Kobo Plus
Boeken & leestips

Kobo Plus abonnement: 5 goeie redenen om er eentje aan te schaffen

Het is intussen al zeven jaar geleden dat ik mijn eerste e-reader cadeau kreeg. En daar waar ik eerst wat moest wennen aan lezen op een e-reader, ben ik er intussen aan verslaafd. Ik kreeg vorig jaar ook een nieuw exemplaar cadeau en schafte me toen ook opnieuw het Kobo Plus abonnement aan. En aangezien ik daar zo tevreden over ben, deel ik met jullie graag de redenen waarom 🙂 .

Kobo Plus

Kobo Plus?

Laat ik misschien eerst even beginnen met wat een Kobo Plus abonnement eigenlijk is. Zelf vergelijk ik het vaak met Netflix maar dan voor boeken. Voor een vaste prijs per maand (9,99 euro) mag je onbeperkt boeken lezen uit de Kobo Plus selectie. Elk Kobo Plus abonnement start met 30 dagen gratis proberen. Want he, misschien is de selectie van Kobo toch niets voor jou. Of lees je niet zo veel dat je er baat bij hebt.

Wissel je net als ik ook graag eens af met luisterboeken? Dan is Kobo Plus Lezen & Luisteren (12,99 euro per maand) absoluut je ding! En zeg je nu, ik wil enkel luisterboeken, dan kan ook dat dankzij het Kobo Plus Luisteren abonnement (9,99 euro per maand).

Hoe werkt dat dan?

Maar hoe werkt dat dan? Wel, je activeert je account en koppelt hier een kredietkaart aan. De betalingen gaan automatisch van je rekening. Vervolgens kan jij zowel online als op je e-reader of smartphone door het aanbod van Kobo Plus snuisteren. Door in de zoekresultaten ‘Alleen Kobo Plus’ resultaten aan te vinken, zie je meteen welke (audio)boeken er in het abonnement vallen.

Heb je een (audio)boek gevonden dat je leuk vindt? Dan voeg je dat heel eenvoudigweg toe aan ‘Jouw boeken’. Vervolgens verschijnt het dankzij synchronisatie op je e-reader of smartphone. Per maand kan je maximum 15 boeken offline openen. Wil je nadien toch nog een ander boek uit het Kobo Plus lezen? Dan zou normaal gezien moeten lukken van zodra je opnieuw verbinding maakt met het internet. En is er nu toch een boek dat je wil lezen of beluisteren dat buiten het abonnement valt? Dan is dat absoluut geen probleem. Want doordat je kredietkaart al gekoppeld is kan je dat boek ook nog steeds eenvoudigweg aanschaffen.

Kobo Plus

5 redenen waarom ik fan ben van Kobo Plus

Een paar jaar terug probeerde ik al eens de dertig dagen gratis uit. En toen beviel Kobo Plus mij helemaal niet. Maar sindsdien zijn er enorm veel titels toegevoegd. En dus besloot ik om het midden vorig jaar opnieuw een kans te geven. Sindsdien heb ik welgeteld 2 extra boeken aangeschaft. En las ik het merendeel van mijn boeken via dit abonnement.

Waarom? Wel daar zijn 5 goeie redenen voor:

 1. Je hebt onbeperkt toegang tot een hele grote bibliotheek
  Ok, er is die beperking van 15 offline boeken per maand die je kan openen/downloaden. Maar eerlijk, daar raak ik zelfs in mijn beste leesmaanden niet aan. En volgens de FAQ van Kobo Plus kan je dat eenvoudig oplossen door nadien opnieuw verbinding te maken met het internet.
 2. Staat het boek je niet aan? Geen probleem!
  Zette ik een boek op mijn e-reader of smartphone en bevalt me dat na een paar pagina’s niet? Geen enkel probleem. Ik kan het zo inruilen voor een ander, zonder dat het me extra geld kost.
 3. Je hoeft je niet te haasten om een boek uit te lezen
  Vooral met erg gegeerde boeken kom ik dit wel eens tegen als ik ze ontleen in de bib. Dan kan ik ze niet verlengen. En als het dan dikke kleppers zijn, dan slaag ik er soms niet in om ze op tijd uit te lezen. Maar met Kobo Plus is dat dus geen enkel probleem.
 4. Je verruimt je leeshorizon
  Of althans, dat doe ik toch. Want doordat Kobo me leessuggesties aanbiedt, heb ik al heel wat boeken ontdekt en gelezen met Kobo Plus die ik anders in de bib straal genegeerd zou hebben.
 5. Je leest meer
  Misschien dat deze niet voor iedereen opgaat. Maar doordat ik niet meer naar de bib of boekenwinkel hoef te gaan en dus altijd wel een boek bij de hand heb, lees ik pakken meer. Dat ik een geweldig grote verlanglijst met boeken op mijn e-reader heb staan zal hier ook wel een rol in spelen. Want mijn volgende boek, dat ligt steeds al klaar 😉 .

Ben je een veellezer die ook graag op een e-reader leest? Dan kan ik jou het Kobo Plus abonnement alleen maar aanraden!

Lees jij vaak e-boeken? Waarom wel of niet?

27 Comments

 • Moederschip

  Yes! Al 2 jaar trouwe fan. Het enige minpuntje is dat sommige boeken er helemaal nooit opkomen, zelfs niet na anderhalf jaar wachten 😀 Ik wist ook niet dat er een beperking was van 15 per maand, is dat nieuw dan? Want kan me herinneren dat ik er helemaal in het begin onmiddellijk superveel gedownload heb om een lijstje aan te leggen en dat waren er toch meer dan 15 denk ik.

 • Johanne

  Ik heb twee jaar een Kobo Plus abonnement gehad, maar merkte dat er te weinig boeken tussen zaten die ik écht leuk vond. Lang hield ik ook de hoop dat er veel meer Engelstalige boeken zouden bijkomen, maar helaas! Heb m’n abonnement nét vorige week opgezegd. Vind het alle punten die je noemt wel heel fijn, denk dat ik het daarom ook 2 jaar heb ‘volgehouden’!

  • Evi

   Het hang inderdaad wat af van je smaak he. Toen ik het een paar jaar terug voor het eerst probeerde vond ik er ook totaal mijn goesting niet in. Maar kijk, een paar jaar later is mijn smaak dan toch wat veranderd 😉 .

   Ik hoop ergens ook nog steeds dat het aanbod ENG boeken wat uitgebreid gaat worden. Maar tot dan lees ik even graag vaak ook eens een NL boek via dit abo dan.

  • Evi

   Wat heerlijk dat je ook meer leest dankzij hun e-reader 🙂

   Ik heb het trouwens even opgezocht en die 15 boeken is voor offline boeken in het Kobo Plus abo 😉 Maar als je daarna terug connectie maakt met het internet zou je blijkbaar opnieuw boeken kunnen toevoegen (allee volgens de FAQ op hun website toch). Dus heb het eventjes aangepast in de blogpost.

 • fieke

  Vorig jaar heb ik maandenlang gebruik gemaakt van het Kobo Plus abonnement, toen door de lockdowns de bibliotheken gesloten waren (of toch veel beperktere leenmogelijkheden hadden). Ik moet toegeven dat ik het sindsdien niet meer terug geactiveerd heb, ook al ben ik best tevreden van het ruime aanbod én ben ik grote fan van de voordelen van een e-reader. Ik ben momenteel volop in een bibliotheekfase, en reserveer er nu regelmatig boeken die ik graag wil lezen. Zo steun ik onze plaatselijke bibliotheek ook nog wat!

 • Liesbethblogt

  Ik heb veel e-books gelezen maar op mijn oude e-reader kon je niet zien hoever je in het boek was. Waardoor ik dus opeens aan het einde van een heel goed boek was en er de balen in had. Kort daarna heb ik mijn bibliotheek abonnement vernieuwd en inmiddels koop ik veel tweedehands boeken. Ik zou eerst een andere e-reader moeten voor ik dit abonnement zou kunnen gebruiken, maar de voordelen ervan zijn zeker goed. Ik hou er echt niet van te moeten haasten, soms is het gewoon niet het goede moment voor een boek en dan is dat inruilen heel goed geregeld.

  • Evi

   Ja he, ik heb ook geen zin om me te moeten haasten als ik aan het lezen ben (en in onze bib kan je uitgeleende boeken max. 1 keer verlengen 🙁 ). Ik ben alvast fan van deze formule 😉

  • Evi

   Ik kan het alleen maar aanraden (ondanks het feit dat ik hier ook een geweldig grote stapel boeken heb liggen die ik nog steeds moet lezen ;-)). Al was het maar omdat ik dan bijvoorbeeld makkelijker in de zon of ‘s nachts als ik niet kan slapen kan lezen. En ik door dat abo ook een pak meer lees dan anders 🙂

  • Evi

   Ik vind het inderdaad superhandig 🙂 En ook hier nog een grote stapel boeken die ik moet lezen hoor. Maar als ik ‘s nachts niet kan slapen, dan is het net ietsje makkelijker om op mijn e-reader te lezen dan in een fysiek boek 😉

 • Stephanie

  Ik heb ook al 6 jaar een kobo e-reader, maar de laatste maanden ligt die aan de kant. De reden is de toegestuurde uitgeversexemplaren om te recenseren. Eigenlijk zou het wel handig zijn mochten dat e-boeken zijn. 🙂 Want die neem je heel gemakkelijk overal mee naartoe. Je kan heel wat pagina’s meenemen en het weegt geen mg meer! Zalig. Ook het lezen op zo’n e-reader vind ik wel leuk, zeker omdat deze van mij van die ‘speciale’ inkt heeft.
  Voor zo’n abonnement heb ik vorig jaar gekeken, maar ik kom er niet aan uit met het aantal boeken dat ik gelezen krijg op een jaar tijd.
  En ja… dat uitlenen bij de bib en het niet kunnen verlengen, dat is hier ook toch wel af en toe een probleem en dat hakt in op de leesmoed.

  • Evi

   Misschien eens vragen aan uitgeverijen of ze je geen e-exemplaar kunnen bezorgen? 😉 En zo een abo, het hangt idd af van hoeveel boeken je per maand leest. Als ik alle boeken die ik lees zou kopen, dan betaal ik me blauw. Zeker omdat er vaak boeken niet beschikbaar zijn in de bib. Dus ik haal het er vrij snel uit 😉

 • Lore

  Ook bijna één jaartje kobo plus abonnement, incl luisterverhalen.
  na burnout merkte ik dat autoritten verschrikkelijk werden omdat ‘k terug in piekergedrag verzeild raakte; sinds de komst van de luisterboeken, dien ‘k mijn aandacht echt daarbij te houden en ben ik veel ontspannender.
  Daarnaast lezen kids ook mee op hun tablet, waardoor het echt een meerwaarde blijkt. De jongste valt ook liefst in slaap met een kinderluisterverhaal.
  Véél vliegen in één klap hier 🙂

  • Evi

   Oh die kinderluisterverhalen ga ik eens opzoeken, want dat lijkt me iets te zijn voor Tuur! En idd, nu ik ook wat vaker terug naar het werk ga, probeer ik om af te wisselen tussen podcasts en luisterverhalen. Want anders verzeil ik ook opnieuw heel snel in piekergedrag.

 • Flavie

  Ik heb ook een Kobo en ook getwijfeld voor een abonnement… maar dat komt niet goed! Ik ga nog steeds naar de bib en nu ik ook ebooks via de bib kan lenen, heb ik genoeg boeken om te lezen. Daar nog een Kobo abonnement bij en ik slijt mijn dagen enkel nog met lezen ;-), wat bijna het geval is haha 🙂

 • Ruth

  Ik ben absoluut fan! Ik heb er ook heel veel non fictie op staan, vegetarische kookboeken onder andere. Ik heb de app ook op mijn computer staan, en daar komen de foto’s dan heel mooi tot hun recht en dan geeft dat me echt zin om te koken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *