Boeken & leestips

Harry Potter tag

Een tijdje terug las ik deze Harry Potter tag bij Sofie. Als grote Harry Potter fan kan ik niet anders dan hem over te nemen natuurlijk 🙂

 1. Wat is je favoriet boek?
  Harry Potter and the Order of the Phoenix: ik vind dat de personages vanaf dat boek echt wel wat volwassener worden. En rond die Orde hangt er een vlaag van mysterie, iets waar ik altijd al fan van ben geweest.
 2. Wat is je favoriete film?
  In tegenstelling tot de boeken ben ik eigenlijk geen fan van de films. Ik heb ze uiteindelijk wel allemaal gezien maar vind de boeken toch nog steeds pakken beter.
 3. Minst favoriete boek?
  Goh, ik heb niet meteen een boek dat ik niet graag lees uit de serie maar als ik er dan toch een moet kiezen dan ga ik voor De Steen der Wijzen. In tegenstelling tot de andere vind ik het verhaal niet zo sterk uitgewerkt.
 4. Minst leuke film?
  Ook hier niet meteen een die er boven uitsteekt want ik vond geen van alle films eigenlijk echt goed.
 5. Welke delen van de boeken lieten jullie huilen?
  Echt gehuild heb ik er niet bij maar er waren uiteraard wel een paar scènes in de boeken die me meer raakten dan andere. De dood van een personage is er altijd zo eentje, net als het moment waarop Ron Harry en Hermione verliet toen ze op zoek waren naar horcruxes.
 6. Als je een relatie zou hebben met één van de karakters, wie zou het zijn?
  Remus Lepin, omdat hij enerzijds dat vleugje rebelsheid heeft en anderzijds toch wel een zacht karakter.
 7. Wie is je favoriete personage?
  Hermione want stiekem lijken we wel erg veel op elkaar: beide verzot op boeken en zo nu en dan een wijsneus 😉
 8. Wie zijn je minst favoriete personages?
  Dolores Umbridge zonder twijfel 🙂
 9. Wat zou je patronus zijn?
  Volgens Pottermore een dolfijn.
 10. Als je de onzichtbaarheidsmantel, de zegevlier of de steen van wederkeer zou kunnen hebben, welke van de drie zou je kiezen?
  Geef mij dan maar de onzichtbaarheidsmantel 🙂 Het lijkt me heerlijk te zijn om zo af en toe eens onzichtbaar te kunnen zijn, gesprekken op die manier te kunnen volgen of gewoon stiekem een boek te kunnen lezen.
 11. In welke afdeling zou je komen?
  Volgens Pottermore hoor ik thuis in Ravenclaw.
  HP-House
 12. Zou je eerder een uil, een pad, een kat of een rat kopen?
  Moeilijke keuze want ik ben fan van zowel een uil als een kat. Maar ik denk dat ik uiteindelijk toch voor een kat zou gaan, kan je precies toch iets makkelijker met knuffelen en aaien dan een uil 🙂
 13. Wat zou je favoriete vak zijn: verweer tegen de zwarte kunsten, toverdranken, toverspreuken of waarzeggerij?
  Aangezien ik nu al geen geweldige keukenprinses ben denk ik niet dat toverdranken aan mij besteed zou zijn. Verweer tegen de zwarte kunsten lijkt me dan weer wel een fijn vak te zijn (tenzij Dolores Umbridge dat geeft natuurlijk 😉 )
 14. Als je iemand uit de cast zou mogen ontmoeten, wie zou het zijn?
  Maggie Smith die de vertolking van Minerva McGonagall voor haar rekening neemt. Ik had ze voor de Harry Potter films al eerder zien spelen in andere films en vind dat echt wel een geweldige actrice.
 15. Heb je één van de HP-videogames gespeeld?
  Nope. Ik ben vreselijk slecht in het spelen van videospelletjes.
 16. Als je in het zwerkteam zou zitten, welke positie zou je dan hebben?
  Ik ben eigenlijk niet zo goed in balsporten en heb geen al te sterke ogen dus als ik echt zelf zou mogen kiezen dan zou ik liever niet mee spelen met zwerkbal. Als ik dan toch echt een positie moet kiezen dan lijkt Seeker me wel de leukste positie te zijn.
 17. Favoriete quote uit de serie?
  Goh er zijn zoveel goede zinnen maar deze steken er voor mij boven uit:

  • “Words are in my not-so-humble opinion our most inexhaustible source of magic”
  • “It does not do to dwell on dreams and forget to live”
  • “Happiness can be found, even in the darkest of times, if only one remembers to turn on the light”
  • “Curiosity is not a sin…but we should exercise caution with our curiosity”
 18. Was je blij met het einde?
  Helemaal in het begin niet. Maar toen ik nadien Harry Potter and the Cursed Child las was ik toch wel blij met het oorspronkelijke einde. Dat laatste boek hoefde er voor mij niet meteen bij te komen.
 19. Hoeveel betekent Harry Potter voor jou?
  Best wel wat aangezien ik die Engelstalige boeken nu nog steeds lees en herlees. Vaak op momenten dat ik nood heb aan lectuur waarbij ik me helemaal kan inleven in het verhaal en toch niet al te veel dien na te denken. Het idee alleen al dat er misschien toch tovenaars en heksen onder ons zouden leven vind ik bovendien geniaal 🙂

Zijn jullie ook zo fan van Harry Potter? Laat het zeker weten als jullie de tag overnemen, dan kom ik met veel plezier lezen! 

9 Comments

 • Samaja

  Deze moet ik misschien wel eens proberen invullen, ik heb de boeken immers heel graag gelezen en moet ze dringend eens herlezen in het Engels. Ik heb net de test gedaan en ik ben ingedeeld bij Slytherin. Ik weet niet goed wat ik daarvan moet denken ;-).

  • Evi

   Oh zeker doen, kom ik met veel plezier lezen! En die Slytherin niet met inzitten, helemaal op het einde is er zo een zinnetje dat zegt “One of them was a Slytherin and he was probably the bravest man I ever knew” 🙂

 • Talitha

  Ik ben het echt met bijna alles eens! Ik ben ook geen fan van de films, het vijfde boek is mijn favoriet en het eerste het ‘minste’. En ik ben ook slecht in balsporten en halfblind ? Leuk om te lezen!

 • zwartraafje

  De bekende ‘het boek is altijd beter dan de film’-stelling gaat hier wel op hé. Je hebt in je hoofd een heel eigen beeld gevormd van die wereld en personages en dan ziet die film er maar zelden uit zoals je het voor je zag. Desondanks kan ik er wel van genieten om de films te herbekijken hoor. Vermits ik zelf ook slecht ben in balsporten (nu ja, alle sporten) had ik mezelf bij deze tag de functie van commentator toegeschreven. Al lijkt seeker wel heel erg leuk te zijn (zolang niemand je van je bezem probeert te krijgen alleszins).

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *