Hardlopen

Keep running – Start!

Jullie konden het hier en daar al lezen: ik ben voor de -tigste keer gestart met Keep Running (de tweede reeks van Start to Run). Deze zomer liep ik terug vijf kilometer en begon ik stiekem te dromen van meer. In mijn dagdromen zag ik mezelf nog eens de 20 kilometer van Brussel lopen of zelfs een halve marathon.

Toen Julie blogde dat zij tegen het einde van het jaar opnieuw 10 kilometer wou lopen gaf ik aan dat ik dat ook wou. Je zou het zowaar een (internet)belofte kunnen noemen. En ergens was dat exact wat ik nodig had om er werk van te maken. Ik zocht de befaamde playlist met Evy Gruyaert op mijn Ipod en plande via Google Calender doelen in mijn agenda in.

20171005_185435.jpg

En ja hoor: de afgelopen drie weken ben ik telkens netjes drie keer gaan joggen. Lessen 1 tot en met 11 zitten er intussen op. Nog 7 weken te gaan en ik zou terug 10 kilometer moeten kunnen lopen! Al twijfel ik soms wel of ik die afstand ga halen. Want ik loop nog steeds niet de kilometers die ik zou willen lopen op de door mij vooropgestelde tijd. Maar goed, het allerbelangrijkste is dat ik terug met enige regelmaat loop!

Wat ik tot nu toe van de lessen vind? Ik ben na 11 lessen nog steeds geen fan van Evy’s commentaar maar merk wel dat structuur en een trainingsschema me vooruit helpen. Het gaat iedere week een beetje beter. De intervaltraining blijf ik de minst fijne les van de week vinden.  Maar ik weet dat ze nodig zijn en bijt die les flink op mijn tanden en zet door. Nadien ben ik wel telkens erg fier op mezelf!

Running-selfieRunningNadat ik aan een paar collega’s had verteld dat ik opnieuw aan het joggen was, waren er die opperden dat ik na afloop van de lessen eens zou moeten meedoen aan een corrida. Stiekem ben ik eigenlijk wel al wat aan het dromen en heb ik in mijn hoofd een lijstje met wedstrijden die ik ooit heel graag eens zou willen lopen. Maar we zien wel, eerst die overige 19 lessen maar eens afwerken 🙂

Hoe zit het met jullie sportieve prestaties? Tips om mijn tempo op te drijven of wedstrijden die ik op mijn wishlist moet noteren zijn ook altijd welkom! 

*Uitgelichte afbeelding: Pinterest

18 Comments

 • Marliese

  Blijven intervallen, ik doe dat niet meer sinds ik de 20 van Brussel gelopen heb in 2014 en sindsdien is m’n tempo nauwelijks nog omhooggegaan. Met intervaltraining boekte ik het meeste succes op dat gebied. Ik doe dat op zich wel graag, omdat ik dan eens kan doorlopen en m’n hartslag de lucht in kan jagen. Maar ik vind dat dat alleen past in een trainingsschema van 3 à 4 keer per week. En door het fietsen en het zwemmen kom ik maar aan maximaal 2 keer.

  • Evi

   Ik had al zo een vermoeden dat interval daarvoor waarschijnlijk het beste werkt. Gisteren nog eens eentje gedaan en ik begon het zowaar lichtjes aan leuk te vinden 🙂

 • Chez Julie

  Goed bezig! Ik ben ook nog steeds aan het start to runnen en ondervind zowat hetzelfde als jij: intervaltrainingen zijn niet bepaald leuk (maar wel nuttig), het tempo blijft laag en de hartslag hoog. Maar we zetten dapper door!

 • Lies

  Waw, goed bezig. Ik heb echt een broertje dood aan lopen. Maar ik ga wel sinds september 2 keer per week (of toch meestal) een groepsles volgen in de dansschool en in het weekend paardrijden. Die dingen doe ik liever dus hou ik ook beter vol.

  • Evi

   Je moet inderdaad iets vinden en doen dat je graag doet. Dat is volgens mij ook enige manier om het vol te houden. Danslessen zou ik ook heel graag nog eens volgen maar vaak haal ik het startuur hier bij ons in de buurt niet.

 • misssexandthecity

  Een tip mss, ipv te lopen met ons Evy ( heb die hype nooit goed begrepen), via myasics kan je een schema bijna op maat maken, die echt heel doeltreffend zijn, mijn doelstelling was ooit de 10 miles lopen in 1u20 en dat is me dankzij dat schema ook gelukt. Maar focus je niet teveel op snelheid, het gaat om het bewegen forceer je niet teveel!

  • Evi

   Oh dat wist ik helemaal niet, thx voor de tip! Ga nu wel eerst die lessen met Evy afwerken want zo midden in een reeks overschakelen naar iets anders is misschien geen goed idee. Maar daarna ga ik zeker en vast die myasics eens checken.

 • Flavie

  Goed bezig!!
  Hier staat het sporten op een heel laag pitje en ik vind het momenteel goed zo… eens we verhuisd zijn zou ik graag beginnen met start-to-run met Evy… lopen is mijn sterkste niet, maar in de nieuwe wijk lopen zie ik dan wel weer zitten… we zien wel!

  • Evi

   Je moet er vooral met starten op een moment dat het jou goed uitkomt. Anders hou je het niet lang vol heb ik zelf gemerkt. Lopen doe ik het allerliefste hier in de buurt, komt mijn voyeuristische kant ook aan zijn trekken 😉

 • Katrien

  Ik ben vandaag terug gaan lopen na een week niks doen. Vorige week een zware werkweek gehad. Echt moeilijk herbeginnen nu. De conditie lijkt helemaal weg. Maar goed, stap voor stap weer opbouwen.

  • Evi

   Jezelf niet forceren en dan komt het wel goed. Ik liep vorige week ook niet door die keelontsteking maar gisteren kriebelde het te veel en deed ik een rustig toertje wat best wel goed ging. Dus niet opgeven, die conditie komt snel terug!

 • Leen Vandebergen

  Ik heb een grondige hekel aan intervals. Ben er gewoon absoluut niet goed in! Mij helpen trainingsschema’s ook; ik snap niet hoe mensen zonder zouden kunnen want dan loop je toch maar wat? Het helpt ook om een doel te stellen; ik kijk erg uit naar de geplande wedstrijd maar heb er toch ook schrik voor… 🙂

  • Evi

   Ik ben er ook geen grote fan van maar merk wel dat ze me helpen om mijn tempo de hoogte in te krijgen. Je gaat dat goed doen die wedstrijd, vooral jezelf niet te veel druk opleggen denk ik (al ben ik daar zelf niet altijd zo sterk in).

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *