apps
Varia

7 apps waar ik niet meer zonder kan

Mijn smartphone en ik, wij zijn soms echt wel met elkaar vergroeid. Ik gebruik dat ding voor ongelooflijk veel dingen. En toen ik bij Saartje van Miss Fabuleus een bericht zag verschijnen over haar 6 favoriete apps op haar telefoon bedacht ik me dat ik er ook wel een paar heb die ik heel frequent gebruik.

Mijn kalender, Waze en mailapp behoren sowieso tot een van de meest gebruikte apps op mijn telefoon. En ook mijn camera gebruik ik ongelooflijk vaak. Samen met een aantal apps om foto’s te bewerken. Maar er zijn er nog een paar die ik heel vaak gebruik. En die ik graag hieronder met jullie deel.

Recyle!

Net als bij Saartje staat deze app hoog in het lijstje. Want wat een gemak mannekes! De ophaalkalender raken wij hier makkelijk kwijt. En anders is het elke keer op internet gaan zoeken wanneer en wat er van afval wordt opgehaald. Maar dankzij deze app krijg ik gewoon de avond ervoor ruimschoots op tijd een reminder. En kan ik het lief dus aansporen om het juiste afval tijdig buiten te zetten.

Podcasts

Ik luister na het lezen van Nina haar blogpost opnieuw elke autorit naar een podcast. Heerlijk verfrissend vind ik zelf. Geen vervelende reclameblokken tussendoor. Geen muziek die ik niet wil horen. Zalig! Bovendien doe ik er tonnen inspiratie voor blogposts op. Ideaal toch 🙂

YNAB

Deze staat nog niet zo lang op mijn telefoon, maar ik zou nu al niet meer zonder kunnen. In de krokusvakantie maakte ik werk van de YNAB cursus van Kelly. En installeerde ik dus ook de app op mijn telefoon. Geef ik iets uit, dan geef ik dat vrij vaak meteen in YNAB in. Of anders ‘s avonds als ik in de zetel zit. Het zorgt toch wel voor wat rust in mijn hoofd, zo een duidelijk overzicht van het geld dat we hebben staan.

apps
Youtube

Die staat er eigenlijk vooral op voor Tuur. En druist volledig in tegen al mijn principes over schermtijd. Maar heeft er tegelijkertijd ook al meermaals voor gezorgd dat ik geen zenuwinzinking kreeg. Want het kind wordt er rustig van. Dus geen scènes als we lang moeten wachten bij de dokter of tandarts. En ook kappersbezoeken verlopen net ietsje vlotter als hij naar een video kan kijken.

Goodreads

Ik hou sowieso al mijn gelezen boeken en boeken die ik nog wil lezen bij op Goodreads. Maar hun app gebruik ik vooral omwille van de scanfunctie. Als ik in een boekenwinkel sta en boeken zie ik die ik wil maar niet mag kopen van mezelf, dan scan ik die met hun app. Ze staan dan meteen in mijn te lezen lijstje. En ik kan ze dan later eventueel online kopen. Of in de bib kijken of ze daar niet beschikbaar zijn. Veel handiger dan waneer ik in die overvolle tas van mij moet zoeken naar pen en papier 😉

Evernote

Deze app gebruik ik al jaar en dag om vanalles en nog wat bij te houden. Van blogideeën tot boodschappenlijstjes. Maar ook klerenmerken die ik wel tof vind, winkels, adressen en ja hoor, ook bepaalde paswoorden en codes. Want het is me al meermaals overkomen dat ik ‘s avonds of ‘s nachts moet tanken en die code net niet meer weet.

Spotify

Deze app staat er deels op voor mezelf. En deels voor Tuur. Ik maakte er voor mezelf een running playlist aan. Maar er staat ook een playlist voor Tuur op. Ideaal voor als we een wat langere autorit voor de boeg hebben. Dan mag hij naar “de liedjes” luisteren.

Gebruiken jullie veel apps op jullie telefoon? Wat zijn jullie meest gebruikte of favoriete apps?

13 Comments

 • Irene

  Evernote gebruik ik ook super vaak! Ik sla daar ook wachtwoorden in op hoor. Nu niet heel veel maar als ik net een nieuw heb moeten kiezen durf ik dat al eens direct vergeten. Haha :p Recycle vind ik ook super handig. En Goodreads en een podcastapp heb ik ook staan maar die gebruik ik nog niet super vaak.

 • Kris10

  Recycle werkt bij mij niet meer 🙁 Zo jammer want dat was echt een gemak . Verder gebruik ik geen enkele van jouw apps … Wat ik niet meer kan missen: Wunderlist, WordPress (ik blog op de bus), de sodexoapp om te checken of ik nog maaltijdcheques heb en de apps van bus en trein omdat er af en toe weleens vertragingen zijn enzo :p

  • Evi

   Oh wat jammer dat die niet meer werkt. Misschien eens verwijderen en opnieuw installeren? Wunderlist gebruik ik nog niet, is dat de moeite waard?

 • Villasappho

  Evernote is echt m’n 2e geheugen en ik ben er dus groot fan van. Waze schreef ik pasgeleden over en ken ik nog niet lang maar is een geweldige app. De rest is me onbekend maar ik ga toch eens op zoek naar de afvalkalendet die moet hier toch ergens zijn.

  • Evi

   Die afvalkalender is echt een geweldige grote hulp voor mijn geheugen 🙂 Net als Evernote! En inderdaad Waze, daar ben ik ook geweldig grote fan van sinds kort.

 • fieke

  Oh, ik wist niet dat Goodreads zo’n scanfunctie had!
  Sinds ik een andere telefoon heb, gebruik ik ‘m echt veel minder vaak. Apps die ik regelmatig gebruik: mail, instagram, feedly, de app van mijn fitbit,.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *