365 vragen
Persoonlijk

365 vragen | September 2023

Ik zag deze post al een paar keer voorbij komen in blogland. Onder meer bij Kelly en Sofie. Die op hun beurt hun mosterd haalden bij Irene. En omdat ik het zo een leuk idee vond, contacteerde ik Irene met de vraag of ook ik deze rubriek met 365 vragen mocht overnemen. Gelukkig vond ze dat helemaal ok. En dus bij deze: 365 vragen, de september editie.

365 vragen – september 2023

1. Hoe heb je vandaag voor jezelf gezorgd?

2022: Ik ben de dag gestart met een activiteit voor het Oudercomité, iets waar ik zelf hard naar uitkeek. En heb hem afgesloten met een bad en Grey’s Anatomy. Om de stress van de eerste school- en werkdag van me af te laten glijden.

2023: Ook dit jaar startte ik de dag met het traditionele 1 September ontbijt van het Oudercomité. Verschil met vorig jaar: dit jaar organiseerde ik het 🙂 . Daarna ruimde ik mijn mailbox al op en schreef ik alle to do’s op voor maandag en de komende week. Of het slim was om mijn laatste dag vakantie op die manier door te brengen laat ik in het midden. Maar het zorgde wel voor rust in mijn hoofd.

2. Welke band zou je graag live eens zien?

2022: Bear’s Den. Ik luister graag naar hun muziek en ben wel benieuwd naar hoe ze live performen.

2023: Nog steeds Bear’s Den.

3. Wat is de laatste foto op je telefoon?

2022: Eentje van Tuur die filmpjes van zichzelf aan het maken was terwijl hij met zijn LEGO aan het spelen was.

2023: Eentje van de prachtige avondlucht deze avond.

4. Noem een herinnering uit je kindertijd die je nooit meer vergeet.

2022: Het eten van botermelk met een beetje suiker en pasta aan de keukentafel van mijn grootmoeder. Ze maakte dat regelmatig voor ons klaar als kind. En als ik daar nu aan terugdenk dan is het een herinnering waar zoveel huiselijkheid, warmte en liefde inzit dat ik die nooit vergeet.

2023: Naast bovenstaande herinner ik me ook nog heel goed dat ene schoolfeest waar ik Sneeuwwitje mocht spelen. En zo fier als een gieter was 🙂 .

5. Naar welke plek zou je nu het liefste gaan en waarom?

2022: Ergens zonnig, waar het niet te warm is. Met lekker eten en wat cultuur.

2023: Nog meer dan vorig jaar het bovenstaande.

6. Wat is het laatste dat je zelf maakte?

2022: Euhm goeie vraag. Als het aankomt op eten, dan is dat de pasta schotel van deze avond. Knutselen, daar moet ik te diep over nadenken want ik doe dat niet graag en vermijd dat dus ook keihard.

2023: De salade die ik deze middag op at.

7. Welke opmerking van iemand anders zal je altijd bijblijven?

2022: Je moet gewoon nog wat op je tanden bijten. Ik ga er hier verder niet op in gaan, maar de opmerking kwam op een heel verkeerd moment. En heeft nadien een serieuze impact gehad.

2023: Bovenstaande, maar ook de uitspraak “soms is je best doen niet genoeg”.

8. Heb je van iets een ideaalbeeld in je hoofd? Welk?

2022: Over mezelf? Immens veel. Al probeer ik er wel aan te werken, want tot kort geleden liet ik die ideaalbeelden teveel bepalen hoe ik leefde, in plaats van hoe ik wil leven.

2023: Het is al beter dan vorig jaar, maar op momenten dat ik erg moe ben, veel stress ervaar of in nieuwe situaties duiken die ideaalbeelden over mezelf nog steeds op. En durven ze nog wel eens de bovenhand te nemen.

9. Welke serie kijk je?

2022: Grey’s Anatomy. Ik kijk die enorm graag maar wacht telkens tot wanneer ze ergens op televisie verschijnt. En dus ben ik sinds kort doorheen de week de aflevering die Play 6 op vrijdagavond uitgeeft aan het bekijken.

2023: Geen enkele. Televisie kijken is iets wat hier zelden nog gebeurt.

10. Hoe kijk je tegen ouder worden aan?

2022: Ik heb het daar soms moeilijk met. Aan de ene kant vind ik het fijn, want ik merk dat ik rustiger word en dingen anders bekijk dan toen ik pakweg zestien was. Maar anderzijds vind ik het ook beangstigend. Want het betekent dat bepaalde dingen voorbij zijn of niet meer kunnen.

2023: Net als vorig jaar blijf ik het daar best moeilijk met hebben. Zeker omdat ik volgend jaar 40 ga worden. Maar ik merk wel nog steeds dat ik rustiger word en dingen vanuit een ander perspectief bekijk.

11. Welke app gebruik je het vaakst?

2022: Instagram.

2023: Nog steeds Instagram 🙂 .

12. Wat bestel je in de frituur?

2022: Frietjes. Want de rest van de snacks kan ik heel vaak niet eten aangezien deze niet glutenvrij zijn.

2023: Ook hier is voorlopig nog geen verandering in gekomen.

13. Waar spaar je voor?

2022: Voor heel veel dingen. In YNAB heb ik potjes gemaakt met spaardoelen op korte en lange termijn zoals kerstcadeaus, mijn personal trainer maar bijvoorbeeld ook een nieuwe camera en dingen voor in ons huis.

2023: Die nieuwe camera heb ik intussen, maar net als vorig jaar en eigenlijk ook de voorbije jaren heb ik nog steeds spaarpotjes in YNAB voor allerlei dingen.

14. Wat wil je deze maand nog graag doen?

2022: Een uitstap met het lief. Enkel met ons twee. (en hoera, net op de valreep kwam dat er ook van en gingen we met ons 2 samen eten in Wemmel).

2023: Een extra date night met het lief.

15. Wat was de grootste uitdaging de voorbije dagen?

2022: Het ritme en balans vinden nu het schooljaar terug opgestart is. Want school betekent ook huiswerk. Hobby’s die terug starten. En de ritten naar en van het werk die een pak langer duren dan voorheen. Wat ervoor zorgt dat ik elk jaar in september wat moet zoeken naar dat ritme en die balans.

2023: Naast het vinden van dat nieuwe schoolritme, zelfzorg. En de uitknop vinden.

16. Wat zijn op dit moment de 3 meest belangrijke dingen?

2022: Het lief, Tuur en mezelf.

2023: Het lief, Tuur en mezelf.

17. Hoeveel dichte vrienden heb je?

2022: Niet heel erg veel, maar ik vind dat ok. Want diegene die ik heb, die zijn heel erg dicht. En die koester ik ook enorm.

2023: Tja, dit is niet veranderd. Maar dat is ok 🙂 .

18. Wat irriteert je?

2022: Heel veel dingen  Het koudere weer. De regen. Het verkeer dat plots iedere dag vastzit terwijl er geen ongevallen zijn. Schoolgerelateerde dingen. Soit, veel dus.

2023: Specifiek vandaag: de taxichaffeur in Istanbul die dacht dat hij op een racebaan reed. En het feit dat er in het vliegtuig enkel eten met gluten werd geserveerd. Waardoor ik dus best wel wat honger had aangezien ik dat niet mag eten.

19. Hoe zou je je leven omschrijven op dit moment?

2022: Druk. Maar goed. Het gaat – net als bij iedereen – met ups en downs. Maar professioneel gezien heb ik een soort rust gevonden. En ook daarnaast weet ik wat mijn prioriteiten zijn. Wat helpt, om knopen door te hakken. Sta ik al volledig waar ik wil staan? Neen, maar we staan er zowel als gezin als ik als persoon mentaal gezien beter voor dan een paar jaar terug.

2023: De laatste maanden wat te druk en wat te veel zorgen. Maar ik werk eraan. En probeer waar ik kan de nodige rustmomenten in te bouwen.

20. Wat was het laatste wat je in je eentje deed?

2022: In de voortuin werken gisterennamiddag. Nu er eindelijk wat regen gevallen was, was de ondergrond zacht genoeg om het onkruid daar te gaan wieden. Het lief was met Tuur naar zijn papa. En ik spendeerde de namiddag in mijn eentje aan tuinieren.

2023: Een bad nemen in mijn hotelkamer net voordat ik ging slapen. En nadat ik een hele dag met collega’s had doorgebracht.

21. Wat zou je doen als je nergens bang voor zou zijn?

2022: Gaan voor het leven dat ik diep vanbinnen wil. Niet meer deelnemen aan de dagelijkse ratrace. Maar gaan voor die dromen en dingen die ik heel graag zou willen doen, maar niet durf doen uit angst voor als het mis zou gaan. En dan vooral voor wat anderen dan wel niet zouden zeggen.

2023: Nog steeds bovenstaande 🙂 .

22. Hoe zit je me-time eruit?

2022: Goh dat varieert wat, maar vaak zit er wat sporten, fotografie, bloggen en lezen tussen. Of een stevige wandeling in de natuur. Hij is vooral gevuld met dingen die me energie geven. En waar ik stiekem – buiten het lezen dan – ook wel nog steeds wat actief bij ben. Want gewoon in de zetel gaan zitten en niets doen, dat vind ik nog steeds vreselijk moeilijk.

2023: Net als vorig jaar, is die vooral gevuld met dingen die me energie geven. En dat varieert van fotograferen, tot sporten, bloggen, wandelen, lezen, of heel eenvoudigweg een bad nemen.

23. Hoeveel tattoos heb je?

2022: Geen enkele. Maar stiekem droom ik wel van eentje. Al weet ik niet zeker of ik dat ooit wel zou durven.

2023: Nog steeds geen enkele. Maar wie weet, volgend jaar als ik die 40ste verjaardag vier 😉 .

24. Hotel of kamperen?

2022: Hotel, zonder twijfel. Ik heb een hartsgrondige hekel aan kamperen.

2023: Hotel!

25. Wanneer had je voor het laatst de slappe lach?

2022: Pfieuw, geen idee van. Het is duidelijk dus al heel lang geleden.

2023: Echt de slappe lach? Euhm geen idee van. Al heb ik de afgelopen dagen wel veel gelachen.

26. Wanneer was je voor het laatst in de natuur?

2022: Telt de zee als natuur? Dan afgelopen zondag toen we naar Oostduinkerke trokken om de eerste verjaardag van mijn metekindje te vieren.

2023: Afgelopen weekend toen ik ging wandelen.

27. Wat heb je gepland voor de komende maand?

2022: Een paar uitstapjes met vriendinnen, een dag vakantie voor mezelf en een tandartsbezoek. Niet heel veel spannende dingen dus.

2023: Een werktrip naar Madrid. Voor de rest veel Tuur-gerelateerde dingen.

28. Waar denk je met weemoed aan terug?

2022: Mijn jeugd- en studentenjaren. Ik besefte het toen niet, maar hoe heerlijk was die onbezorgde tijd. Mocht ik ze nog eens kunnen overdoen met wat ik nu weet ik zou veel meer leven en genieten.

2023: Nog steeds bovenstaande. Mocht ik kunnen, ik zou ze zo overdoen.

29. Waar ben je het meest in geïnteresseerd de laatste tijd?

2022: Ongelooflijk veel dingen  Te veel eigenlijk om goed te zijn soms. Al zijn er ook wel een paar constante onderwerpen die terugkomen zoals bloggen, social media en fotografie.

2023: Naast fotografie, de menselijke psyche en aard.

30. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?

2022: Dat piekeren over dingen waar je niets aan kan veranderen weinig zin heeft. En dat het oplucht om het daar met andere mensen over te hebben. Want niet alleen ben ik het dan een beetje kwijt, ik krijg er ook nieuwe inzichten door. En soms zelfs oplossingen waar ik zelf helemaal niet aan had gedacht.

2023: Dat wandelen en fotograferen in de natuur me altijd tot rust brengt.

Hoe verliep jouw september?

7 Comments

 • Kelly

  Dat vind ik zo fijn aan ouder worden: dat je dingen vanuit een ander perspectief bekijkt. Een aanrader!

  Ik ben wel benieuwd naar wat de nieuwe camera geworden is!

  Mijn september komt binnenkort online: ook trouw de vragen ingevuld.

  • Evi

   Dat ander perspectief is inderdaad een van de fijne dingen aan ouder worden. En die camera, dat is een Canon EOS RP geworden 😉 Door bij Canon te blijven moest ik mijn lenzen niet wisselen, enkel zo een opzetstukje erbij kopen wat een pak goedkoper was dan nieuwe lenzen.

 • Mie kids

  Er zijn heel veel zaken hetzelfde gebleven merk ik. Dat zou bij mijn ook zo zijn :-). Ik begrijp je hekel aan kamperen, dat doe ik ook echt niet graag. En ik heb hetzelfde met ouder worden, je bent inderdaad op één of andere manier rustiger.

 • zwartraafje

  Die “je moet gewoon nog wat op je tanden bijten” doet me meteen denken aan de keer dat iemand me zei “dat je iets kan wanneeer je het écht graag wil”. Daar was ik toen echt niet goed van. Alsof het feit dat bepaalde zaken onhaalbaar voor me zijn komen doordat ik het niet graag genoeg wil. Met ouder worden merk ik dat ik zo’n zaken beter kan relativeren maar sommige zaken die ik eerder hoorde (zoals die) blijven precies vrij hardnekkig plakken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *