9 doelen voor 2021
Planning, organisatie & zelfontwikkeling

9 doelen voor 2021 – Update 2

Ook dit jaar stelde ik voor mezelf een aantal doelen op, na heel lang twijfelen weliswaar. Om mezelf niet al te veel druk op te leggen besloot ik aan het begin van dit jaar om het te beperken tot 9 doelen voor 2021. Aangezien het jaar intussen al flink gevorderd is, leek het me wel fijn te zijn om eens te kijken hoe ver ik sta met die 9 doelen voor 2021. En waar er eventueel nog wat werk aan de winkel is.

De 9 doelen voor 2021 – 8 maanden update

Aan het begin van dit jaar had ik voor mezelf 9 doelen voor 2021 neergeschreven. Ik hield ze bewust beknopt. Want ik weet dat ik enerzijds doelen nodig heb om dingen in gang te zetten en om iets te hebben om naar uit te kijken en naartoe te werken. Maar anderzijds wou ik mezelf ook niet veel druk gaan opleggen, want doelen stellen betekent hier ook vaak alles in het werk stellen om ze te realiseren.

Intussen zijn over de helft van 2021. Hoog tijd om eens te kijken hoe het staat met mijn doelen.

40 boeken lezen ✔️

Dit is één van de doelen dat ik dankzij corona heel makkelijk ga halen. Midden augustus had ik namelijk al 39 boeken gelezen. Daarvan waren er 5 klassiekers en 3 non-fictie boeken. Luisterboeken stonden in het tweede kwartaal op een erg laag pitje doordat ik heel wat boeiende podcasts ontdekte. Maar ik wil wel proberen om er de komende vier maanden terug wat meer werk van te maken.


Fotografieskills verder aanscherpen ✔️

Elke dag een foto trekken lukt me nog niet altijd. Maar doordat ik deelneem aan de Photo Challenge van Anne van Saturnein trek ik wel elke week minstens een paar foto’s. Het fijne aan die challenge vind ik trouwens dat er elke week een nieuw thema aan bod komt. Waardoor ik elke week op zoek ga naar nieuwe inspiratie en invalshoeken. En ongelooflijk veel bijleer.

Intussen heb ik ook An haar Van Newbie tot FotoFreak cursus nog eens helemaal doorgenomen. Want binnenkort vervalt mijn jaar toegang en ik wou zeker zijn dat ik geen info gemist heb. Daarnaast is het ook wel nuttig om bepaalde informatie nog even op te frissen.


2 seizoenen van BlogCast opnemen

Dit is één van de doelen waar ik de komende vier maanden absoluut werk van dien te maken. Door omstandigheden is het er de laatste maanden niet van gekomen om nieuwe afleveringen voor BlogCast op te nemen. Iets wat ik zelf ongelooflijk jammer vind. Want ik blijf dat enorm graag doen, podcasts opnemen.

Nu de zomer en vakantie achter ons liggen wil ik heel graag werk maken van seizoen 2. En alle lessen die ik leerde uit seizoen 1 – zoals op voorhand een goeie planning maken en zorgen voor voldoende montagetijd – meenemen. De planning en thema’s zijn er in ieder geval al. Nu de opnames en montage nadien nog 😉 .

Mijn blog laten groeien

De eerste drie maanden van dit jaar stak ik best wel veel tijd in mijn blog. En dat merkte ik erg goed in mijn statistieken. Maar toen kwamen april en mei. En moest ik examens afleggen en een eindwerk indienen. Waardoor ik een pak minder tijd had voor mijn blog.

Er werden in het tweede kwartaal dan ook minder berichten gepost en ik stak ook minder tijd in social media voor mijn blog. En dat weerspiegelde zich in de statistieken. Ze zijn nog steeds goed hoor! Maar wel wat minder goed dan in het eerste kwartaal.

Sinds juli probeer ik er om opnieuw wat meer aandacht voor te hebben en tijd aan te besteden. Dus ik ben heel benieuwd of dat effect gaat hebben in mijn statistieken 🙂 .


Maandelijkse uitstap met Tuur ✔️

Hier schommelt het wat. In de paasvakantie had ik een week vakantie en trok ik er dus regelmatig met Tuur op uit. In mei gingen we nog een keer met ons drie op stap. En in juni trokken we er in ons eigen dorp met de fiets er op uit. In juli had ik een weekje vakantie samen met Tuur. Wat resulteerde in tal van uitstapjes. En hetzelfde geldt voor augustus. Dus hier zit het met een score van 6/8.

Het zal wat afwachten worden wat het gaat geven nu de voetbal terug begonnen is. En Tuur waarschijnlijk ook naar de Chiro gaat gaan op zondag. Want dat maakt onze weekends opnieuw een tikkeltje drukker. Al wil ik toch nog steeds proberen om minstens 1 keer per maand ergens met hem naartoe te gaan.


Maandelijkse date night ✔️

Doordat april en mei zo een drukke maanden waren schoot ook onze maandelijkse date night er wat bij in. Maar in juni werd die schade best wel ingehaald. Zo bestelde ik bijvoorbeeld de Box zoekt Koppel box van Mariska van Buitengewoonanders. En eind juni boekten we een welnessarrangement met overnachting bij Pura Sana. In juli en augustus deden we met ons twee vaak van filmavond, wat ook wel telt als date night vind ik 😉 .

Joggen

Meer sporten ✔️

Er zijn heel wat weken geweest waarin ik er in slaagde om effectief 2 keer 30 minuten te sporten. Maar er waren ook weken waarin ik dat niet haalde. Maar dat is prima! Want ik ben wel nog steeds zo goed als iedere ochtend de morning work-outs van Miek aan het doen.

Dankzij het Family Basic Fit abonnement kan je me sinds een paar weken ook af en toe al in de fitness vinden tijdens een groepsles. En sinds deze week ben ik aan de slag gegaan met een personal training. Dus ook hier heel benieuwd naar de resultaten binnen een paar weken / maanden.


4 keer iets bakken

Oeps, hier ben ik volledig de mist ingegaan. Want de afgelopen maanden werd er hier niets gebakken. En doordat ik de komende tijd onder meer gluten- en zuivelvrij dien te eten vrees ik dat het bakken hier nog een poosje op een laag pitje zal blijven staan.


2 cursussen volgen ✔️

Dit doel had ik het vorige kwartaal al volledig gehaald. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat ik ook de rest van het jaar niet wil blijven bijleren. Zo rondde ik ondertussen met succes de opleiding Social Media Consultant bij Syntra af. Volgde ik de Ochtendroutine Masterclass van Carolien. Leerde ik REELS maken met Mariska. En schaafde ik mijn kennis over Pinterest nog wat extra bij.

Ook de komende vier maanden wil ik graag nog heel wat opleidingen volgen. Al zal het hier vooral zaak zijn om een keuze te maken. Want er zijn er heel wat die ik wil volgen 🙂 .


Doelen voor 2021: eindresultaat eerste 8 maanden

Hier en daar zijn er doelen waar nog wat werk aan is. En net op die doelen ga ik proberen om de komende vier maanden te focussen. Al ben ik over het algemeen best wel tevreden met de vooruitgang die ik de afgelopen maanden boekte.

Hoe zit het met jouw doelen voor dit jaar?

12 Comments

 • Samaja

  Ik moet bekennen dat ik mezelf niet echt doelen voor dit jaar had opgelegd. Ik wilde heel graag nog een keertje op reis gaan en dat is gelukt, maar voor de rest doe ik maar wat :-).

 • Anne

  De foto challenge gaat er na deze week even tussenuit (tripjes! hoera!), maar als je wil mag je ondertussen wat eerdere thema’s inhalen 🙂 Je pikt er maar tussenuit wat je leuk vindt. En als we terug zijn, bekijk ik het allemaal. Geen verplichting hoor, eerder een suggestie. Dat je weet dat ik het niet erg vind als er achteraf nog foto’s van eerdere thema’s komen.

 • fieke

  Hier werden er geen doelen gesteld dit jaar, maar gaandeweg zijn er wel wat dingen op mijn pad gekomen die ik zal meenemen om in 2022 misschien doelen te stellen. Of toch niet, want zo niks ‘moeten’ kan ook heel bevrijdend zijn.
  Goed bezig met jouw doelen! Ik ben alvast al heel benieuwd naar de nieuwe afleveringen van BlogCast. Zo fijn ook dat je al die opleidingen kon volgen. Zelf wil ik graag nog een en ander bijleren over vb. Instagram, want ik ben echt totaal niet mee met die Reels en al. Maar ik heb niet echt ambitie om mezelf te filmen, dus misschien is dat dan helemaal niet zo erg :-).

  • Evi

   Thx, ik probeer asap werk te maken van die nieuwe afleveringen 😉 Sommige dingen volg ik ook gewoon omdat ik ze graag weet, niet noodzakelijk omdat ik er altijd meteen met aan de slag wil gaan 😉

 • miekids

  Goed bezig zeg Evi! Hier liggen de doelen van 2021 op de grond. Ik raap ze dan wel eens op, maar momenteel geen zin in. Benieuwd naar je volgende seizoen van de podcast, je doet dit echt goed.

 • Flavie

  Hier geen doelen, maar wel de intentie om meer te bewegen en dat lukt prima, de ene week al wat beter dan de andere, maar ik mag niet klagen. Elke week wordt er zeker 2 tot 3 keer aan sport gedaan, dus… ik ben goed bezig 😉 .

 • Isa

  Ik vind het super leuke doelen, en er komen er veel van terug in mijn lijstje ook. Jij bent goed bezig dus! Hmm.. misschien moet ik ook eens kijken hoe ik mijn blog kan laten groeien… want dat is nog altijd een moeilijk puntje…
  Ik zal eens een update posten van mijn 21 voor 2021 dan weet ik meteen ook hoe ik ervoor sta!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *