Verbeelding Book Challenge
Boeken & leestips

Verbeelding Book Challenge – Gelezen in april

Net als de voorbije jaren neem ik ook dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Bedoeling van deze challenge is dat je boeken leest in een ander genre dan wat je anders altijd leest. Je komt dus uit je leescomfortzone en ontdekt andere boeken. Elke maand publiceer ik een leesupdate met daarin een overzicht van de boeken die ik de maand ervoor las.

Verbeelding Book Challenge 2019 – Uitgelezen in april

De afgelopen maand las ik – net als de maanden ervoor – twee boeken. Al moet ik toegeven dat er dit keer wel een stevige klepper tussen zat. Waar ik dus best wel een tijdje met zoet was.

Fokking druk

In Fokking druk legt psycholoog Thijs Launspach uit waarom we onszelf tegenwoordig vaak over de kop werken. En wat je eraan kunt doen om dat te voorkomen. Op een praktische manier vertelt hij hoe je stress het hoofd kunt bieden. En meer rust kunt creëren in je leven. Hij gebruikt hiervoor de nieuwste inzichten uit de wetenschap, methoden van experts en verhalen van ervaringsdeskundigen. Een nuchter en praktisch antwoord op de vraag: hoe blijf ik stress de baas in een overvolle tijd? (samenvatting: goodreads.com)

Ik las dit boek nadat ik er een review over zag verschijnen bij Katrien van Perfect Imperfect. Waardoor ik er best wel benieuwd naar was geworden. Het boek zelf is opgedeeld in een aantal hoofdstukken. En leest absoluut als een trein. Heel wat dingen waren bovendien enorm herkenbaar voor me. En dus heb ik er best wel een aantal lessen uit geleerd, die ik nu probeer toe te passen. Om hier en daar toch voor wat meer rust te zorgen. Ik gebruikte dit boek niet voor de Verbeelding Book Challenge.

Fall of giants

In 1911 verandert de wereld voorgoed. Arbeiders laten zich niet langer onderdrukken, vrouwen eisen hun rechten op, de rijke aristocratie kan haar macht niet langer handhaven. En overal fluisteren diplomaten elkaar woorden in die het lot van miljoenen mensen over de hele wereld zullen veranderen. Aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog proberen acht mensen hun weg in deze roerige wereld te vinden. Gus Dewar, rechterhand van de Amerikaanse president; Lev en Grigori Pesjkov, twee arme Russische broers op zoek naar een beter leven; mijnwerker Billy Williams en zijn ambitieuze zus Ethel, huishoudster van de vermogende graaf Fitzherbert; de vrijzinnige lady Maud en haar geliefde, de Duitse diplomaat Walter von Ulrich. Terwijl hun levens elkaar kruisen, dragen deze mensen ieder op hun eigen manier bij aan een titanenstrijd die zijn weerga niet kent (samenvatting: boek.be)

De voorbije jaren las ik een aantal boeken uit de Kingsbridge serie. Hierdoor wist ik vrij goed waaraan ik me kon verwachten qua schrijfstijl bij een volgend boek van Ken Follet. Maar dat het zo een meeslepend verhaal zou zijn, dat had ik niet verwacht. Ik vind deze Centuryreeks (want ja, intussen heb ik ook deel twee al uit) zelfs beter dan de Kingsbridge. Toegegeven, het zijn en blijven enorm dikke boeken om te lezen. Maar de verhaallijnen en karakters zijn enorm goed uitgewerkt. Waardoor je dat vrij snel vergeet. En heel snel meegezogen wordt in het verhaal. Een absolute aanrader als je niet bang bent van stevige kleppers 🙂 Ik gebruikte dit boek trouwens voor puntje 30. Een deel van het verhaal speelt zich namelijk af in Rusland, een plek waar ik nog nooit geweest ben.

Tussenstand

Verbeelding Book Challenge: 7/30

Goodreads: 9/25

Welke boeken lazen jullie recent? Tips voor de openstaande puntjes zijn uiteraard ook altijd welkom!

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *