraag wil je eens aan gelijk wie stellen?

Pfieuw dit is een moeilijke. Want ik heb zoveel vragen die ik aan zoveel mensen wil stellen. Maar misschien deze: welk advies kreeg je ooit, maar volgde je niet en had je achteraf bekeken beter wel gevolgd?

13. Wat is je lievelingskamer in huis?

Hmmm, moeilijke keuze: onze slaapkamer want ik slaap heel graag. Of onze badkamer, want ik neem ongelooflijk graag een bad met een boek erbij.

14. Heb je een nachtmerrie die steeds terug keert?

Ik heb er niet meteen die terugkeren, maar nachtmerries zijn me niet vreemd. Al spelen de meeste zich wel steeds af in het donker. Dat ik daar nog steeds bang voor ben hoeft je dan ook niet te verbazen.

15. Met wie voel je je het meest verbonden?

Met het lief en met Tuur.

16. Zijn er dingen die je moeilijk over je lippen krijgt?

Ja hoor, best wel wat.

17. Wat draag je vandaag?

Een van mijn favoriete zomerkleedjes. Een jurk van Marco Polo die ik al een jaar of drie heb. En die vooral heerlijk luchtig is. Verder een paar sneakers. Mijn Garmin horloge. Lenzen. En een halsketting.

18. Hoe ziet de perfecte zomerdag er uit?

Eentje met veel zon, maar zonder tropische temperaturen. Niets moet die dag. Alles mag. Vrienden die onverwacht langskomen. Kortom een dag met veel warmte (letterlijk en figuurlijk) en gouden randjes.

19. Wat mis je momenteel?

Burrata 🙂 Ik eet dat zo ongelooflijk graag in de zomer, maar sinds een jaar eet ik niets meer van zuivel. En dus ook geen burrata.

20. Droom je ergens van?

Van heel veel dingen 🙂 Soms grote dingen, soms kleine. Maar uiteindelijk komt het vaak neer op hetzelfde: dat wij en de mensen rondom ons gezond en wel mogen blijven. Klinkt heel erg cliché, daar ben ik me heel bewust van. Maar het is uiteindelijk wel het allerbelangrijkste.

5 beelden

21. Op een schaal van 1 tot 10, hoe voel je jezelf vandaag?

7, door de warmte slaap ik heel slecht. En dat merk ik.

22. Wat is je favoriete quote?

There is a crack in everything, that is how the light gets in.

23. Noem 3 dingen waardoor je trots bent op jezelf.

Mijn doorzettingsvermogen, mijn empathische kant en mijn leergierigheid.

24. Sport je?

Ja! Zowat een jaar geleden ben ik beginnen sporten met een personal trainer. Naast één keer sporten met haar, ga ik daarnaast ook nog twee keer per week zelf naar de fitness. Om mijn oefeningen te herhalen. En om te hardlopen. Al komt dat laatste er niet elke keer van.

25. Wat wil je over een jaar bereikt hebben?

Veel 🙂 Ik heb een aantal dingen op sportief vlak die ik wil bereiken. Ik wil heel graag mijn Spaans verder oefenen. Mijn fotografieskills verder aanscherpen. Maar bovenal mezelf liever zien en verdere stappen zetten op het traject dat ik vorig jaar begonnen ben.

26. Hoe zien je weekends er uit? Is dat hoe je het graag wilt?

Weekends bestaan hier meestal uit een combinatie van huishoudelijke taken en ontspannende dingen. Zaterdag is standaard de dag waarop ik ons huis poets en de was en plas doe. Maar het is ook de dag waarop ik ga sporten. Zondag staat dan waar synoniem voor ontspanning. Vaak trekken we er dan met ons drie op uit.

Het heeft lang geduurd voor we een goed ritme vonden, maar nu durf ik eindelijk te zeggen dat we er een hebben gevonden dat voor ons allemaal werkt. En we dus inderdaad best tevreden zijn met hoe onze weekends er uit zien.

27. Waar heb je vandaag het meest over nagedacht?

Een social media campagne op het werk waarvan ik project manager ben.

28. Wanneer ging je voor het laatst naar zee?

Ik ben het moeten gaan opzoeken in mijn foto’s. En blijkt dat de laatste keer van 2019 dateert. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

29. Wat heb je vandaag gedaan?

Gewerkt, Tuur opgehaald op kamp, frietjes gegeten, Tuur in bad en bed gestoken en dan zelf een bad genomen met een boek erbij.

30. Wat is je lievelinsgeten?

Een pizza met veel groentjes

31. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?

De rust die ik in mijn hoofd terugvond. Tijdens mijn week vakantie met Tuur hervond ik mijn prioriteiten en heel wat rust in mijn hoofd. En die wil ik absoluut proberen mee te nemen naar volgende maand.

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *