Verbeelding Book Challenge
Boeken & leestips

Verbeelding Book Challenge – Gelezen in december

Net als de voorbije jaren nam ik ook in 2019 deel aan de Verbeelding Book Challenge. Bedoeling van deze challenge is dat je boeken leest in een ander genre dan wat je anders altijd leest. Je komt dus uit je leescomfortzone en ontdekt andere boeken. Elke maand publiceer ik een leesupdate met daarin een overzicht van de boeken die ik de maand ervoor las.

Verbeelding Book Challenge – Uitgelezen in december

Daar waar ik in november wat aanmodderde als het boeken lezen aankwam, hervond ik mijn leesfocus en drive in december. En las ik drie boeken uit, waarvan een klepper van jewelste.

Van In Episode 2

Wat heeft de vermeende zelfmoord van een oude man in een rusthuis te maken met een op macht beluste vastgoedmakelaar, een groene partijvoorzitter, een vrouwonvriendelijke communist, een nymfomane juriste, een sicario en de productie van hernieuwbare energie? Van In en Rein Claeys, die voor Europol werkt, belanden in een broeierig avontuur waarbij ieder antwoord een nieuwe vraag oproept. Zet je schrap voor Episode 2, want het gaat ongemeen hard. (Samenvatting: boek.be)

Ik was zo benieuwd naar het vervolg nadat ik eerder dit jaar Van In Episode 1 las, dat ik niet anders kon dan dit boek mee te grabbelen uit de bib. En net als de andere boeken over Van In leest ook dit boek erg vlot. Alle gebruikelijke elementen zijn aanwezig. Maar je moet er ook niet meer van verwachten. Niet erg, want het is en blijft heerlijk ontspannende vakantielectuur.

Go Run

Go Run is een onmisbaar boek voor de actieve hardloper en begeleidt je naar je beste niveau en meer loopplezier. Je leert op zoek te gaan naar de juiste motivatie, een goede loopuitrusting en het geschikte trainingsniveau. Je komt te weten hoe je je lichaam goed moet verzorgen om pijn en blessures te vermijden, zodat je je leven lang gezond en gelukkig kunt lopen! Go Run helpt je om ten volle te genieten van al je looptoertjes, dankzij tal van tips en tricks over voeding, planning, mentale training, motivatie en nog veel meer. Just go run & have fun! (Samenvatting: boek.be)

Het boek dat ik iedereen die dan ook maar een klein beetje – of heel veel – in lopen geïnteresseerd is kan aanraden. Een wat uitgebreidere review kan je hier vinden. Maar ik geef het jullie ook hier graag mee: Josefien schreef absoluut een parel en een ongelooflijk overzichtelijk en volledig boek over lopen!

Edge of Eternity

De Oost-Duitse Rebecca Hoffman ontdekt dat ze wordt afgeluisterd door de Stasi en doet iets impulsiefs dat haar leven onherroepelijk zal veranderen. George Jakes, zoon uit een gemengd huwelijk, bemachtigt een baan op het departement van Robert F. Kennedy, waar hij op zeer persoonlijke wijze verstrikt raakt in de strijd voor gelijke burgerrechten. Cameron Dewar moet als spion enorme risico’s nemen om zijn idealen na te streven. Dimka Dvorkin raakt als assistent van Nikita Chroesjtsjov verwikkeld in de wedloop die de VS en de Sovjet-Unie op het randje van een kernoorlog zal brengen, terwijl zijn zus Tanja een politieke rol krijgt die haar van Moskou naar Cuba en van Praag naar Warschau brengt. Tegen de turbulente achtergrond van burgerprotesten, politieke schandalen, de val van de Berlijnse Muur, de Cubacrisis en de opkomst van de rock-’n-roll vinden deze moedige jonge mensen uit vijf met elkaar verweven families ieder hun weg door de geschiedenis. (Samenvatting: boek.be)

Het laatste deel van de Century trilogie. En wat heb ik ervan genoten. Net als in de andere delen volg je verschillende personages doorheen de tijd. En krijg je op die manier ook wat historische gebeurtenissen mee. Het is een ongelooflijk lijvig boek. Maar doordat Ken Follett op een erg meeslepende manier schrijft, vlieg je er doorheen. Persoonlijk vond ik het eigenlijk jammer dat er geen vervolg meer is. Maar gelukkig heb ik nog een boek uit die andere reeks van hem te lezen 😉

Eindstand

De volledige Verbeelding Book Challenge kon ik het afgelopen jaar (2019) niet tot een goed einde brengen. Ik strandde uiteindelijk op 20 van de 30 puntjes. Wat ik al bij al niet slecht gedaan vind.

Mijn Goodreads reading challenge daarentegen was een geweldig succes. Want daar overtrof ik mezelf en las ik maar liefst 39 boeken, in plaats van de vooropgestelde 25.

Voor het komende jaar wil ik proberen om 30 boeken te lezen. En uiteraard neem ik opnieuw met heel veel plezier deel aan de nieuwe Verbeelding Book Challenge!

Lazen jullie veel boeken in 2019? Zijn jullie van plan om veel boeken te lezen in 2020?

15 Comments

  • Evi

   Wauw zeg, 116 boeken, daar kan ik alleen maar van dromen! Ik ben alvast benieuwd naar wat je dit jaar allemaal gaat lezen. En ga ook dit jaar opnieuw regelmatig komen piepen om inspiratie op te doen 😉

 • Annelies Hermans

  Ik ga dit jaar ook terug mee doen aan de Verbeelding book challenge. Vorig jaar liet ik aan me passeren, maar ik las wel 55 boeken, wat ik eerst helemaal niet had verwacht.
  Ik heb ook echt genoten van de reeks van Ken Follet, blijft een topschrijver.

 • José

  Ik heb mijn goodreads doel op 44 gezet, we gaan het zien. Maar op zich zegt het me ook weer niet zó veel; bij een aantal dunnere boekjes of werkjes die makkelijk weglezen, gaat de teller al snel omhoog, terwijl een wat meer literaire klepper gevoelsmatig meer leeswerk geeft, al blijft de teller dan wellicht wat achter..

  • Evi

   Inderdaad, als je wat dunnere boekjes of snel lezende boeken leest, gaat die teller natuurlijk sneller omhoog he. Ik vind het vooral belangrijk om te blijven genieten van het lezen.

 • Sofie

  Toch goed gedaan!! Ik heb 19 puntjes kunnen afvinken, maar misschien kan ik er nog eentje bij afvinken. Ik zou eens moeten checken en schrijf het dan op mijn blog. Ik had mijn doel op 30 gezet zoals elk jaar, maar ik las 38 boeken. Meer boeken dan vorig jaar maar wel minder bladzijden… En het is uiteindelijk dat laatste dat telt want anders heeft iemand die 100 boeken las van 50 blz, meer gelezen dan iemand die 20 boeken las van 500 blz.

 • zwartraafje

  Ik las minder dan ik had willen lezen maar eindigde wel met een mooi aantal (105). Toch hoop ik dit jaar wat meer te kunnen lezen. Voorlopig doe ik enkel aan de Goodreads-challenge mee. Maar ik zag ondertussen dat Kathleen weer een heel toffe lijst heeft samengesteld voor de Verbeelding Bookchallenge dus misschien verandering ik nog wel van gedacht en doe ik er weer wel aan mee.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *