Fotografie
Fotografie

Internationale dag van de fotografie

Ik ben verre van een goeie fotografe. Maar sinds ik vorig jaar die fantastische cursus van An volgde ben ik wel door de fotografiemicrobe gebeten. Dus toen ik ontdekte dat Anne van Saturnein een fotochallenge heeft lopen, besloot ik om mee te doen. En aangezien het vandaag internationale dag van de fotografie is, deel ik graag met jullie hieronder enkele van de foto’s die ik de afgelopen weken nam.

Internationale dag van de fotografie

In de herfst van vorig jaar volgde ik voor het eerst een fotografiecursus. Ik had er heel lang over getwijfeld, maar het kriebelde steeds meer om iets met die spiegelreflexcamera die hier lag te doen. Alleen … ik fotografeerde daar steeds met op de automatische stand. En laat dat nu niet meteen de beste resultaten geven.

Dus na lang twijfelen werd de knoop doorgehakt en volgde ik de online cursus van Newbie tot Fotofreak van An. Een absolute aanrader trouwens! Want je leert op een heel toegankelijke manier heel wat bij over fotografie en je fototoestel. En sindsdien heeft de fotografiemicrobe me goed te pakken.

Maar het ontbrak me soms wat aan uitdaging om er veel met te doen. Tot ik bij Hilde van Regenboogbui een paar keer de fotochallenge van An zag voorbij komen. En ik besloot om ergens middenweg toch in te stappen en deel te nemen.

En aangezien het vandaag internationale dag van de fotografie is, deel ik hieronder graag die foto’s die An selecteerde per thema. Benieuwd naar de andere? Neem dan zeker eens een kijkje op mijn Facebookpagina. Want daar post ik per thema telkens een paar foto’s. Waar An dan vervolgens uit kan kiezen 😉 .

Fotochallenge: waarom ik dat zo leuk vind?

Er zijn een paar redenen waarom ik de fotochallenge van An zo leuk vind! Om te beginnen werkt ze met weekthema’s. Wat hier haalbaarder is dan elke dag een foto te moeten maken en/of posten. Want een week, dat geeft me normaal gezien voldoende tijd om na te denken over welke foto’s ik wil maken. En ze ook effectief te maken en te posten.

Daarnaast zijn de thema’s altijd vrij interpreteerbaar. En leerde ik van An dat je heel wat inspiratie kan opdoen op Pinterest. Met als gevolg dat ik dus vaak tijdens het weekend eens kijk wat anderen rond dat thema op Pinterest gepind hebben. En ik dat doorheen de week vervolgens probeer na te doen 🙂 .

En net dat brengt me bij het derde puntje waarom ik die challenge van An zo leuk vind. Het scherpt mijn creativiteit aan. En ik leer er een pak door bij. Want plots maak ik ook foto’s van andere dingen dan wanneer ik met Tuur op stap ben.

Kortom, deelnemen aan zo een challenge, ik kan het alleen maar aanraden 😉 .

Fotografie: Saturnein photochallenge: symmetrie, cijfer & perspectief

Saturnein photochallenge: portret, schaduw & muziek

Saturnein photochallenge: fiets, lijnen & reflectie

Maak jij graag foto’s? Tips voor vervolg-fotografiecursussen zijn trouwens ook altijd welkom 😉

20 Comments

  • Stephanie

    Mooie foto’s!
    Fotograferen is idd heel leuk. Het lijkt me ook interessant om zo’n cursus te volgen, maar het ontbreekt me aan tijd. Wie weet komt dat ooit nog aan bod?
    Doe zo verder, je bent goed bezig!

    • Evi

      Thx 🙂 Die cursus van An is online he, dus die volg je op je eigen tempo. Als ik me niet vergis heb je zes maanden of zelfs een jaar daarvoor de tijd 😉

  • Chez Julie

    Hoera voor fotochallenges! Tot nu toe heb ik enkel deelgenomen aan challenges met een dagelijks thema, maar na een tijdje begint de inspiratie dan inderdaad op te drogen. Zo’n weekthema lijkt me dus wel wat! Want ja, dingen fotograferen waar je anders niet naar zou kijken: daar draait het allemaal om voor mij 🙂

  • Anne

    Superleuk, dit overzichtje! 🙂
    Ik ben écht blij dat je het zo tof vindt, en dat je er de dingen uithaalt die ik het belangrijkste vindt: regelmatig eens iets nieuws leren (ik vind dat fantastisch, voor mezelf ook, dat ik nog steeds kan bijleren), op een andere en bewuste manier leren kijken, je creativiteit loos laten gaan, en vooral, plezier hebben in het maken van foto’s 🙂

  • fieke

    Wauw, mooie beelden!
    Zelf volgde ik een jaar of tien geleden enkele jaren avondschool fotografie, en ik had het toen ook serieus te pakken. Jarenlang was ik er erg mee bezig, maar dan viel het allemaal wat stil. Vorig jaar waren er een soort van voornemens om er terug mee te herstarten, maar de burn-out stak daar een stokje voor. Vorige week las ik nog een boek uit over kinderen fotograferen en het begon echt weer serieus te kriebelen. De basis heb ik nog wel ergens in mijn hoofd, maar ik zou vooral graag nog eens een cursus beeldbewerking volgen. Dat kan ook bij An, heb ik gezien. Staat op mijn wishlist, voor als mijn energielevels weer een beetje oké zijn :-).

  • Hilde

    Op jouw IG account zag ik er ook al enkele, Evi. Ze mogen er zeker zijn, jouw foto’s! Verder volg ik jou volledig, in verband met die photo challenge. Telkens een leuke, positieve uitdaging. Keep up the good work!

  • Liesbethblogt

    Fotograferen is een heel belangrijk onderdeel van mijn leven waar niet snel iets tussen zal komen. Toen ik ijn huidige vent tegenkwam heb ik hem ook wel duidelijk gemaakt hoe en gelukkig is hij geduldig en net zo’n ontdekker als ik.
    De bovenste foto vind ik qua sfeer heel goed het is echt even kijken. Ook de diepte in je beker, je hebt er gevoel voor. Ik heb een IG account voor je, zit ook een website bij: https://www.instagram.com/fms.photoaday/?utm_source=ig_embed

  • Jeroen

    Ik fotograaf ook wel graag. Soms heb je dan foto’s waarvan je denkt ‘awel ja das goed gelukt’ en op andere keren dan weer ‘amaai wat voor brol is dat’. Een cursuske kan dus geen kwaad bijvoorbeeld voor mij. Mezelf dus maar op de wachtlijst gezet bij An 😉

    • Evi

      Aaaah exact het gevoel dat ik inderdaad ook soms heb 🙂 En die cursus van An kan ik echt alleen maar aanraden. Ik heb daar zoveel uit geleerd.

  • Katrien

    Ik heb zo eens twee jaar in avondschool fotografie gedaan. Heel veel bijgeleerd op korte tijd. Maar als je het niet onderhoudt, ben je het ook weer heel snel kwijt. Doet er mij aan denken dat ik in 2022 mijnfototoestel misschien eens van onder het stof moet halen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *