Fotografie

5 beelden, 5 dingen

Ik zag het al vaker voorbij komen bij Kelly van Tales from the Crib en Kristien van Ditjes en Datjes: een aantal foto’s die hun week beschrijven, en wat uitleg erbij. Zelf lees ik die berichten altijd ongelooflijk graag. En dus besloot ik om die rubriek over te nemen. Dus bij deze: 5 beelden van de afgelopen week / twee weken!

5 beelden 5 dingen onderweg naar Brussel
5 beelden experimenteren met zelfportretfotografie
Lunch op vrijdag
Luxe ontbijt op Valentijn
5 beelden – 5 dingen
 1. Vorige week mocht ik nog eens naar Brussel! Er werd namelijk een professionele video opgenomen (niet van mij hoor ;-)). En ik diende aanwezig te zijn om te zien dat alles naar behoren verliep. Het voelde best wel onwennig om zo nog eens met de wagen naar Brussel te rijden. En dus eens een namiddag niet in mijn home office te moeten doorbrengen. Maar tegelijkertijd was het ook een welkome afwisseling. Want hoe fijn ik mijn home office ook vind, soms zou ik het niet erg vinden om bijvoorbeeld 1 of 2 dagen in de week naar kantoor te mogen gaan.
 2. Nadat ik bij Kathleen las dat zij meer wil doen met zelfportretfotografie begon het ook bij mij te kriebelen. En al helemaal nu ik een nieuw objectief voor mijn spiegelreflexcamera gekocht heb. Of ik eerst een uur lang heb zitten sukkelen en er niet in slaagde om mijn camera goed te bedienen? Mwa, misschien 🙂 . Toen ik uiteindelijk doorhad dat ik die vanop afstand met mijn gsm kan bedienen, heb ik me er rot met geamuseerd!
 3. Het allerleukste aan vrijdag: afhaallunch van bij Fika! Zo blij dat ze opnieuw hun deuren openden voor take-away. En nu ze ook een eigen herbruikbare koffiebeker lanceerden, was ik er als de kippen bij om me een exemplaar aan te schaffen! Dat mijn naam niet helemaal juist is geschreven, vond ik zelfs niet eens zo erg 😉 .
 4. Valentijn is doorgaans een feestdag die wij niet vieren. Maar dit jaar had het lief voor een verrassing gezorgd en bij onze bakker een luxe valentijnsontbijt besteld. Inclusief bloemen. Uiteraard zei ik daar geen neen tegen 😉 En smulden we de hele ochtend & middag van al dat lekkers (want ja het was enorm veel eten!).
 5. Na al dat lekkers was het later die dag ook tijd voor wat inspanning. En dus trokken Tuur en ik naar Gentbrugge. Mijn jongste broer en zijn lief zijn namelijk naar daar verhuisd. En ze toonden ons graag enkele hele fijne plekjes daar in de buurt. Tuur leefde zich uit in de speeltuin en was erg blij dat zijn tante voor warme chocolademelk had gezorgd. Ik daarentegen had enkel koekjes en water mee ? .

Hebben jullie valentijn gevierd?

20 Comments

 • Kristien

  Ik dacht dat wij Valentijn niet vierden maar er stond hier ineens een brunchbox … Onder het motto ‘in coronatijden pak je mee wat je kan meepakken’.
  Zoals ik ook meeneem dat ik samen in 1 zin ben genoemd met de grote Kelly. Erg geslaagd zelfportret. Had ik beter ook eens geprobeerd ipv een gekke selfie door te sturen voor BlogBoost 🙂
  En wat een zalige chocomond!

 • Josie

  Woont je broer in Gentbrugge? Da’s niet ver van mijn mama en mijn ouderlijk huis in Destelbergen. Ik vind Gentbrugge echt tof, veel jonge mensen en zo!
  Toch wel leuk dat je eens weg kan van huis hé, want altijd thuiswerken is op den duur ook maar saai… Allez, dat vind ik hé. Ik krijg er een soort “verstikkend” gevoel van, ik ben blij dat ik af en toe eens naar de coworking kan om in een andere omgeving te werken. Mijn productiviteit is dan altijd beter! En ik heb eens wat sociaal contact, want dat mis ik enorm bij het thuiswerken. Me, myself, I & my cat: ik heb het er wel een beetje mee gehad eigenlijk 😉

  • Evi

   Ja 🙂 Maar nog niet zo lang hoor. Ze hebben daar vorig jaar een huis gebouwd, allee laten bouwen ;-). Ik moet toegeven dat ik Gentbrugge totaal niet ken, maar wel aangenaam verrast was door de buurt.

   En idd, ik was heel blij dat ik nog eens weg kon. Tegenwoordig probeer ik ook vaak om met Tuur op stap te gaan. Want hoe hard ik ook fan ben van thuiswerken, zo 1 dag in de week naar kantoor gaan zou ik toch wel fijn vinden. Want ik mis idd toch ook wel dat sociaal contact en het kunnen chitchatten aan de koffiemachine.

 • zwartraafje

  Oh, heb je dan je nieuwe profielfoto ook zelf gemaakt? Die is echt super leuk. Als koppel hebben we Valentijn niet gevierd maar ik mocht die dag wel een heel tof Swap-pakket openen. Ik heb het op die manier dus wel een beetje gevierd.

 • Hilde

  Hele mooie foto van jou, Evi! Fika is treffend gekozen voor een koffie afhaalbar. Ik kan me ook wel vinden in die Zweedse manier van leven. Gentbrugge lijkt me inderdaad een leuke plek om te wonen. Ik heb genoten van de reportage daarrond op Canvas, van- en met Joris Hessels. Het soort televisie dat ik graag kijk.

  • Evi

   Oh dankjewel 🙂 En idd die naam vind ik ook heel toepasselijk voor een koffiebar. Die reportage op Canvas heb ik volledig gemist, maar het was daar inderdaad heel fijn!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *